Tipping di Cina

Tips di Cina

Ujungna mangrupikeun bagian tina gaji padamel bar atanapi réstoran mana waé. Di seueur nagara éta wajib, di anu sanésna nyaéta opsional tapi ampir wajib sareng di batur, sababaraha, éta henteu aya. Ieu kasus Jepang, dimana anjeun leres-leres nyimpen seueur artos ku henteu ngantepkeun tambahan éta. Tapi Kumaha masalah tip di Cina? Ayana? Kumaha cara ngitungna?

Aya tip di Cina sanés latihan anu paling umum tina dunya. Tato nyaéta sahingga anjeun tiasa sacara praktis ngumbara di nagari henteu kedah ngantepkeun, sanaos ti waktos ka bagian ieu mimiti némbongan. Janten bari teu umum aya tempat-tempat tangtu anjeun kedah kiat, éta sanés kapitalisasi tugas anu tiasa ditampi. Dina kaayaan spésifik naon?

Nya, upami anjeun ngalih kana tur di Cina, hal anu biasa nyaéta ninggalkeun a tip supir beus sareng pituduh. Éta henteu biasa sateuacanna tapi aya waé turis anu ngamimitian ku adat sareng ... anjeun terang naon anu lumangsung. Éta mangrupikeun prakték anu ngumbara tibatan perusahaan pariwisata, tapi di daérah ieu moal aya anu nolak nampi tambahan anu dipasihkeun sacara sukarela. Di sisi anu sanés tip na tiasa ditampi di Hong Kong sareng Macao.

tungtungna, di réstoran anu luhur ogé tiasa ditampi tip a. Upami anjeun nyéépkeun langkung ti saratus dolar AS, biasana pikeun nyéépkeun tambahan. Upami anjeun henteu aya di réstoran anu anggun ieu henteu perlu leumpang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*