Pastry Walanda sareng permen

La gastronomi Walanda éta henteu ngagaduhan géngsi sareng tradisi nagara-nagara Éropa sanés sapertos Perancis, Spanyol atanapi Italia. Sabalikna, éta Pastry Walanda éta sacara lega diakuan di saluruh dunya. Walanda netepkeun dirina salaku huntu amis anu teu tiasa dilereskeun anu resep masak sareng ngaraosan sagala jinis manisan sareng manisan.

Sateuacan neraskeun, ieu peringatan: tulisan dinten ieu pinuh ku ngeunah sareng godaan. Henteu disarankeun pikeun teraskeun maca kanggo anu nuju diét:

Manisan Walanda klasik

Zoute ragrag

Éta nyaéta minuman keras anu seueur dikonsumsi di Holland, tapi ogé di Bélgia, Luksemburg sareng sababaraha bagéan Jérman. The leupaskeun zoute ("Turun asin") dijual alit, batu hideung. Rupina mirip sareng permén karét sareng raosna mirip pisan sareng licorice. Aya opat rupa anu béda gumantung kana jumlah uyah anu dikandungna.

leupaskeun zoute

Likur Walanda anu populér, turunna zoute

Walanda nyatakeun sipat ubar-ubaran anu tangtu pikeun turun zoute, sanaos aranjeunna leres-leres tuangeun sabab aranjeunna resep. Dina sababaraha bakery aranjeunna dijual kalayan rasa hakekat kalapa, mint, madu, daun salam sareng rasa anu sanés.

Stroopwafel

Ieu a lemes, versi caramelized tina wafel Bélgia Palasik (dina basa Walanda, stroop hartosna sirop na wafel éta waffle). Dessert ieu disiapkeun dina panci khusus dibagi kana kotak. Adonan dipotong belah kanggo tuang caramel di jero nalika nuju disiapkeun.

Stroopwafel

Stroopwafel: versi waffle ngawangun waffle anu kawéntar

Di seueur tempat aranjeunna disiapkeun ku nambihan kemiri kalayan stroop, sedengkeun anu sanésna adonan diasakan ku kayu manis. Hasilna sok spektakuler.

Vlaai

Nu populer vlaai Mangrupikeun kuéh amis anu didamel tina adonan ragi anu dieusi buah (apel, aprikot, nanas, plum atanapi buah beri). Dina resep pastry Walanda anu tangtu, bahan sanés sapertos custard atanapi rhubarb ogé kalebet.

vlaai

Vlaai Walanda

Aya sababaraha jinis anu khas pisan tina vlaai tradisional. Sangu, contona, dieusian sangu sareng krim, sanaos aya deui anu dikocok krim atanapi coklat.

Poffertjes

Jalan-jalan di jalan naon waé di kota atanapi kota di Walanda, ilahar pikeun irung urang bakal katipu ku aroma poffertjes anu teu kaampeuh. Sakumna nagara aya kios-kios jalan leutik dimana budak leutik ieu siap-siap ayeuna pancake panas sareng mentega dilebur sareng gula tipung.

poffertjes

Poffertjes: Walanda mini pancake

Ogé di kafe Walanda, poffertjes dijual salaku camilan anu amis pikeun ngiringan kopi atanapi téh. Bahkan aya toko khusus pikeun produk ieu, disebatna poffertjeskraam.

Pastry Natal Walanda

Kue-kue Walanda khususna beda-beda dina waktos Natal. Acara khusus nyungkeun rasa khusus. The Navidad di walanda mimiti dirayakeun tanggal 6 Désémber, dinten Saint Nicholas (Sinterklaas).

Cookies Saint Nicholas

Dina dinten kadatangan Saint Nicholas sareng hadiahna, barudak Walanda ngadamangkeun ngantosan ku nginum coklat panas sareng tuang cookies. Dewasa ngalakukeun hal anu sami, sanaos nganggo gelas minuman keras dina panangan.

pepernoten

Pepernoten pikeun Saint Nicholas Day

Piet, asistén Saint Nicholas, tanggung jawab nyebarkeun manisan di kalangan barudak leutik: pepernoten (cookies bentukna henteu teratur leutik didamel tina rai, madu sareng bijil) sareng kruidnoten jahé. Éta ogé nyebarkeun bagian tina taktak, pastry puff dieusi némpelkeun almond.

Kerststol

Sapertos di seueur beulahan dunya, Poé Natal di Walanda dirayakeun sareng kulawarga sareng sakitar méja anu saé. Banét puncakna sareng kerststol, roti kismis buah anu sering ogé dieusian ku pasta almond. Kue ieu, resep klasik dina pastry Walanda, sami sareng anu diasakan di Jérman sareng nagara-nagara Éropa Tengah sanés.

kerststol

Céri dina tuangeun Natal di Walanda: kerststol

Di rumah tangga anu langkung ageman aranjeunna langkung resep ngagentoskeun kerststol pikeun tuangeun khusus anu sanés:  beschuit patepung muisjes, kuéh bolu walanda ditutupan dina kembang manis. Mangrupikeun ngeunah anu lahirna Yesus dirayakeun sareng anu disambungkeun ogé disambut pikeun ngarayakeun kumaha waé kalahiran sapanjang taun.

Oliebollen

Dina wengi taun baru, bau minyak tina gorengan jero anu asalna ti dapur biasa di bumi Walanda. Dina éta nikmat oliebollen, fritters adonan anu disajikeun nyalira ku gula lebu atanapi dieusian potongan apel sareng kismis.

Oliebollen

Manisan anu pangsaéna pikeun ngamimitian taun: Oliebollen

Aya sababaraha ragam oliebollen régional (tarjamahan: "buns minyak"). Di daérah Limburg, contona, bentukna siga donat sareng siap-siap ngagungkeun Karnaval. Di sisi anu sanésna, di propinsi kalér fritters ieu disiapkeun kalayan ati-ati sareng khususna buleud, ampir buleud.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   ERIK WLDEMAR CUSTODIAN cenahna

    Abdi peryogi nomer telepon COTEPQUE COTEPQUE