Kota-kota utama Kolombia

Colombia Éta mangrupikeun daérah kota ageung, dimana Bogotá, Medellín sareng Cali kasohor salaku tilu ibukota utama, dimana jumlah penduduk, industri, perdagangan sareng sababaraha alternatif wisata panggedéna kentel.

Bogotá: ibukota Kolombia, kalayan penduduk caket 7 juta jiwa, perenahna di tengah nagara, dina dataran luhur lahan anu subur khusus kanggo produksi susu sareng budidaya kembang pikeun ékspor.

Medellin: Éta kota anu pangpentingna kadua di Kolombia, ibukota departemén Antioquia, kalayan penduduk caket 2 juta jiwa, tapi éta mangrupikeun bagian tina salah sahiji daérah metropolitan panggedéna di Amérika Kidul diwangun ku 300 kotamadya anu sanés, perumahan populasi 000 9 3 jiwa. Tempatna di tengah lebak anu dikurilingan gunung, caket daérah pertanian sareng pertambangan di nagara éta, éta ogé dicirikeun salaku produsen utama tékstil sareng pakean.

Cali: Éta kota anu paling padumukan katilu di nagara éta kalayan 2 jiwa, éta dikurilingan ku lebak anu subur di Walungan Cauca, katutupan ku panyambutan tebu. Sanaos janten salah sahiji kota pangkolotna di Kolombia, ngan dugi ka pertengahan abad ka-100 mimiti kamekaran perkotaan sareng ékonomi na hébat.

Aranjeunna dituturkeun pentingna ku kota-kota di Pulo Caribia, Barranquilla sareng Cartagena, palabuhan maritim sareng wisata anu ngagaduhan kaistiméwaan, Cúcuta sareng Bucaramanga, episentrum komérsial sareng industri, sareng kota-kota daérah kopi, Pereira, Manizales sareng Arménia.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   si Cali.doso cenahna

    Cali cenah mangrupikeun kota anu paling padumukan katilu di Kolombia, Hahahahaha, carita éta henteu dipercaya upami sanés Uribe nalika anjeunna janten présidén ngadamel sénsus chimbo na pikeun nempatkeun Medellin na salaku kadua sareng nyabut Cali tina jabatan anu dicekelna dugi ka payun yén sénsus baheula .Plop. Ayeuna Cali mangrupikeun kota panggedéna kadua di Kolombia duanana sacara demografi (populasi) sareng sacara géografis ... Janten, tuan-tuan ti Absolut Kolombia, anjeun tiasa tumpukan naon anu anjeun terbitkeun sacara ketat.

    1.    Alfonso cenahna

      pas pisan barranquilla bakal ngahontal cali, dina populasi sareng pamekaran

  2.   ... Andrew ... cenahna

    Urutan kota-kota munggaran di Kolombia duanana ku penyuluhan kota sareng pentingna nyaéta sapertos kieu:

    1. Bogota.
    2. Medélin.
    3. Kali.
    4. Barranquilla.
    5. Bucaramanga.
    6. Cucuta.
    7. Kartagena.

  3.   ... Andrew ... cenahna

    Kaayaan ayeuna di nagara urang positip pisan yén ayeuna urang ningali aliran panumpang pariwisata anu luhur, jumlah usaha anu katutup, réana zona bébas sareng industri, ngalikeun ruang hiburan sapertos pusat perbelanjaan, jst. Hidup Kolombia.!

  4.   Victor cenahna

    Kuring ngadangu sababaraha dinten yén Cartagena badé sami-sami Barranquilla dina populasi, janten sapertos ieu kuring ngitung yén sakitar 8 taun paling anyar tatanan pentingna di kota-kota Kolombia bakal gaduh parobihan anu radikal saur kuring sapertos kieu: Bogota, Cali , Medellin, Cartagena, Barranquilla, Cucuta, Bucaramanga, Pereira, Ibague, Manizales. Ku cara kieu, Cartagena kuring bakal ngahontal tempat Kaopat anu meri ti mana urang moal ngaleupaskeun deui.

    1.    Alfonso cenahna

      hahaha anjeun, naon ieu anu meunangna anu henteu sah, 2 taun ka hareup kuring sumping ka dieu, sareng dina cara anu sami, sabaraha amarah ka Barranquilla? Upami anjeun henteu terang, Cartagena ngahutang ampir sadayana kamekaran ka Barranquilla, Cartagena ngaktipkeun deui tina pérak murni Barranquilleros, sareng tong bodo, Barranquilla gaduh langkung ti sajuta penduduk payun ti Cartagena, sabab nalika éta kajadian upami Cartagena anjeun ngahontal anu Millon parantos Barranquilla ngahontal 3 juta, émut naon-naon, Barranquilla mangrupikeun daérah metropolitan, sapertos lembah Bora di Medellin, atanapi Bogota, atanapi Cali, sahingga henteu pernah anjeun carioskeun bakal kajadian ... upami Cartagena ngantepkeun nyalira ti Barranquilla langkung ti 100 taun ka pengker, janten kota anu langkung lami ti 500 taun.

