Karakteristik relief Kolombia

Karakteristik relief Kolombia

Upami anjeun badé angkat ka Kolombia perlu anjeun tumut kana sakumna wilayahna pikeun terang dugi ka mana waé anu anjeun badé angkat atanapi tempat-tempat anu anjeun hoyong didatangan. Kolombia ngagaduhan sababaraha tempat anu hebat anu pantes dipikanyaho, ku sabab éta perlu anjeun waspada kana tempat anu aya di Kolombia.

Sajaba ti éta, upami anjeun jalma anu resep gunung sareng relief, maka tong sono kana relief Kolombia pikeun ngararasakeun kageulisanana.

Wewengkon Kolombia

Cordilleras of Colombia

Téritori Kolombia dibagi kana daérah pagunungan sareng spektakuler di beulah kulon sareng daérah langkung seueur pepelakan di wétan. Duanana daérah ngagaduhan seueur pesona Peryogi kauninga sadayana pikeun mikaresep aranjeunna sareng anjeun tiasa milih anu anjeun paling resep pikeun nganjang ka éta langkung ti sakali.

Daérah pagunungan

Daérah pagunungan Colombia mangrupikeun jajaran pagunungan Andes anu asup ka Kolombia ngalangkungan jurusan Nariño. Dina titik ieu, Massif de los Pastos kabentuk dimana dahan muncul di kénca - éta sababna disebat Western Cordillera. Di belah katuhu nuturkeun departemén Cauca sareng Huila, dimana Colifian Massif kabentuk sareng garpuh di pagunungan Tengah sareng Wétan.

Tilu bentang gunung ieu, sasarengan sareng Sierra Nevada de Marta sareng Sierra de la Macarena, ogé anu sanés anu langkung alit, nyaéta anu ngahartikeun ciri topografi nagara éta. Tanpa diragukeun, unggal-unggal na pisan saé sareng gaduh bentang anu luar biasa anu ngamungkinkeun anjeun ningali sareng nikmati alam dina sagala kaindahanana.

Tilu zona anu béda tina bantuan Kolombia

Akhirna urang tiasa nyarios kitu relief Kolombia diwangun ku tilu zona béda:

  • Daérah pagunungan. Wewengkon ieu ngagaduhan bentang gunung sareng Andes sareng relief datar anu wawatesan ogé rélief periferal.
  • Sistem Andean. Sistem Andean mangrupikeun hasil tina Ring of Fire Pasifik, anu dicirikeun ku janten tempat di planét urang anu ngagaduhan gunungapi atanapi lini.
  • The Andes anu dibagi kana tilu bentang gunung anu béda: Cordillera Tengah, Cordillera Kulon sareng Cordillera Wétan.

Tiluan gunung

Pagunungan kalayan ciri khas Kolombia

The Cordillera Kulon

Cordillera Kulon mangrupikeun anu pangleutikna tina tilu jajaran gunung. Panjangna 1200 kilométer sareng éta anu misahkeun Walungan Cauca sareng dataran Pasipik, anu gaduh ketinggian maksimum langkung ti 4000 méter.

Pegunungan Tengah

Pegunungan Tengah Tengah nyaéta anu pangkolotna, ti saprak éta anu sanésna sareng cabang-cabang orografi dibentuk. Panjangna 1000 kilométer sareng jaga misahkeun lembah Cauca sareng Magdalena. Cai mibanda kagiatan vulkanik anu hébat sareng ngagaduhan sababaraha élévasi anu penting pisan sapertos Nevados de Huila atanapi Tolima.

Rentang gunung wétan

Rentang gunung wétan éta muncul tina Colifian Massif sareng panjangna 1300 kilométer. Éta ngagaduhan dataran anu bénten-benten lega sareng tanggung jawab misahkeun sistem Andéna ti dataran wétan. Éta ngagaduhan élévasi anu penting pisan sapertos Nevado de Cocuy.

Dataran handap

walungan cauca kolombia

Urang ogé tiasa mendakan dataran handap sapertos dataran Amazonia, Karibia, Orinoquia sareng Pasipik.

The Orinoquia

Orinoquia mangrupikeun dataran anu luas pisan anu ditincak sareng seueur seueur walungan anu ngalir ka arah Orinoco. Éta ngagaduhan seueur vegetasi sabana tapi tungtungna na di pegunungan Macarena, anu jangkungna henteu kirang ti 2000 méter.

