Inuman di Holland

Urang sadayana satuju yén upami urang mikirkeun Holland, urang ngémutan Heineken bir. Jelas éta sanés hiji-hijina hal anu urang inum atanapi tiasa nginum di dieu. Maksad abdi, aya langkung seueur tibatan Heineken sareng langkung seueur tibatan bir sacara umum. Tapi teras, Kumaha inumanna di Holland?

Urang bakal nyarioskeun perkawis ayeuna, ngeunaan anu mangrupikeun inuman anu paling populér sareng umum di Holland, ngagaduhan daptar naon anu tiasa urang nyobian nalika urang angkat ka ditu, réngsé pandemi.

Holland sareng inuman tradisional na

Sacara prinsip, anjeun kedah terang éta seueur inuman tradisional Walanda ngandung alkohol sareng kadang kadang henteu sadayana ngagaduhan rasa anu pikaresepeun atanapi anu diucapkeun, anggun. Ngeunaan umur nginum hukum di dieu anjeun tiasa nginum bir sareng anggur tina 16 taun sareng inuman anu langkung kuat ti yuswa 18 taun.

Sedengkeun pikeun inuman tradisional urang ngitung bir, koffie verkeed, fresh mint tea atanapi ayat, jenever liqueur sareng minuman keras Belanda anu terkenal, chocomel, Advokat anu ngandung brendi, kopstoot, korenwijn ...

Bir di Holland

Dua mérek pang populerna di dieu nyaéta Heineken sareng Amstel sanaos warga satempat naroskeun aranjeunna ku ngan saukur nyarios, "pils" atanapi "biertje". Éta ngeunaan bir lagers bulak sareng aranjeunna cukup populér, tapi ogé leres yén Walanda resep bir tradisional sapertos bokbier atanapi witbier. 

Anu kahiji nyaéta bir khusus didamel dina cinyusu sareng usum gugur anu raosna malt sareng amis. Rasa na bénten dina duanana musim taun, sareng langkung sengit sareng jarak dina usum gugur. Janten, upami anjeun ka Amsterdam nalika daunna murag anjeun tiasa ngiringan Festival Bobkier sareng nyobian.

Bir anu sanésna, bir witbier, ogé ngagaduhan rempah sareng manis, tapi seger pisan. Di Walanda biasana disayogikeun nganggo irisan jeruk nipis sareng perkakas pikeun naksirna dina handapeun gelas sahingga ngaluarkeun segerna sareng kaasaman.

oge aya waktos nalika bir disajikeun sareng campuran gulmas, 'gruit', dianggo mangabad-abad ka pengker sareng ngabantosan bir nalika hops henteu dipikanyaho aya. Anjeun tiasa mesen ragam ieu di Jopen di Haarlem, salaku conto.

Nyatana nyaéta dinten ayeuna aya seueur pabrik bir anu nawiskeun rupa-rupa bir. Anjeun tiasa angkat ka palang atanapi anjeun tiasa nganjang ka pabrik bir khusus.

Coklat

Oke, inuman ieu ngagaduhan nami murangkalih tapi didieu sadayana ngonsumsi na sami. Dina dinten anu tiis biasana pikeun nyungkeun chocomel, nami komérsial anu paling populér di ieu coklat panas sareng ngahibur.

Bahkan aya mesin vending pikeun Chocomel di sababaraha cafe sareng bar, éta dijual di supermarket sareng di toko-toko makanan sareng aya ragam anu kalebet coklat hideung, sareng krim atanapi susu skimmed.

Motto mérekna nyaéta "de enige échte", sapertosna Anu kahiji sareng hiji-hijina. Tangtosna aya alternatipna, susu Tony Chocolonely anu anjeun ogé tiasa ngagaleuh sakumna Walanda, sareng khususna di toko anu ngajual produk organik.

Spirits

Holland ngagaduhan seueur roh sareng salah sahiji anu kawéntar di Amsterdam nyaéta Minuman keras Wynand Fockink. Likur anu kawéntar nyaéta T Nieuwe Diep. Kaleresan aya yén minuman keras parantos populér di Holland ti saprak abad ka tujuh belas, jaman emas di ieu lahan, waktos anu mung anu paling beunghar tiasa mampuh minuman keras anu didamel ku gula impor, rempah sareng buah.

Dina waktos éta, jalma-jalma paling miskin, jalma biasa, ngan ukur nginum bir atanapi jenever, tapi aranjeunna henteu mampuh minuman keras. Saprak harita, minuman keras dilayanan dina gelas leutik bentukna tulip Aranjeunna ngeusian nepi ka heureuy, janten henteu béngkok sareng ati-ati pisan. Disebutkeun yén dilayanan sapertos kieu, ampir-ampiran teuing, sabab padagang Belanda nyarios yén aranjeunna ngeusian gelas ku artosna, janten, mangga, ka luhur sagalana.

Likur Walanda tradisional didamel ku nambihan rempah-rempah atanapi buah-buahan, atanapi duanana, kana inuman sulingan anu tiasa vodka atanapi jenever. Gula ditambih, campuran diijinkeun pikeun marinate sahenteuna sa bulan sareng hasilna mangrupakeun cairan amis kalayan rasa anu kuat sareng jelas, kalayan eusi alkohol sengit.

Salah sahiji rasa minuman keras paling populér di 'duindoor', dibumbui ku jeruk dipelak di bukit pasir ti Laut Kalér. Ogé aya likur nganggo céri atanapi jeruk nipis, sapertos klasik Itali katelah lemoncello.

