Aurora Borealis di Dénmark

Lampu Kalér
La Lampu Kalér di Dénmark éta mangrupikeun tontonan alami anu narik rébuan tamu unggal taun. Lampu warna anu endah anu ngabanjiri langitna sami sareng anu tiasa ditingali di nagara-nagara Skandinavia anu sanés sapertos Norwegia, Swédia atanapi Finlandia. Nanging, seueur anu percaya yén lampu anu tiasa ditingali di langit Denmark khususna éndah.

Nanging, kaheranan ieu henteu katingali unggal dinten. Lampu Utara di Dénmark ngan ukur tiasa ditingali dina waktos anu ditangtoskeun bahkan henteu unggal dinten, sabab pisibilitasna gumantung. Upami anjeun cukup untung ngumbara ka Dénmark sareng tiasa ngaraoskeun kaajaiban ieu, anjeun bakal ngagaduhan visi anu moal anjeun hilap.

Naon Lampu Kalér?

Aurora borealis (disebut ogé polar aurora) mangrupikeun fenomena atmosfir anu unik anu némbongan dina bentuk hérang atanapi cahaya dina langit peuting. Di beulahan bumi beulah kidul katelah aurora kidul.

Di jaman kuno dipercaya yén cahaya langit misterius ieu ngagaduhan asal ketuhanan. Di Cina, contona, aranjeunna dikenal salaku "komodo langit." Ngan ti abad ka tujuh belas mimiti diajar fenomena ti sudut pandang ilmiah. Urang ngahutang istilah ayeuna "aurora borealis" ka astronom Perancis Piér Gassendi. A abad saatosna, anu mimiti ngaitkeun fénoména sareng medan magnét Bumi nyaéta Inggris Edmund halley (sami anu ngitung orbit komet Halley).

Lampu Kalér di Dénmark

Lampu Kalér di Dénmark

Dinten ieu kami terang yén Lampu Kalér lumangsung nalika épisi partikel surya anu ditagih tabrakan sareng magnetosfir Bumi, jenis tameng anu ngurilingan planét dina bentuk médan magnét tina duanana kutub. Tabrakan antara partikel gas di atmosfir sareng partikel bermuatan tina sinar panonpoé nyababkeun aranjeunna ngaleupaskeun énergi sareng ngaluarkeun cahaya. Ieu nyiptakeun nuansa cerah tina héjo, pink, biru sareng ungu nari di langit "Kacilakaan" ieu lumangsung dina jangkungna mimitian ti 100 dugi ka 500 kilométer di luhur permukaan bumi.

Iraha ningali Lampu Kalér di Dénmark?

Sanaos éta lumangsung sapanjang taun, Lampu-lampu Kalér ngan ukur tiasa ditingali dina waktos-waktos anu tangtu. Wayah pangsaéna pikeun ningali Lampu Kalér di Dénmark nyaéta antara bulan April sareng Séptémber. Salami waktos taun ieu, usum panas beulah kalér, wengi langkung poék sareng langit kirang mendung.

Wanci magrib sareng saatos surup nyaéta lampu magis ieu mimiti némbongan. Lampu Kalér (katelah ku Danes salaku Nordlys) pikaheraneun urang asing, utamina anu asalna ti lintang sanés sareng anu teu acan ningali fenomena ieu sateuacanna.

Hanjakalna, dina waktos ribut atanapi nalika Senén, ampir teu mungkin pikeun nyaksian sulapna lampu kalér. Upami aya badai, anjeun moal tiasa ningali Lampu Kalér, sabab langit teuing caangna pikeun warna na tiasa leres-leres katingali ku panon manusa.

Dina salajengna video timelapse, difilmkan dina Limfjord Dina 2019, anjeun tiasa ngahargaan kakuatan pinuh tina tontonan alam ieu:

Tempat pikeun niténan Lampu Kalér di Dénmark

Ieu sababaraha tempat anu paling saé pikeun ningali Lampu Kalér di Dénmark:

  • Kapuloan Faroe. Di Nusantara ieu aya diantara Atlantik Kalér sareng Laut Norwegia, boro-boro aya polusi cahaya, anu mangrupikeun jaminan langit anu jernih sareng jelas pikeun merenangkeun Lampu-lampu Kalér dina sadayana kapenuhan.
  • Grenen Mangrupikeun samenanjung leutik anu aya di belah kalér ekstrim daratan Denmark. Salian ti lintang, anu ngajantenkeun tempat ieu titik panitén anu saé nyaéta henteuna cahaya buatan ti padumukan manusa.
  • Kjul Strand, pantai panjang di luar kota Hirtshals, ti mana seueur féri angkat ka Norwégia.
  • Samsø, hiji pulau anu aya di kuloneun kopenhagen sareng kasohor ku lingkungan alam anu hadé dilestarikan. Éta mangrupikeun anu pangsaéna daérah alam Dénmark.

Kumaha motret Lampu Utara

Ampir sadayana anu nyaksian hiji aurora borealis di Dénmark nyobian néwak kaéndahanana ku kaméra poto sareng pidéo na, nyandak sulapna salamina.

Kanggo gambar didaptarkeun leres, perlu nganggo setting paparan panjang. Kalayan kecap séjén, jepret kaméra kedahna tetep kabuka pikeun waktos anu langkung lami (10 detik atanapi langkung), sahingga langkung seueur lampu asup.

Éta ogé penting nganggo tripod pikeun mastikeun stabilitas kaméra nalika période paparan.

Sanaos sagala hal, sareng henteu paduli kumaha ogé sadayana pidéo sareng poto éta aya, henteu aya anu sarimbag sareng sensasi niténan lampu hantu tina lampu kalér anu ngageleser ngalangkungan langit, dina sirah urang. Pangalaman anu pantes dinikmati sahenteuna sakali dina kahirupan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*