  5.   ADC cenahna

    Victor Kuring nyarankeun anjeun turun tina awan éta ... Abdi sanés Barranquilla, tapi kuring kantos ka Cartagena… Cartagena ngan ukur daérah wisata ... malahan henteu dugi ka tungkak Barraquilla !!! Anjeun Cartageneros sok silih percanten ... nalika hanjakalna Cartagena ngagaduhan tunda anu hébat ...

  6.   ... Andrew ... cenahna

    1. Bogota.

    2. Medélin.

    3. Kali.

    4. Barranquilla.

    5. Bucaramanga.

    6. Cucuta.

    7. Kartagena.

    Ieu tatanan kota-kota di Kolombia ku pentingna sareng penyuluhan kota.

    Éta langkung caket kana Pereira dethroning Cartagena tibatan anu terakhir naék ngaliwatan jajaran. Barranquilla sareng Bucaramanga ku perdagangan, industri, kualitas kahirupan, prasarana, lingkungan sosial ékonomi, koefisien Gini, PDB, kasempetan damel, pendidikan, kaséhatan, sareng sababaraha aspek sanés, jauh langkung unggul tibatan Cartagena, anu ngan ukur dina infrastruktur hotél sareng pariwisata anu nyaéta pinunjul.

    Dina perkawis perkotaan, kota ngagaduhan langkung ti 200000 pasipatan perkotaan, sakitar 80 [km²] éksténsif perkotaan lokal, ngalegaan langkung ti 16 [km] ti kalér ka kidul sareng langkung ti 8 [km] ti kulon ka wétan, ti ekstrim dugi ka ekstrim , ti jalan ~ 60 Kalér dugi ka jalan ~ 210 sareng tina balapan ~ 50 Occidente ka balapan ~ 65. Nambahkeun metropolis dina total, aranjeunna sakitar 100 [km²] éksténsif urban metropolitan.

    Bogotá, Medellín sareng Bucaramanga, dina urutan na, mangrupikeun anu paling ageung numuwuhkeun lisénsi rata-rata taunan ~ 6000000 [m²], ~ 3000000 [m²] sareng 2000000 [m²] dina konstruksi kanggo padumukan, perkotaan, komersial, bisnis, wisata sareng industri.

    Dina hal kualitas sareng kuantitas pusat bisnis sareng balanja, Bucaramanga ngagaduhan langkung ti 50 komplek kelas luhur sareng anu sanésna dina skala anu langkung alit kusabab Investasi ageung anu didamel salaku hasil tina posisi internasional kota sareng dipasihan minat. dina kaayaan sosial ékonomi pikeun nunjukkeun inohong anu paling saé dina pangangguran, koefisien Gini, PDB, kasempetan padamelan, latihan bisnis, tawaran atikan sareng kaséhatan tingkat tinggi, diantara aspek sanés.

    Diantara pusat bisnis, ieu sapertos anu menonjol: Chicamocha, Eco, Natura, Metropolitan Business Park, Fenix ​​Business Center, La Florida, Cacique, Cajasan, La Triada, Parque Caracolí, sareng anu sanésna.

    Diantara pusat perbelanjaan anu aya, kalayan daérah masing-masing diwangun di [m²]: Acropolis (~ 30000), La Florida (~ 55000), Megamall (~ 50000), Cañaveral (~ 50000), La Isla (~ 30000), Cabecera I (~ 30000), Cabecera II (~ 30000), Cabecera III (~ 30000), Cabecera IV (~ 50000), Cabecera V (~ 55000), Parque Caracolí (~ 90000), Cacique I (~ 160000 plus parkir, hypermarket langkung utami) ...

    … Diantara format anu langkung alit anu totalna langkung ti 30.

    Salaku tambahan, parantos aya di luar Bucaramanga tapi di daérah metropolitan (Piedecuesta) CC De La Cuesta nuju didamel.

    Diantara pusat komersial anu diumumkeun dina proyek ieu nyaéta: Micentro Provenza, Cacique II (~ 85000 [m²], sabalikna Cacique I), Santafe (~ 200000 [m²]), séktor Cabecera ku Promoser, séktor Puerta del Sol, Mall Plaza, diantara batur.

    Ngeunaan zona bébas, kota ngagaduhan industri (Zona Franca de Santander) sareng aranjeunna ngawangun -health- (Foscal-Unab) anu kadua, di daérah metropolitan anu katilu-ogé kaséhatan- (Cardiovascular) sareng aya anu kaopat di pipa na.

