Iklim Kolombia

Gambar | Pixel

Salah sahiji aspek anu ngareuwaskeun wisatawan anu nganjang ka Kolombia pikeun kahiji kalina nyaéta kasaruaan iklim na sapanjang taun. Alesanna nyaéta nagara éta ayana di zona khatulistiwa, janten musimna henteu dialaman sapertos di kalolobaan bangsa di dunya sareng jam-waktos matahari terbit atanapi turun henteu robih.

Kolombia mangrupikeun nagara anu bénten-bénten pisan dina hal iklim, tina hawa katirisan dugi ka iklim tropis. Éta ngagaduhan dua musim utami: usum garing (ti Désémber dugi Januari sareng ti Juli dugi Agustus) sareng usum baseuh (ti April dugi ka Méi sareng ti Oktober dugi Nopémber). Tapi di luhur henteu hartosna yén iklim di Kolombia sami. Nyatana, rupa-rupa topografi anu hébat méré nagara pluralitas hébat bentang, lantai termal sareng keanekaragaman hayati.

Justru, berkat ragam ieu, wisatawan ngagaduhan kasempetan pikeun milih waktos anu pangsaéna pikeun nganjang ka Kolombia gumantung kana naha aranjeunna langkung resep panas atanapi tiis. Janten jelas nalika badé ka nagara éta, langkung saé pikeun terang ngeunaan suhu anu anjeun tiasa pendakan pikeun siap-siap dina kaayaan naon waé.

Naon iklim Kolombia?

Gambar | Pixel

  • Iklim haneut: Di daérah anu iklim ieu, panasna ngaleuwih ti 24 ° C, sapertos kajadian di Pasipik (dimana anjeun tiasa nonton lauk paus humpback) di basisir Karibia (tempat ayana Taman Alam Nasional Tayrona sareng dimana karnaval populér Barranquilla) sareng San Andrés (tujuan kalayan pantai anu megah pikeun terjun sareng latihan olahraga cai sanés).

 

  • Iklim suhud: Suhu kisaran antara 17 ° C sareng 24 ° C di daérah sapertos Cali (bumi ti pameran Cali anu kawéntar) sareng di Medellín (tempat lumangsungna Pameran Kembang).

 

  • Iklim tiis: Di daérah anu ngagaduhan iklim sapertos kieu, suhu kisaran antara 12 ° C sareng 17 ° C. Ieu kasus bogotá, ibukota Kolombia. Kota anu ngahiji tradisi sareng modérnitas anu dikenal salaku Athena di Amérika Kidul. Kunjungan penting pikeun dilakukeun di Bogotá nyaéta Museum Emas. Penting pikeun diajar ngeunaan peradaban kuno-Hispanik kuno atanapi legenda kawéntar El Dorado.

 

  • Kami lirén: Di daérah ieu, suhu kisaran antara 6 ° C sareng 12 ° C. Ieu kasus Taman Nasional Nasional Chingaza, harta karun alam anu ayana di Cordillera Wétan di daérah Andean di Kolombia. Spésiés sapertos kondor, biruang Andean sareng kijang buntut bodas cicing di dieu.

 

  • Zona glasial: Suhu di handap 6 ° C anu dialaman di dieu. Ieu kasus di Sierra Nevada de Santa Marta, tempatna di belah kalér Kolombia di Basisir Karibia, dimana anjeun tiasa angkat hiking.

Gambar | Pixel

  • Leuweung tropis: Kalayan suhu anu langkung ti 27 ° C, leuweung tropis beueus sareng panas. Kitu deui kaayaan basisir Pasipik, baskom Magdalena sareng Catatumbo sareng Amazon, leuweung biodiverse paling beunghar sareng paling di planét dimana anjeun tiasa ngaraosan alam anu gumbira. Hujan loba pisan sapanjang taun, nyaéta bulan Maret nalika aranjeunna ngahontal nilai maksimumna. Tapi, curah hujan minimum turun antara Juni sareng Séptémber. Ku alatan éta, kusabab jumlah hujan anu kirang, bulan Juli sareng Agustus mangrupikeun waktos anu pangsaéna pikeun indit ka Amazon.

 

  • Tropis stépa: Éta dicirikeun ku curah hujan na, suhu luhur sareng vegetasi na terbatas. Dua conto nyaéta gurun Candelaria di Boyacá atanapi La Guajira, anu dicirikeun ku gundukan pasir ageung sareng bentang gurun na. Di dieu anjeun tiasa didatangan ranchería pikeun mendakan budaya masarakat adat Wayuu.

 

  • Iklim sabana: Hadir di Orinoquia, Bolívar, Kalér Huila sareng tengah Lebak Cauca. Éta dicirikeun ku usum halodo sareng usum hujan, sareng pepelakan susukan.

 

  • Hawa hujan asor: Hadir di Caquetá, Vaupés, bagéan Antioquia sareng Córdoba. Hujan handap, variasi suhu luhur sareng pepelakan leuweung anu kirang padet.

Naon waktos anu pangsaéna pikeun angkat ka Kolombia?

Gambar | Pixel

Wayah pangsaéna pikeun indit Kolombia gumantung kana daérah anu anjeun badé didatangan dina liburan. Nagara ieu ngagaduhan keragaman topografi anu hébat anu ditarjamahkeun kana rupa-rupa bentang, keanekaragaman hayati sareng iklim.

Contona, Di daérah Andean, waktos anu pangsaéna pikeun terang tempat ieu nyaéta sasih Juli sareng Agustus sabab dina waktos ieu aya suhu haneut sareng hujan leutik, anu cocog pikeun perjalanan. Dina waktos ieu anjeun kedah ngalebetkeun baju haneut dina koper anjeun (sabab janten tiis nalika surup sareng wengi tiasa tiis). Disarankeun ogé pikeun mawa tabir surya, sabab jangkungna daérah tiasa ngajantenkeun anjeun gampang kaduruk sanajan suhuna henteu luhur pisan.

Pikeun angkat ka kota-kota anu aya di sakitar Amazon sapertos Leticia, waktos anu pangsaéna nyaéta bulan Juli sareng Agustus kumargi sanaos hujan ogé panas sapanjang taun di basisir kalér Pasipik. Pikeun angkat ka basisir Pasipik Kidul bulan-bulan ieu ogé anu paling cocog. Ogé, Juni sareng Séptémber cocog pikeun nganjang ka daérah ieu. Antara Désémber sareng April mangrupikeun waktos anu pangsaéna pikeun nganjang ka basisir Karibia.

Upami anjeun badé angkat ka Kolombia pikeun nikmati acara kembang, maka anjeun kedah ngalalana dina awal usum hujan sabab tungtungna bakal aya banjir di sababaraha daérah nagara. Pengecualian mangrupikeun daérah anu aya di sekitar Bogotá sareng basisir Karibia.

Ogé, nalika ngarencanakeun perjalanan anjeun ka Kolombia anjeun kedah émut yén langkung luhur wilayah nagara anu anjeun buka, langkung tiis di éta lahan. Salaku conto, puncak gunung katutupan salju dina ketinggian 4.500 méter. Kalayan sadaya inpormasi ieu ngeunaan iklim Kolombia, anjeun bakal siap ngamimitian petualangan anjeun di nagara Amérika Kidul anu saé ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*