Amazon

Ka arah kidul-kulon urang tiasa mendakan Amazon, anu mangrupakeun dataran dimana panasna sareng lingkungan anu lembab pisan, hal anu nyababkeun leuweung ageung sareng seueur walungan anu ngalir ka Amazon anu hébat.

Dataran Karibia

Di beulah kalér urang tiasa mendakan dataran Karibia, anu ngagaduhan ketinggian utamina sareng sapertos anu kuring nyebatkeun sateuacanna, Sierra Nevada de Santa Marta, anu mangrupikeun gunung anu paling caket ka laut di dunya. Gambar ieu spektakuler sareng tanpa diragukeun éta ngumbara ningali éta ku panon anjeun nyalira.

Sesa daérah mangrupikeun dataran anu langkung handap sareng éta sababna biasana aya banjir sapanjang taun disababkeun ku béda-béda walungan.

Dataran Pasipik

Upami anjeun ngalangkung ka kulon anjeun tiasa mendakan dataran Pasipik dimana anjeun ogé bakal mendakan katutup ku leuweung geledegan anu seueur hujan-langkung ti batan di dunya-. Sababaraha daérah pagunungan sapertos Darién menonjol kalayan jangkungna sakitar dua rébu méter.

Daérah datar tina bantuan Kolombia

tuico kolombia

Pondokna, éta pantes disebatkeun sadayana daérah géografis Kolombia anu datar salian ti anu dibahas di luhur. Lahan paling rata aya di wétaneun Cordillera Wétan, beulah kulon na Cordillera Occidental di beulah kalér nagara. Salaku tambahan, éta ogé diwangun ku lebak antar-Andési sareng dataran luhur, anu diwangun ku sababaraha daérah:

  • Dataran Wétan (Orinoquia sareng Amonia)
  • Daérah Orinoco Apoporis tina prékambrian
  • Lebak antar-Andes tina walungan Magdalena sareng Cauca
  • Lebak Aburra
  • Lebak Sinu

Salaku tambahan, dataran tinggi utama aya dina lebak:

  • ubar
  • Chiquinquira
  • saré
  • La Sabana de Bogotá, sareng budak leutik anu sanésna

Sakumaha anjeun tiasa tingali, relief Kolombia seueur anu kedah nunjukkeun ka dunya sabab ngagaduhan juru anu leres-leres luar biasa. Pantes nyandak perjalanan ngan pikeun kenal sareng mikaresep alam dina sagala kaindahanana. Sanaos kuring mamatahan anjeun yén upami anjeun mutuskeun badé angkat ka bantuan KolombiaHal pangsaéna anu tiasa anjeun laksanakeun nyaéta nyéwa jasa pituduh, utamina upami anjeun henteu terang daérah na. Ku cara kieu, éta bakal tiasa ningalikeun anjeun sadaya bagian anu pangsaéna daérah anu anjeun hoyong terang. Sanaos leres yén nyewa jasa pituduh tiasa mahal pisan, kanyataanna éta pantes sabab anjeun bakal mastikeun yén anjeun moal musna, yén anjeun teras-terasan jalan anu bener sareng anjeun bakal terang unggal juru tina daérah anu saé ieu di dunya.

Naha anjeun kantos ngumbara di relief kolombia? Sareng naon bagian anu anjeun paling resep sadayana? Wartoskeun ka kami!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

52 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Andres Felipe Rocha cenahna

    Halo, hatur nuhun kanggo tulisan ieu, éta seueur ngabantosan kuring, tapi kuring gaduh patarosan: Dimana lahirna cordellera barat anu disebat KNOT atanapi MACISO di buruan?
    Gracias

    Cao

  2.   Maria cenahna

    halo ngabantosan abdi ngadamel padamelan sosial ...
    hatur nuhun…
    aduh…

  3.   louis maria rodriguez cenahna

    Sigana kuring mah aranjeunna kedah ahli sareng namatkeun peta sadaya kelas

  4.   Eliel cenahna

    éta exxxxelente ok bay

  5.   Maria Alejandra Zapata cenahna

    Hai, anjeun tiasa ngabantosan kuring milari naon anu janten masisos?

  6.   Maria Alejandra Zapata cenahna

    Abdi heran naon erosi?

