Sababaraha pantang di Cina

tabu-culture-del-4

Sadaya budaya gaduh tabu nyalira, tapi budaya Cina tiasa asing pisan sareng anu urang digedékeun di Kulon. Kusabab kitu, upami anjeun ngarencanakeun perjalanan atanapi cicing di Cina, émut sababaraha hal éta Pantang budaya cina langkung sering, supados henteu ngaco atanapi ngalirkeun pélor.

diantara nu pantang di Cina anjeun tiasa mendakan nyauran batur nganggo ramo panunjuk, anu paling klasik ti kolot ka murangkalih, ti guru dugi ka murid, di beulah kulon. Tapi henteu di Cina. Éta lumayan mereun sabab katingalina siga anjeun nyauran anjing. Hal sanés anu anjeun henteu kedah lakukeun nyaéta, nalika mikeun, pasihan naon-naon anu nganggo titik sareng motong, nyaéta henteu aya péso atanapi gunting. Bacaan anu tiasa dilakukeun ku urang Cina nyaéta anjeun maksudna pikeun motong hubungan atanapi hubungan.

Opat nyaéta a nomer sial, di Cina sareng ogé di Jepang, janten cobi ulah dina kado anjeun. Éta anu ngucapkeun nomer na nyaéta maot ogé, tah ieu timana tabu asalna. Atos leres pisan upami masihan jam tangan salaku kado, sabab kecap-kecap Cina pikeun "give a watch" hurung sapertos anu sanés anu aya hubunganana sareng upacara pamakaman. Jam, waktos jalan, waktos béak ...

Pondokna, sakumaha anjeun tiasa tingali, éta dasarna ngeunaan mikir yén urang Cina rentan, janten henteu aya anu masihan sareng opat sareng jam tangan sareng teu aya anu nunjukkeun atanapi nunjuk. Sahenteuna ieu sababaraha pantang budaya di Cina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*