Kanyataan pikaresepeun ngeunaan Holland

Situ di holland

Ieu sababaraha kanyataan anu panasaran ngeunaan Walanda, kakuatan ékonomi anu leres dina abad ka tujuh belas anu ayeuna ngagaduhan dua propinsi ageung: Holland Kalér sareng Holland Kidul, duanana diwangun ti sababaraha daérah anu masing-masing ngagaduhan idéntitas sareng idiosyncrasy nyalira.

Nagara ieu ampir 25 persén permukaan na direklamasi tina laut, nyatana, contona, sareng supados anjeun parantos gaduh data anu pikaresepeun Bandara di Schiphol di Amsterdam (ibukota Walanda), jarakna 4,5 méter handapeun permukaan laut.

Titik pangluhurna di nagara disebut Vaalserberg (Gunung Kolong) ditarjamahkeun salaku "gunung" sareng caket Maastricht, di beulah kidul nagara, jangkungna 323 méter saluhureun permukaan laut. Sareng di sisi anu sabalikna nyaéta Nieuwerkerk aan den IJssel dina 6,76 méter handapeun permukaan laut, anu ngajantenkeun kota kalayan titik permukaan laut anu paling handap. 

Holland sareng sapédah

Holland ku Sapédah

Teu mungkin pikeun misahkeun sapédah na Holland sareng nagara ieu mangrupikeun surga pengendara sareng 29.000 kilométer jalur motor. Data nyatakeun éta aya sakitar 18 juta sapédah di nagara éta, sareng pendudukna 17 juta, Janten aya deui sapédah tibatan jalma-jalma. Budaya sapédah penting pisan di Walanda anu bahkan aya kedutaan anu didedikasikan pikeunna, Kedubes Ngabedah Walanda. Ngomong-ngomong, dinten sapédah nyaéta 19 April.

Di Amsterdam hungkul aya sakitar 800.000 sapédah, 500 kilométer jalur lajur sareng langkung ti 63% pangeusi na nganggo cara transportasi ieu unggal dinten. Lalu lintas di tengah kota nganggo sapédah langkung ti satengahna sarana transportasi anu sanés.

Holland sareng kembang

tulip di lapangan Holland

Neruskeun data anu panasaran di nagara ieu, Holland mangrupikeun produsen tulip panggedéna, pikeun hal éta adatna sok gaduh buket kembang di bumi. Éta dianggap puseur produksi kembang sareng pepelakan di sakumna dunya, sareng numutkeun Menteri Pertanian na, produksi na ngagambarkeun 80% pasar global pikeun motong kembang sareng lampu.

Upami urang parantos fokus kana tulip, kembang nasional, Walanda ngahasilkeun 88% sadaya tulip di dunya kalayan lahan anu dibudidayakan 10.800 héktar. Aya seueur jinis spésiés tulip, sakitar 200 jinis tulip hibrid sareng langkung ti 5.000 spésiés anu kadaptar parantos dikumpulkeun sareng katalog.

Holland sareng pabrik

Kincir Angin di Holland

Salaku tambahan kana kembang sareng sapédah, upami aya gambar anu ngagambarkeun Holland, éta mangrupikeun kincir angin na. Ayeuna aya 1.200 pabrik anu masih kénéh nangtung, tapi urang kedah diémutan yén numutkeun data ngan ukur dina abad ka-10.000 ampir XNUMX didamel, janten bayangkeun anu parantos musnah.

Asalna ngagiling nyaéta aranjeunna ngerjakeun solokan cai di lahan anu dimeunangkeun tina laut. Pabrik pangkolotna nyaéta ngagiling cai anu dimimitian ti abad ka-XNUMX.

Kinderdijk mangrupikeun kelompok pabrik polder anu paling kawéntar sareng kami untung, sabab ti saprak 1997 UNESCO parantos ngaku aranjeunna salaku Situs Warisan Dunya. Lima pabrik tina Schiedam Éta kincir angin panggedéna di dunya.

Dinten nasional pabrik-pabrik nyaéta 9 sareng 10 Mei, sareng salami dinten ieu anjeun tiasa nganjang ka jero, hal anu jarang kajadian.

Holland sareng musium

van gogh potrét diri

Konci sanésna pikeun nagara ieu nyaéta cinta na pikeun musium, sareng langkung khusus pikeun pelukis na langkung internasional, Vicent Van Gogh. Ibukota Walanda, Amsterdam ngagaduhan kapadetan museum anu luhur di dunya, sakitar 1.000 musium. Pikeun masihan anjeun ideu, kuring bakal masihan anjeun 3 anu paling sering didatangan di kota, tapi anjeun tiasa mendakan hal pikeun sagala rasa sareng koleksi anu paling panasaran anu tiasa anjeun pikirkeun:

Rijksmuseum, Museum Nasional Amsterdam dibuka taun 1885 ngagaduhan koleksi karya anu penting pisan ku Rembrandt, Johannes Vermeer, Frans Hals sareng Jan Steen diantara anu paling luar biasa.

Museum Van Gogh, anu ngagaduhan koleksi permanén langkung ti 200 lukisan sareng sakitar 400 gambar ku seniman éta.

Museum Anne Frank House, tempat tina lampiran terkenal anu dijantenkeun tempat panyumput pikeun Anne sareng kulawargana.

Ieu sababaraha kanyataan anu panasaran ngeunaan nagara ieu, dimana éta dirayakeun Hari Raja, ulang taun raja, anu ayeuna tanggal 27 April, pamakamanna didamel ku musik sareng ngagaduhan langkung ti 4.400 kilométer walungan, saluran sareng situ anu tiasa dilayaran, ti mana anjeun masih tiasa ngémutan langkung ti 300 istana anu kabuka pikeun umum. Tanpa diragukeun tempat pikeun didatangan, tapi mimitina kuring hoyong masihan anjeun sababaraha naséhat, paribasa Walanda anu paling populér nyaéta: kalakuan normal, éta parantos cukup gélo. Sareng leres-leres datang ka rambut.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Hayet absalem cenahna

    Aya sababaraha sesar anu henteu seueur anu diperhatoskeun, khususna anu sanés Walanda sareng tanpa ngajantenkeun kuring yakin nanaon. Kami. Dua kasalahan anu kuring mendakan nyaéta: Vaalserberg (Gunung Vaals) ditarjamahkeun salaku "gunung", kumargi HANYA berg hartosna gunung sareng Vaals mangrupikeun tempat asalna kumargi Vaalserberg ayana di Vaals. Kalepatan anu kadua anu kuring mendakan mangrupikeun kalepatan éjahan dina Schiphol sabab anjeun nyerat Schipol tapi éta henteu nanaon (;
    Abdi henteu peryogi waleran hehe, umur kuring ngan 11 taun.
    Salam, Hayet Absalem