Adat istiadat Kolombia

Lalaki sareng umbul Kolombia dicét dina rautna

Salah sahiji alesan utama kunaon jalma-jalma nganjang ka Kolombia nyaéta ningali terasrasakeun pantai, gunung, lanskap anu luar biasa sareng sagala anu ditawarkeunana di nagarana, sapertos tempat wisata alam. Nanging, ieu sanés hiji-hijina hal anu ditawarkeun ku Kolombia. Aya hal-hal anu kirang écés tapi anu sami-sami nyata sareng budaya anu saé, urang na sareng Adat istiadat Kolombia

Nalika anjeun angkat ka Kolombia anjeun bakal mendakan adat di masarakat, dimana cara hirup lokal dalit, nyegerkeun, béda ... sareng dimana anjeun bakal ngaraos siga anjeun betah di juru mana waé. Sanaos ieu tiasa ngajempolan sakedik perkawis seueur kontradiksi anu anjeun ogé tiasa mendakan di masarakat lokal anjeun.

Dinten ieu kuring hoyong ngobrol sareng anjeun Adat istiadat sareng tradisi Kolombia Kolombia, Sangkan anjeun tiasa kéngingkeun ideu anu langkung saé ngeunaan kumaha cara hirupna sareng kitu, upami anjeun mutuskeun nganjang ka nagara anu saé ieu, anjeun tiasa ngaraos langkung seueur naon waé anu ditawarkeunana. Dina élmu pangetahuan.  

Tempat anu optimis

Adat istiadat Kolombia

Salah sahiji adat istiadat munggaran di Kolombia anu kedah anjeun émut nyaéta jalma-jalma Kolombia jalma terbuka sareng anu langkung seueur, langkung ti urang Éropa atanapi Amérika Kalér. Hasilna, aranjeunna senang micinta jalma anu aranjeunna bageur sareng bahkan rada teu paduli upami dibandingkeun sareng jinis pamikiran anu sanés.

Kolombia mangrupikeun nagara paling bagja sareng paling optimis di dunya. Nikmat hirup gampang ditingali berkat jogét, pésta atanapi naon waé anu aranjeunna lakukeun iraha waé. Kehidupan wengi ngahartikeun aranjeunna ogé pihak anu mana waé perayaan sosial.

Positipitas nasional

Sejen tina adat Kolombia anu tiasa anjeun tingali nyaéta yén aya patriotisme anu nyebar sareng sengit diantara masarakat Kolombia. Aya aturan umum, dimana di seueur tempat aranjeunna langkung resep ngahindaran paguneman ngeunaan aspek négatip politik sareng masarakatna. Aranjeunna langkung resep fokus kana aspek lingkungan anu langkung bageur.

Salaku tambahan, aranjeunna jalma anu bangga pisan kana gastronomi, iklimna, musik, budaya sareng tempat-tempat wisata anu dipikaresep. Kolombia sering nyarios kumaha basa anu aranjeunna nyarioskeun pangsaéna di dunya sareng bangga pisan kana basa éta.

Kitu tingkat kareueus Kolombia anu seueur jalma ngaraoskeun paséa anu pasti antara kota sareng daérah Kolombia anu mangrupikeun daérah nagara dimana kadaharan anu pangsaéna, dimana aya iklim anu langkung pikaresepeun atanapi dimana jalma langkung marahmay. Ieu tiasa rada ngareuwaskeun di nagara anu patriotisme luhur pisan.

Kulawarga sareng kahirupan kulawarga

Kolombia sareng adat Kolombia

Sanaos di sababaraha penjuru nagara aranjeunna beuki modéren, budaya nasional ngalestarikeun seueur unsur tradisional. Salah sahiji bidang utama dimana ieu leres khususna dina kakuatan hubungan kulawarga sareng kegigihan peran rumah tangga tradisional. Sakuliah nagara, blok pusat masarakat tetep janten kulawarga, boh dina bentukna anu langsung sareng anu dipanjangan.

