Imah Kubik, atanapi Kubuswoning, ti Roterdam

kubus
Kota sisi laut tina Rotterdam éta mangrupikeun pulisi anu rame sareng kosmopolitan anu teras-terasan diperbaharui anu henteu pernah lirén kagum ku arsitéktur anu anyar, festival sareng acara seni. Nya, ampir kawajiban upami anjeun ngalakukeun pariwisata di Rotterdam kedah sumping Kubuswoning, las imah kubik atanapi kubus anu parantos janten, kusabab kaaslianana, salah sahiji tempat anu paling sering didatangan.

Imah kubik tempatna di Jalan Overblaak sareng didesain ku arsiték Piet Blom di 1984, ngayakeun percobaan anu éstétika bakal unggul dina fungsina.

Anu dilakukeun Blom nyaéta giliran 45º kubus konvensional imah sareng disimpen dina tihang anu ngawangun héksagonal. Jumlahna aya 32 kubus, silih caket.

Kaseueuran bumi kubik ieu aranjeunna dicicingan sareng aya ogé toko alit. Ku henteu beristirahat lengkep dina taneuh tapi dina condong 45 derajat, aranjeunna ngahasilkeun pangaruh anu sangat anéh boh di luar sareng di jero, dimana seueur pisan sareng kejutan dicampur.

Unggal imah gaduh tilu lanté:

  • Basis nyaéta lawang ka bumi
  • Lantai kahiji ngandung aula, dapur sareng ruang tamu
  • Lantai kadua ngagaduhan kamar tidur sareng kamar mandi
  • Tutuwuhan anu terakhir kadang dianggo salaku kebon alit

Salah sahiji imah kubik ieu parantos janten musium sareng kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun didatangan ku mayar fee lawang anu alit, 2,5 euro kanggo déwasa sareng 1,5 euro kanggo murangkalih, murid sareng pensiunan. Jam buka na unggal dinten ti jam 11 énjing ka 17 sonten.

Upami anjeun hoyong langkung seueur inpormasi ngeunaan imah ieu, anjeun tiasa pencét di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)