Ngajajah bumi Anne Frank di Amsterdam

Museum Museum Anne Frank

Interior Museum Anne Frank

Amsterdam kamungkinan salah sahiji kota-kota anu pang lengkepna di Éropa: ti pelayaran ngalangkungan kanal na ka kebon tulip sareng gereja-gereja dina waktos sanés ngalangkungan tempat-tempat anu kasohor sapertos imah Anne Frank. Hiji tempat perlindungan anu, puluhan taun saatos kengerian anjeunna saksian, kabuka pikeun umum pikeun ngingetan urang ngeunaan pentingna dunya tanpa perang atanapi konflik. Dupi anjeun sumping sareng kami ka nganjang ka imah Anne Frank?

Imah Anne Frank: Sinar-X tina carita pikasieuneun

Intisari tina buku harian Anne Frank

Salila dikenal salaku Jaman Emas BelandaDina abad ka-XNUMX, seueur urang Yahudi sumping kabur ti nagara-nagara sapertos Portugal atanapi Spanyol kanggo netep di kota sapertos Amsterdam. Éta bakal di dieu dimana batu permata bakal ngamimitian ngawangun Kuartal Yahudi anu parantos janten salah sahiji tempat anu paling terkenal di kota terusan. Nanging, teu saurang ogé anu nampilkeun penampilan lalaki anu namina Adolf Hitler anu pasukan Nazi na bakal nyandak kota di awal taun 40an.

La kulawarga terus terang, dibentuk ku Otto Frank, pamajikanana Edith Hollander sareng putrina Margot sareng Ana, mutuskeun kabur ti Jérman pikeun netep di Amsterdam, dimana aranjeunna khususkeun diri pikeun perdagangan rempah-rempah. Kaayaan anu katingalina pikaresepeun anu pondok nalika Nazi nyerang kota Walanda.

Sateuacan kasép, kulawarga ngungsi di "Rusiah Annex," penyuluhan rahasia di gudang di Saluran Prinsengrach perenahna kuloneun Amsterdam. Aranjeunna diiluan ku opat jalmi sanésna: Fritz Pfeffer, sobat dokter gigi Yahudi Otto, sareng kulawarga van Pels Hermann sareng Auguste van Pels sareng putrana Peter. Pelatihan dimimitian dina 9 Juli 1942.

Sakeudeung sateuacan tanggal ieu, sareng pas sareng ulang taun Ana anu ka-13, kolotna masihan anjeunna diary anu janten tempat suci awéwé anu leres salami taun-taun disumputkeun na. Sababaraha lambaran dimana anjeunna henteu ngan ukur nyerat ngeunaan alam semesta budak awéwé anu saumurna, tapi ngeunaan tegangan sareng konflik dunya anu anjeunna mimiti ngartos.

Saatos kapendak ku Nazi dina 4 Agustus 1944, kulawarga éta dipisahkeun sareng dipindahkeun ka kubu konsentrasi anu béda. Anne sareng lanceukna Margot maot akibat tipus dina Maret 1045 di kem Bergen-Belsen., janten bapakna Otto hiji-hijina anu salamet tina ngimpina ieu. Saatos uih deui ka Amsterdam, jalma-jalma anu ngajaga ngajaga lokasina salami sasih di "rusiah", masihan anjeunna dokumén sareng buku harian putrina.

Dina 1947, Buku harian Anne Frank diterbitkeun sareng janten suksés sareng, paradoxically, dina réfléksi anu pangsaéna naon éta salah sahiji episode paling poek kamanusaan. Popularitas buku narik minat pamiarsa sareng warga lokal anu mimiti ngadeukeutan ka imah dimana sadayana kajantenan, anu badé dibongkar dina taun 50an.

Untungna, Museum Rumah Frank Anne diresmikeun dina 3 Méi 1960, langsung janten salah sahiji tempat-tempat pikeun didatangan salami cicing di kota Amsterdam.

Ngajalajah Anne Frank House

Tiket asup ka Anne Frank House

Lokasina di 263-267 Prinsengracht, Museum Museum Anne Frank diwangun ku gedong utama dimana Otto Frank ngagaduhan usaha sareng imah lampiran anu engké dibandingkeun sareng musium. Imah anu munggaran diwangun ku lantai dasar anu tempat susunanana aya sareng di tukangeun tempat rempah-rempah dibakar, sedengkeun kantor karyawan Otto dipasang di lantai hiji, anu ngalihkeun usahana na ka alamat ieu Di 1940.

Dipikawanoh salaku Achterhuis (atanapi Rusiah Annex), mangrupikeun perpanjangan gedong anu dikurilingan ku imah tatangga anu ngamungkinkeun nyumputkeun jabatanana, ngajantenkeun éta tempat panyumputan anu sampurna pikeun kulawarga.

Sapanjang kunjungan, sareng utamina saatos ngalangkungan lomari buku ageung anu, sapertos panto, nyumput aksés kana "imah rahasia" dimimitian tur di tempat-tempat anu mere ilham duanana nostalgia sareng karep. Kunjungan ka bumi kalebet panduan audio gratis, sekutu anu henteu diperyogikeun nalika ngartos sajarah Franks atanapi kumaha aranjeunna nyayogikeun rohangan anu aranjeunna kedah bagikeun salami langkung ti dua taun.

Tinjauan Museum Anne Frank

Ku cara kieu, urang tiasa ngakses kamar mandi babarengan anu ngamimitian neuleumkeun imah, kamar anu dingdingna Ana parantos nyetak stiker anu bénten-bénten na, atanapi jandéla dimana kulawarga sakali-kali nempatkeun lawon ageung pikeun nyumputkeun posisi anjeun . Di gigireun kamar Ana nyaéta sésa kulawargana, sedengkeun di lantai luhur kamarna kamar tidur van Pel sareng, teu lami saatos, anjeun tiasa aksés kana loteng, di bagian luhur.

Nganjang ka Anne Frank House tautan ka musium lampiran dimana séri rékaman, audio, pidéo sareng dokumén aranjeunna nyalametkeun ekstrak ti kulawarga sareng, khususna, ti Otto Frank saatos balik ka Amsterdam. Kecap anu narik ati, sahenteuna pikeun kuring, ngawangun benjolan dina tikoro kuring, kumargi di luhur sadayana, pangalaman nganjang ka bumi mendakan di bagian akhir na pembenaran anu paling visual ngeunaan pikasieuneun anu dicicingan ku penduduk na. Museum ogé ngagaduhan kantin sareng toko dimana anjeun tiasa kéngingkeun souvenir atanapi salinan koran.

Dibikeun masukna Anne Frank House, disarankeun sumping gancang-gancang dina lawang atanapi cadangan tikét sateuacanna ngalangkungan anjeun website.

Museum Anne Frank House dibuka unggal dinten ti 9:00 dugi ka 23:00 wengi.

Ngalanglang salah sahiji tempat wisata anu hebat di Amsterdam hartosna ngalakukeun éta dina salah sahiji episode anu paling berdarah dina sajarah. Jalan-jalan ngalangkungan kahirupan sareng padamelan budak awéwé anu konsepsi dunya henteu kalebet kanyeri sareng kasangsaraan anu rébuan urang Yahudi ngalaman sapanjang sejarah, tapi khususna dina abad ka-XNUMX.

Naha anjeun badé didatangan Anne Frank House?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*