Novena bonus Natal, union kulawarga

bonus kasalapan

La Strenna Novena Ieu salah sahiji Tradisi Christmas pangpentingna tur jero rooted Colombia. Éta ogé populér pisan di nagara Amérika Kidul sanés, sapertos Vénézuéla atanapi Ékuador. Pentingna ngalangkungan fenomena kaagamaan, janten polah sosial sareng ritual anu ditujukeun pikeun ngahijikeun kulawarga.

Salila Advent, salami salapan dinten (ti tanggal 16 dugi ka 24 Désémber, kalebet), kulawarga-kulawarga ti sadayana penjuru nagari ngahiji solat babarengan sareng nyanyi lagu Natal. Titik rapat nyaéta Adegan Lahirna atanapi Adegan Lahirna, tempatna di tempat anu tengah di bumi. Kecap "kasalapan" asalna persis tina salapan dinten dinten éta. Prelude émosi ka Natal.

Asalna Novena of Aguinaldos

Tradisi Katolik anu éndah ieu lahir di bumi Amérika, dina jaman penjajahan. Éta saleresna Fray Fernando de Jesús Larrea, agama Fransiskan lahir di Quito, anu bakal ngamimitian prakték ieu. Éta sadayana dimimitian dina 1725, saatos diangkat janten imam. Ideu ngadoa gigireun Lahirna Budak Yesus salami salapan dinten sateuacan Natal ngagaduhan panarimaan anu hébat di antara penganut.

Nanging, cara kulawarga ayeuna ngagungkeun Aguinaldos Novena di Kolombia kusabab modifikasi anu dilakukeun ku indung Maria Ignacia, dina akhir abad XIX. Anjeunna anu masihan doa ieu bentuk kanonis, ogé nambihan kabagjaan, anu mangrupikeun lagu-lagu anu dianteur antara do'a sareng doa disebut.

Nanging, teu aya hiji versi tina Novena de Aguinaldos anu salamet dugi ka ayeuna, tapi sababaraha. Sababaraha dibaca dina basa Spanyol kuno, rada kuno sareng jauh tina sensitipitas jaman ayeuna, ngagunakeun, contona, bentuk "vos" anu hormat. Batur, Nanging, parantos dirobih pikeun ngamutahirkeun kalimat kana basa modéren.

Ieu saé video hartos doa Novena de Aguinaldos di masarakat Kolombia diringkeskeun pisan:

Sakumaha anjeun tiasa tingali, pikeun urang Kolombia Novena de Aguinaldos sanés ngan ukur tradisi kaagamaan, tapi ogé alesan pikeun nguatkeun hubungan antara babaturan sareng kulawarga. The Gastronomy Natal jeung musik aranjeunna ogé henteu sono pasini ieu.

Ngadoa Novena

Sanaos nada teu paduli sareng karakter anu akrab, Novena de Aguinaldos Éta mangrupikeun upacara anu nuturkeun tungtunan sareng aturan anu ditetepkeun kalayan hadé. Éta badé dimimitian tanggal 16 Désémber sareng réngsé dina wengi Natal. Di sababaraha bumi sholat dilaksanakeun sateuacan tuang, sedengkeun di tempat sanésna ditingalkeun engké.

kasalapan bonus

Novena of Strenna dirayakeun salaku kulawarga

Gagasan anu nyababkeun ritus ieu nyaéta ingetan sababaraha bulan sateuacan kalahiran Yesus, jaman anu puncakna sareng kalahiranna di Bétléhém. Indung María Ignacia, anu ngabakukeun cara ngadoa para nova, netepkeun urutan kalimat sukamaha kieu:

  1. Mimiti teh Doa pikeun unggal dinten, satia nuturkeun téks aslina Fray Fernando de Jesús Larrea. Saatos maca ieu, anu "Maha Suci ka Rama".
  2. Ieu dituturkeun engké ku tinimbangan poé. Aya hiji pikeun salapan dinten.
  3. La do'a ka Virgin Virgin sumping salajengna, dituturkeun ku doa tina salapan Salam Maria (hiji kanggo masing-masing novenas).
  4. Maka giliranana teh do'a ka Saint Joseph, anu ogé dibaca unggal dinten. Bacaan ditungtungan ku tilu do'a: "Rama Kami", "Salam Maria" sareng "Kamulyaan ka Rama."
  5. nu Joys atanapi Aspirations pikeun datangna Yesus budak ngawangun bagian musik paling hirup tina novena. Sora ngaderes lagu-lagu, anu biasana diwaler ku paduan suara.
  6. Saatos ieu sumping teh do'a ka murangkalih Yesus, anu dina hiji cara mangrupikeun bagian inti tina kasalapan. Saatos anjeunna, para pamilon nyandak kasempetan pikeun nyusun pamundutna ka orok Yesus, umumna ngarepkeun kasihatan sareng karaharjaan pikeun bumi sareng kulawarga.
  7. Kasalapan nyimpulkeun ku kalimat ahir, anu ampir sok condong jadi Bapa Kami sareng Kamuliaan ka Rama.

Doa sareng lagu ieu kedah diucapkeun masing-masing dina salapan dinten. Salaku conto anu parantos dijelaskeun di luhur, ieu téks aslina ku Fray Fernando de Jesús Larrea anu masing-masing sési Novena de Aguinaldos dimimitian:

«Gusti anu paling jinak tina amal anu teu aya watesna, anu resep pisan ka lalaki, anu anjeun pasihkeun ka putra anjeun jangji pangsaéna cinta anjeun sahingga, dijantenkeun manusa dina rahim parawan, anjeunna bakal dilahirkeun di kandang kanggo kaséhatan sareng ubar urang . Kuring, atas nami sadaya manusa, mikeun nuhun anu teu terhingga pikeun kauntungan daulat sapertos kitu; sareng salaku balesan ka anjeunna kuring nawiskeun anjeun kamiskinan, kerendahan sareng kautamaan anu sanés tina putra manusa anjeun, memohon ka anjeun pikeun jasa ketuhananana, pikeun ngarareunah anjeunna ngalahirkeun, sareng pikeun cai panon anu anjeunna muragkeun dina kandang, yén anjeun miceun haté kami kalayan handap asor, ku cinta anu pikasieuneun, kalayan hina pisan pikeun sagala hal duniawi, ku sabab Yesus anu énggal lahir tiasa ngagaduhan buai di na, sareng cicing salalanggengna. Amin ".


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*