    Dina hal jalan, kota ieu parantos katinggaleun mangtaun-taun, sabab kadang aranjeunna henteu cekap pikeun armada ~ 500000 kendaraan, tapi, éta ngagaduhan jalan anu penting sapertos: Calle 105, Anillo Vial, Autopista a Bogotá, Carrera 15 , diagonal 15, Carrera 27, Carrera 33, Carrera 33a, Avenida González Valencia, Avenida La Rosita, Calle 14, Calle 56, Via Puerta del Sol - Girón, Calle 45, Calle 36, Calle 200, Carrera 9, Avenida Los Estudiantes, Transversal Oriental, Avenida Quebrada Seca, Vía a Ciudad Norte, Bulevar Bolívar, Bulevar Santander, Transversal Metropolitana sareng anu sanésna, sadayana, paling henteu aya 4 jalur anu nyambungkeun sababaraha séktor kota.

  7.   Alfonso cenahna

    Ieu konci pikeun pangembangan berkelanjutan sareng kota-kota ka hareup, sadayana nyarios didieu
    divercity, bogota, medellin, barranquilla, lima peru.

  8.   Bruno Ducatti. cenahna

    Lalaki dugi ka ayeuna, 7 Agustus 2014 sareng saur Dane, urutan tina jumlah penduduk sareng ukuran kota-kota Kolombia anu utama tetep sareng sapertos kieu:
    BOGOTA: Henteu diragukeun sareng tanpa sawala éta mangrupikeun kota panggedéna sareng paling padumukan di Kolombia, éta aya di sabana gunung dataran luhur kalayan lokasi anu istimewa sareng strategis, tangtosna urang kedah émut yén dina organisasi, wirausaha sareng kakuatan, Medellin nyaéta ditumpukeun pisan nasional jeung internasional.
    MEDELLIN: Kota kadua di nagara éta dina jumlah penduduk sareng ukuranana, kota anu paling inovatif di dunya taun ka tukang, topi kuring dugi ka tingkat pangembangan kota ieu.
    CALI: Kota panggedéna katilu di Kolombia dina padumukan, ukuranana masih janten masalah diskusi sareng Medellin, kumargi aya di lebak anu subur, kota ieu kedah ngalegaan sareng janten metropolis Andes anu sanés sareng Bogota, waktos bakal ngurus nunjukkeun dugi ka mana Sultana del Valle tiasa ngembangkeun sareng ngalegaan.
    BARRANQUILLA: Kota Kolombia Kaopat dina ukuran sareng pendudukna, kalayan kamekaran kota anu pikaresepeun, palabuhan walungan anu munggaran di nagara éta, kalayan sistem rumah sakit anu pangsaéna di basisir Karibia sareng salah sahiji anu pangsaéna di nagara éta, dina sababaraha taun masalah aliran bakal janten masalah di Baheula, aranjeunna parantos ngalaksanakeun éta, kamajuan anu di Gerbang emas Kolombia ngalaman ayeuna sareng karaharjaan warga Barranquilla mangrupikeun sumber kareueus régional sareng nasional.
    CARTAGENA DE INDIAS: Kota Kolombia Kalima dina ukuran sareng penduduk. Kusabab tumuhna perkotaan sareng penduduk dina 30 taun ka pengker, éta caket nuturkeun tatangga na Barranquilla, henteu hoyong nyarios yén dina 8 taun éta bakal ngahontal éta, tangtosna kedah diklarifikasi yén kota heroik ayeuna industri munggaran palabuan Kolombia (zona industri hébat Mammal) sareng saatos Cundinamarca mangrupikeun kota anu ngagaduhan zona paling bébas, didinya perekonomian kota ieu dumasar, dituturkeun ku perdagangan sareng pariwisata sareng bandara na anu kaopat di Kolombia dina hal konéksi sareng gerakan panumpang.

  9.   Bruno Ducatti. cenahna

    Sumber tina koméntar kuring sateuacanna:
    Dane, Banco de la Republica, majalah portopolio, anu nonton, Andi sareng Camacol.
    Kuring henteu ningali alesan pikeun seueur kakejaman sareng henteu dewasa barudak lingkungan.

  10.   Jose Vianey Duque Lopez - Manizales Patologi cenahna

    Kuring TEU NGARTI ANU NGADULUNG GOLONG ANJEUN BUCARAMANGA, CARTAGENA JEUNG BARRANQUILLA MAINTAIN, BAGUSNA BAGI INDUSTRY JEUNG INFRASTRUKTUR, TAPI MASIH MASIH KURING DINA PENTING SOSIAL. DINA yén Kota-kota Axis KOPI LEUWIH hadé.