Pikeun urang Kolombia, cara anu paling saé pikeun hirup sadidinten nyaéta ku interaksi sareng baraya. Rapat kulawarga sareng acara sosial rutin, sareng bakal ngutamakeun kulawarga tibatan babaturan. Ieu tiasa sesah pikeun urang asing anu hoyong ngahijikeun kana kahirupan Kolombia.

Kakuatan hubungan kulawarga hartosna yén generasi ngora condong tetep hirup di bumi kulawarga dugi aranjeunna nikah sareng bakal salawasna nyéépkeun waktos luang sareng kolot sareng dulur.

Salaku struktur sosial robih, Aya sakedik perobihan dina kalungguhan tradisional anu dianggap lalaki sareng awéwé di rumah tangga Kolombia. Pikeun aranjeunna, hal anu biasa nyaéta lalaki éta damel sareng ngasilkeun artos kanggo ngaluarkeun biaya kulawarga sareng awéwé éta ngurus padamelan sareng ngurus budak, sacara finansial gumantung ka salakina. Henteu sesah milari lalaki anu bieu terang masak atanapi anu henteu tiasa ngarengsekeun balanja mingguan tanpa bantosan.

Agama di Kolombia

Babarengan nilai kulawarga, aya pangaruh anu penting pisan kana budaya Kolombia sareng éta agama. Numutkeun ka survey, 98% penduduk Kolombia percanten ka Gusti, sareng dua per tilu diidentifikasi salaku Katolik.

Agama ditingalikeun dina basa na dina adat Kolombia sareng dina kahirupan sadidinten. Upami anjeun angkat ka Kolombia anjeun bakal tiasa nguping frasa sapertos: 'Upami Gusti kersa', 'Mugi Gusti ngaberkahan anjeun', 'Alhamdulillah', jsb.

Tapi sanaos ngagaduhan hubungan anu kuat sareng agama sareng moralitas Kristen, dina waktos anu sami anjeun tiasa pendak sareng jalma-jalma anu henteu satia ka awéwéna atanapi anu ngagaduhan vices. Aya jalma anu mendakan dina prakték kaagamaan hiji bentuk kontrol pikeun kaduhung na.

Adat istiadat Kolombia

Adat istiadat Kolombia dina olahraga

Cara mahluk

Aya warisan sajarah sareng budaya anu megah di Kolombia anu bakal narik wisatawan ti sakumna penjuru dunya. Seueur agénsi perjalanan nawiskeun pangunjung murah ka Bogotá diantara kota-kota sanés di nagara éta. Wisatawan biasana nyarios yén urang Kolombia senang, yén aranjeunna resep nyarios sareng aranjeunna biasana henteu waktuna sabab teu peduli. Éta gumantung kana daérah nagara, anjeun ogé tiasa mendakan jalma anu langkung seueur ti batur.

Gastronomi

Upami urang nyarioskeun adat Kolombia dina bidang kulinér, gastronomi has nagara dumasar kana hasil tatanén di lahanna, nyorot khususkeun tamales, sangu, buah sareng produk pangan anu sanés. Upami anjeun hoyong langkung terang piring khas daérah Andean, pencét kana tautan anu nembe kami tinggalkeun.

Pesta sareng acara

Kolombia, sapertos anu kuring nyarios di luhur, resep pisan pesta sareng jogét. Cumbia Kolombia kasohor pisan sareng maénkeun peran pamimpin di kaseueuran kulawarga, dimana tujuan akhirna nyaéta pikeun senang-senang. The kostum Kolombia khas éta ogé pantes dipuji.

Upami anjeun angkat ka Kolombia, wisatawan bakal tiasa kéngingkeun seueur jinis imitasi sareng réplika inohong pribumi anu mangrupikeun bagian tina warisan sajarah anu euyeub. Di kota-kota anu langkung alit anjeun tiasa mendakan tembikar, tukang emas, karinjang sareng karajinan tangan anu saé sareng unik.

Naha anjeun terang sadayana ieu Adat istiadat Kolombia? Naha aya adat Kolombia anu sanés anu anjeun badé nambihan kana anu parantos kami bahas? Caritakeun kami ngeunaan pangalaman anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.