  7.   Maria Alejandra Zapata cenahna

    eliel anjeun aya

  8.   Angela cenahna

    kumaha goréngna

  9.   Liliana cenahna

    Punten kuring peryogi kauninga dimana ayana datar tina Kolombia, kanggo bantosan anjeun, hatur nuhun pisan

  10.   sapatu laura valentina cenahna

    Hatur nuhun kana éta bagian tina ciri anu ngabéréskeun, kuring sasarengan kéngingkeun peunteun anu saé pisan

  11.   Sofia cenahna

    kaleresan aya aranjeunna henteu ngabantosan kuring sadayana dimimitian ti brutosssssssssssss

  12.   Monica cenahna

    Aranjeunna ulang goréng dina sosiales sapasang brutesssssssssssssssssssssssssssssssssssss

  13.   henteu !!! cenahna

    hi abdi nooooeee!
    Aranjeunna ulang grossooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooossssssssssssssssssssssssssssssssssssss cabajos

  14.   nikol cenahna

    Entong bantosan, hatur nuhun, gaduh inpormasi lengkep

  15.   ucing cenahna

    Maranéhna nyaéta

  16.   malaikat cenahna

    Abdi di sakola di kelas sosial anu saur kuring

  17.   Cristian Camilo Cardona Bonilla cenahna

    sakumpulan

  18.   yomaira cenahna

    hatur nuhun pisan

  19.   Manuel Alejandro Reina Garcia cenahna

    anu ngirim kuring ka

  20.   Manuel Alejandro Reina Garcia cenahna

    baddies

  21.   yerlis marce teran cenahna

    halaman ieu bakal ngabantosan kuring Abdi bogoh pisan ka anjeun 🙂 grax seueur grax

  22.   kumaha saé sigana kuring cenahna

    penjaga

  23.   loba keusikna cenahna

    hatur nuhun parantos ngabantosan kuring dina padamelan kuring

  24.   Luisa Martinez cenahna

    Kami Luis, sareng saé ogé inprimi daérah pagunungan

  25.   Sandra cenahna

    sababaraha jelema bodo teu nyaho nanaon

  26.   kabogoh cenahna

    xD mimitina k koméntar primis

  27.   Dany cenahna

    hatur nuhun pikeun pitulung dina
    <(")

  28.   Laura cenahna

    Éta super lengkep pikeun kuring sabab anjeun salawasna kedah nyerat waleranna lengkep pisan pikeun terang sareng diajar langkung seueur dina patarosan sareng waleran pikeun éta guru bay

  29.   John cenahna

    éta bohong

  30.   Santiago cenahna

    Naha aranjeunna bodo atanapi naha aranjeunna ngarebut dirina salaku bodo

  31.   Santiago cenahna

    geis bodo

  32.   yecica cenahna

    Hatur nuhun kana bantosan anjeun, jelema bodo, upami kuring béjakeun, jelema bodo, tong salah kaprah

  33.   yecica cenahna

    hahahahaaaaaaaaaa olohok

  34.   yecica cenahna

    tulang orita maca tulang aranjeunna geis. l.

  35.   da cenahna

    Éta super lengkep pikeun kuring sabab anjeun salawasna kedah nyerat waleranna lengkep pisan pikeun terang sareng diajar langkung seueur dina patarosan sareng waleran pikeun éta guru bay

  36.   Rocio Duarte-Vargas cenahna

    j, ngc m, gjc, cgk, utgd

  37.   lorena pirang cenahna

    Abdi henteu ningali ciri na

  38.   lorena pirang cenahna

    abdi sirbio de arto siii 😀 Abdi badé saé: *

  39.   karen london cenahna

    ieu ngabantosan kuring kéngingkeun peunteun 5 hatur nuhun pikeun nyiptakeun halaman ieu

  40.   luis carlos agudelo cenahna

    ieu ngabantuan pisan

  41.   zulima cenahna

    kuburan
    cias ngabantosan kuring pisan pikeun ujian sosial

  42.   adriana lucia arizal mendez cenahna

    hatur nuhun pikeun sadaya hal anu anjeun tulis dina internét seueur pisan ngabantosan. hatur nuhun pisan

  43.   Sebastian cenahna

    halo nami abdi sebastian sareng juandiego bodo

  44.   Sebastian cenahna

    sareng Cristian Tanvien

  45.   Sebastian cenahna

    =)

  46.   Juan dieg cenahna

    sebastian nyaéta fooloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  47.   Sebastian cenahna

    =(

  48.   Juan dieg cenahna

    sebas konyol sareng nosesabe upami awon

  49.   Juan dieg cenahna

    edan Cristian anu awon sareng konyol

  50.   Sebastian cenahna

    anak indungna

  51.   YOLANDA cenahna

    sanés anu dipikahoyong

  52.   Carlos andres cenahna

    balem monda