Adat istiadat Walanda dina Natal

sinterklaas natal Holland

nu Adat istiadat sareng tradisi Walanda dina Natal aranjeunna mirip pisan sareng nagara Éropa tengah sareng kalér anu sanés. Nanging, éta ngagaduhan sababaraha kaanehan anu ngajantenkeun béda sareng khususna menawan.

Dina tulisan ieu kami bakal marios sababaraha tradisi ieu anu aya hubunganana sareng perayaan, pasar sareng gastronomi khas tanggal ieu. Gabung sareng kami dina perjalanan anu pikaresepeun ieu Natal di Walanda.

Sinterklaas, Walanda 'Santa Claus'

Beda sareng sésana dunya, di Walanda anu paling penting pikeun barudak nyaéta Désémber 5. Éta tanggalna, tilu minggu sateuacan Natal, éta Sinterklaas (Saint Nicholas) nyangking kado na.

Salaku anu ngareuwaskeun sigana, legenda kitu Sinterklaas cicing di Spanyol salami sésana dina sataun. Tapi anjeunna henteu sono tanggal natalna sareng barudak Walanda, ngumbara nganggo kapal ka Holland anu tiis sareng kapal layar anu pinuh ku kado sareng kejutan.

Pikeun minuhan misi na, Sinterklass ngagaduhan bantosan hamba na, Zwarte piet (Pedro el Negro), ogé katelah Piét sooty o Roetpiet (Pedro Hollín atanapi Pedro de la Chimney).

Anjog ka palabuan (unggal taun milih anu sanés) mangrupikeun waktos anu pikaresepeun, ogé mangrupikeun salah sahiji tradisi Walanda anu paling pikaresepeun dina Natal. Kulawarga ramé di darmaga. Nalika Sinterklaas sareng na pieten ("pedros" aranjeunna) nunda, dampal gereja mimiti disada sareng murangkalih ngagorowok ngagorowok.

Nalika murangkalih bobo, Sinterklaas bakalan ngurilingan kota sareng kota di na kuda bodas na. Anjeunna bakal nyésakeun kado sareng permén pikeun barudak anu parantos saé; anjeunna bakal nempatkeun jelema jahat dina karung sareng nyandak aranjeunna ka Spanyol.

Upami sadayana ieu kajantenan dina wengi 5-6 Désémber, kumaha upami Hawa Natal di Holland? Dinner dirayakeun salaku kulawarga, tapi kusabab budak leutik anu parantos nampi kado minggu-minggu ka tukang, ayeuna giliran jalma dewasa. Nanging, aya seueur rumah tangga dimana Bapa Natal atanapi Santa Claus (di Walanda aranjeunna nelepon anjeunna Kerstmann) ogé kajantenan ninggali hadiahna.

Pasar sareng hiasan Natal di Walanda

Natal di Holland

Amsterdam dina waktos Natal

Ti Saint Nicholas Day (6 Désémber) dugi ka Hawa Natal, jalan-jalan di kota-kota gedé di nagara éta dieusi lampu sareng ornamén. Sakumaha seueur kota Walanda dijejeran saluran, cahaya kacirina dina cai na janten lampu ieu khususna éndah.

Di imah biasana adat masang tangkal Natal sareng nyimpen lampu sareng ornamén sanésna dina panto, jandéla sareng fasad. Kulawarga sareng réréncangan silih tukeur salam nalika aranjeunna nyerat Prettige kerst (Merry Christmas dina basa Walanda). Sacara tradisional, Hawa Natal sareng Poé Natal kedah dirayakeun di bumi, sareng kulawarga.

Sabalikna, dina tanggal 26 Désémber (Tweede Kerstdag atanapi "dinten kadua Natal") biasana dikhususkeun pikeun nganjang ka kulawarga anu paling jauh atanapi badé angkat balanja Natal, kumargi ampir sadaya toko kabuka dinten éta.

nu Pasar Natal di Holland aranjeunna langkung saé sareng otentik di kota-kota leutik tibatan di kota-kota gedé. Sababaraha anu pangsaéna mangrupikeun anu teratur Haarlem y Ciparay, Kalayan rinks és na ageung sareng kios jalan kai na dimana anjeun tiasa ngaraosan anggur anu dibungkus. Disebutkeun khusus pikeun pasar Natal di Valkenburg, di pedalaman nagara, anu dipasang di sababaraha guha bawah tanah, atanapi pasar terapung tina Leiden.

Tradisi Walanda dina Natal dina méja

gurmettten natal Holland

Gourmetten dina tuangeun Natal Natal

Sanaos gastronomi Belanda henteu dikenal sacara internasional, asakan Natal tradisional nawiskeun sababaraha ngeunah anu matak anu kedah dipikaterang.

Aya tradisi kuno disebat Gourmetten nu diwangun ku nempatkeun kompor leutik dina méja dina Poé Natal (disebut Eerste Kerstdag atanapi "dinten kahiji Natal"). Diners kumpul di sakuriling kompor ieu dimana ngeunah dipanaskeun dina bagian alit, masing-masing nganggo baki masing-masing. Anjeun tiasa nyarios yén éta hal sapertos raclette Perancis.

Dina tuangeun Natal di Holland anjeun moal sono daging anggang (sapi, bebek, pheasant ...) muhun dibarengan ku bénten sayuran sareng saos. Tangtosna, jinis-jinis kadaharan anu sanés ogé sering disimpen dina méja. Kéju Walanda. Sedengkeun pikeun inuman, sanaos di nagara ieu langkung seueur bir anu dikonsumsi tibatan anggur, anu terakhir nyaéta anu langkung dipikaresep pikeun tuang siang atanapi tuangeun tina jenis ieu.

Saatos tuang siang atanapi tuang, tuang sumping. Waktosna kanggo ngeunah bankletter, sababaraha cookies marzipan didamel dina bentuk hurup. Anu biasa nyaéta aranjeunna dimasak di bumi nganggo inisial tina anggota kulawarga anu bénten-bénten. Pilihan anu sanés nyaéta pepernoot, kayu manis sareng kuéh rempah anu enak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*