Tembok Tiongkok kuno Cina

La Tembok AgeungLambang peradaban Tionghoa kuno, éta mangrupikeun salah sahiji tempat paling terkenal di dunya. Tempatna 75 kilométer kalér-kuloneun Beijing.

Titik na pangluhurna di Badaling Kira-kira 800 méter dpl. Pangwangunan témbok dimimitian salami periode Nagara Warring (476 - 221 SM). Sateuacanna, témbok diwangun dina titik-titik strategis di sababaraha karajaan pikeun ngajagi daérah kalérna.

Dina 221 SM saatos kaisar munggaran dinasti Qin ngahijikeun Tiongkok, anjeunna mutuskeun pikeun témbok dihubungkeun sareng berkepanjangan. Rékaman sajarah nunjukkeun yén sakitar 1 juta jalma, saperlima tina populasi Cina nalika éta, ilubiung dina proyék pangwangunan AS anu langkung ti sapuluh taun.

Henteu seueur anu nyarioskeun ngeunaan Tembok Besar Cina anu teu acan kantos dicarioskeun, mangrupikeun pencapaian anu luhur tina usaha sareng kapinteran manusa dina skala anu ampir teu kabayang bahkan ku standar ayeuna.

Pikeun masihan sudut pandang ngeunaan naon anu dicarioskeun cobian kieu: témbok panjangna sakitar 4.000 kilométer di Cina Kalér. Ieu sakitar jarak anu sami antara London sareng Chicago, dina garis anu lempeng!

Perhatoskeun yén témbok anu ayeuna seueur sésa ti jaman dinasti Ming, anu mimiti ngawangun témbok batu sareng bata padet ti 1440an ngalawan perang tatangga kalér.

Tembokna beda-beda jangkungna sareng lébarna sapanjang sareng bagian-bagianna bentukna goréng kusabab boro témbok didinya. Nanging, seueur anu parantos dilestarikan sareng disimpen deui dina taun-taun ayeuna, khususna di daérah caket Beijing, anu di sababaraha tempat ogé ngalestarikeun menara, barak, sareng jalan-jalan terkenalna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*