Inuman Kolombia, brendi

Brandy Kolombia

Unggal nagara ngagaduhan minuman keras nasional atanapi inuman nyalira. Anu salah sahiji Colombia teh schnapps, teu diragukeun inuman alkohol anu paling lambang sareng anu dipikacinta .. Gabung sareng kami dina perjalanan ieu ngalangkungan bumi Kolombia pikeun mendakan panas sareng rasa anu pangsaéna.

Mimiti, kudu diklarifikasi yén brendi (dipikanyaho ku ngaran anu béda dina sababaraha daérah dunya), mangrupikeun inuman anu saumur-umur nyebar. Éta dipikanyaho éta éta parantos disuling dina jaman abad pertengahan. Ngaran "cai bakar" ngarujuk kana kandungan alkoholna anu luhur, anu ngajantenkeun janten bahan kaduruk. Nami anu sanés anu ogé biasa dianggo teras dianggo nyaéta "cai kahirupan" (cai kahirupan), anu ngabangkitkeun eusi sumanget na.

La tangkal gula, asalna ti Asia Tenggara, sumping ka Amérika dina tangan Spanyol. Tong sulingan nimbulkeun rupa-rupa likur sapertos Ron di daérah Karibia sareng inuman keras di Brazil. Dina kasus daérah Andés, hasilna na brendi. Kapercayaan anu diaku umum yén brendi Kolombia asalna tina inuman Quechua anu baheula henteu ngan ukur mangrupikeun mitos.

Alat sulingan munggaran di Nueva Granada aya ti kirang ti 1784: "Real Fábrica de Destilaciones del Nuevo Reino", di Villa de Leyva. Saatos merdeka, nagara Kolombia ngatur régulasi produksi brendi, ngalarang ngadamel artisanal.

Ciri-ciri brendi Kolombia

Brandy Kolombia khas diala tina dasar tina 94% atanapi 96% alkohol pekat disuling tina tiwu. Alkohol ieu garing pisan, tapi éta lemes sareng sari pati sareng sirop gula. Unggal produser gaduh resep masing-masing sareng masing-masing daérah raos masing-masing.

Éta tiasa hésé pikeun anu nginum awam pikeun mendakan nuansa sareng bédana. Beda sareng inuman anu sanés sapertos wiski, brendi (disebat ogé guaro) henteu nawiskeun aroma anu jelas atanapi rasa. Ieu henteu hartosna yén ati-ati pisan henteu diperhatoskeun pikeun ngahargaan jumlah sareng babandingan anu masihan inuman ieu intina paling otentik, sabalikna. Éta peryogi, leres, raos anu terlatih tina bau sareng langit-langit pikeun némbak terasrasakeun éta.

koktail kolombia

Brandy dikonsumsi di Kolombia ku sababaraha cara

Nalika ngaraosan brendi Kolombia anu saé, perlu diperhatoskeun kalulusan na. Tiasa waé inuman anu munggaran "ngabakar" sungut, tapi dina ieu di handap anjeun parantos tiasa ngaapresiasi kahaneutan sareng nuansa anu urang sebutkan dina paragraf sateuacanna.

Éta ogé adil pikeun nunjukkeun yén brendi Kolombia sanés asalna ti Kolombia saratus persén. Dina kaseueuran kasus, anis anu didamelna didamel ku minyak atsiri anu diimpor ti Spanyol; di sisi anu sanésna, alkohol tiwu (disebat taffia dina jargon produser) asalna seueurna ti Ékuador.

Merk pangsaéna

Aya seueur mérek brandy Kolombia anu diaku. Brandy Antioquia Mangrupikeun salah sahiji anu kawéntar boh di jero boh di luar wates nagara. Éta dihasilkeun di Pabrik minuman keras Antioquia (FLA) tina molase, honeys sareng gula tiwu, nawiskeun tilu jinis: cap biru, cap beureum sareng cap héjo. Urang ogé kedah nyorot rupa-rupa premium anu disebat Royal brandy 1493 kalayan aroma anu canggih sareng sacara ati-ati dibungkus dina botol kaca anu mewah dimana tiwit sareng kembang bijil diukir.

nektar

Merk anu pangsaéna tina brendi

Pesaing utama Antioqueño di tingkat nasional nyaéta brendi Néktar, sulingan di Cundinamarca. Mérek ieu ogé nawarkeun rupa-rupa éksklusif tina brendi disebut Nektar premium, raos langkung raoseun sareng lemes.

Nembe waé mérekna ogé parantos populér Sarébu setan, di kota Cartagena de Indias. Rum ieu ngagungkeun didamel nuturkeun resep anu lami pikeun minuman keras clandestine ti jaman kolonial. Éta panginten ngan ukur hype, tapi naha henteu dicobian?

Merek mérek sanés anu kawéntar di Kolombia nyaéta Blanco del Valle, Caucano, Cristal, Pamimpin, Llanero, Nariño, Asalna, Platinum y Tilu juru, diantara batur. Likur ieu dihasilkeun dina 16 ti 32 departemén nagara, janten seueur anu tiasa dipilih.

Kumaha nginum brendi

Pikeun patarosan ieu, ampir sadaya urang Colombia bakal ngajawab tanpa ragu-ragu sakedap, langkung ti éta, urang kedah nginum brendi "dina perusahaan anu saé." Kedah diémutan yén éta mangrupikeun inuman alkohol anu luhur anu kedah dikonsumsi saderhana. Ieu mangrupikeun formula anu paling umum:

  • tembakan (ditémbak), dina gelas leutik pisan. Éta langkung pikaresepeun disayogikeun dina hawa anu tiis, sanaos di sisi sanésna, bagian tina jeruk sareng sensasi buah na leungit.
  • Dina gelas pondok, opsional dibarengan ku toél cai atanapi soda sareng ditutupan ku irisan jeruk nipis alit.
  • Dina gelas panjang, kalayan seueur és sareng dibarengan ku buah tropis atanapi jus jeruk.

Pikeun ngiringan brendi, para ahli mamatahan nyéépkeun buah tropis dina bagian alit. Kalapa sareng jeruk ogé "kawin" ogé kalayan inuman ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   MARIA ESTHER RICO cenahna

    Di Kolombia kami ngagaduhan sababaraha rupa henteu ngan ukur ngeunaan flora sareng fauna tapi ogé budaya: unggal daérah diidentifikasi ku carita rakyatna, gastronomi sareng adat istiadatna

    Dina Boyacá contona: urang gaduh di Tunja, pabrik minuman keras Boyacá, dimana Lider brendi, segel hideung Onix sareng Rum Boyacá dihasilkeun.

    Aya tempat-tempat wisata anu dipikaresep sapertos Villa de Leyva, Tensa Valley, Paipa, Tunja. Ieu mangrupikeun tempat-tempat anu dipikaresep anu asalna ti koloni sapertos Katedral Santiago Apostol Metropolitan Basilicia, Imah Pendiri Kaptén Gonzálo Suárez Rendón, DPR Escribano Juan de Vargas, bumi Hinojosa anu seueur nyarioskeun di koloni, Arsip Daérah Boyacá anu ngagaduhan sajarah hébat, sumur Pozo de Hunzahúa atanapi Donato, bantal setan, tempat dimana Chibchas nyembah panonpoé sareng bulan unggal dinten sareng ngorbankeun korban pikeun déwa-déwi na, tugu pikeun Gandum anu numutkeun sajarah di mana gandum disebarkeun pikeun kahiji kalina di Amérika dina jaman penjajahan.

  2.   Javier Delgado Sinta cenahna

    Antioqueño brendi kumaha nginumna