Jenever

Luhur, dina waktos nyarioskeun perkawis minuman keras, urang ngobrol ngeunaan jenever, Versi Walanda tina gin Inggris. Sejarah nyarios yén jenever dikonsumsi ku prajurit Walanda nalika perang antara Spanyol sareng Inggris di 1630. Aranjeunna konon nginum sateuacan perang sareng ngabagi ka sekutu Inggrisna.

Nalika prajurit Inggris balik ka nagarana, aranjeunna nyandak resep "Walanda Wani", sabab parantos dibaptis. Aranjeunna henteu suksés, rasana henteu sami sami mimitina, janten aranjeunna nambihan sababaraha hérbal sareng rempah-rempah supados langkung "diinum" sareng di dieu aya bedana antara gin herbal Inggris sareng jenever Belanda asalna.

Jenever Éta didamel ku cara nyuling séréal sareng ngasakanana ku buah juniper, sareng kadang-kadang sababaraha spésiés anu biasa dianggo ngénca minuman keras. Nalika palabuan Rotterdam dianggo pikeun ngimpor bijil sadaya lingkungan di sakitar, daérah Schiedam, contona, dieusian ku alat panyuling jenever sareng masih tiasa ditingali ayeuna-ayeuna.

jarami bénten gaya jenever: oude sareng jonge. Bédana na henteu aya dina waktos aranjeunna kénging macérat tapi resepna. Judever oude didamel ku resep anu langkung lami, sedengkeun jonge mangrupikeun gaya anu langkung énggal. Upami anjeun resep diajar langkung seueur ngeunaan carita ieu, anjeun tiasa didatangan Imah Bols di Amsterdam, atanapi Museum Jenever, di Schiedam.

Ningali deui cik

Kami kaluar tina minuman beralkohol sakedik sareng angkat ka tèh. Ieu mangrupa tèh seger anu tradisional pisan di Holland sareng seueur mabok di pelosok Amsterdam. Teh disajikeun dina cangkir gelas atanapi mug jangkung, nganggo cai panas sareng sakeupeul daun téh seger.

Anjeun tiasa nambihan irisan madu sareng jeruk nipis sareng pilihan anu langkung enteng upami anjeun henteu raoseun kopi atanapi anjeun hoyong anu langkung pencernaan.

Koffie Verkeerd

Tina téh dugi ka kopi ngan aya hiji léngkah. Upami anjeun resep kombinasi kopi sareng susu maka kopi walanda ieu kanggo anjeun. Éta mangrupikeun vérsi Walanda tina caffè latte klasik atanapi café au lait atanapi kopi kalayan susu. Kopi susu panas anu biasana didamel nganggo espresso salaku dasar susu anu dikukus ditambih janten busa. Pikaresepeun.

Ngaranna, koffie verkeerd, hartosna kopi salahKusabab kopi biasa bieu teu aya serelek susu. Anu biasa nyaéta mesen vérsi ieu énjing-énjing atanapi sonten, sareng nalika aya anu nginum éta pait, anu sanés nambihan kubus gula. Di kafe atanapi bar disajikeun ku cookie atanapi cookie salaku iringan.

Advokat

Urang balik deui kana inuman alkohol. Inuman ieu didamel tina endog, gula sareng brendi. Hasilna nyaéta inuman emas anu fungsina salaku basa pikeun nyieun seueur koktail sareng tuang tuang.

Salah sahiji koktail paling dikenal anu didamel ku promaat nyaéta Snowball: didieu satengah sareng satengah dicampur sareng limun. Leres, sami dilayanan di Inggris, tapi di dieu di Holland biasana disajikeun sareng serpihan krim dikocok sareng bubuk koko.

Kecap, Advokat, hartosna pengacara sareng éta teu aya kabeneran. Carita anu aya di tukangeun minuman nyarios yén Advokat atanapi Advokarborrel dianggo pikeun anu kedah nyarios di tempat umum sateuacan ngalumikeun tikoro. Saha anu nyarios di tempat umum? Ahli hukum.

Korenwijn

Inuman ieu sayogi di sadaya toko minuman keras khas Belanda atanapi bar, bahkan di réstoran atanapi kafe. Teu kedah bingung sareng jenever. Inuman ieu didamel tina séréal, tapi henteu sapertos jenever anu nganggo buah juniper, buah-buah éta henteu aya di dieu. Janten, raosna benten pisan.

Sacara umum, para korenwijn dilayanan ku tuangeun tradisional Walanda, Salaku conto, anjeunna lauk Herring (Piring lauk).

Kopstoot

Éta tiasa dibandingkeun sareng tukang ngagolak basa Inggris. Dua gelas disajikeun, salah sahiji bir sareng salah sahiji jenever. Mimiti anjeun nginum jenever, dina hiji gulp tunggal, teras bir pikeun nenangkeun pembakaran anu munggaran.

Senang sareng sengit sareng Belanda pisan, upami anjeun hoyong ngalaman a 100% pangalaman nasional.

Oranjebitter

Éta henteu sanés nyaéta inuman jeruk éta muncul dina perayaan nasional, sapertos Poé Raja atanapi pertandingan maén bal atanapi Poé Pambébasan. Éta a minuman keras anu kuat pisan, kalayan alkohol 30%, sareng biasana dilayanan dina a tembakan.

Anu oranjebitter éta pait sareng kuat, éta didamel nganggo brendi, jeruk sareng mesék jeruk. Sarua sareng liqueur jeruk klasik tapi liqueur aya gula di jerona. Kudu disebatkeun dinten ayeuna seuseueurna botol Oranjbitter gaduh gula, janten henteu deui soooo pait.

Baheula

Sanaon éta ngagaduhan nami Perancis, inuman na nyaéta Walanda. Éta téh minuman keras, éta Versi Walanda tina klasik cognac. Biasana disebat sami sareng lanceukna Perancis, tapi dina taun 60an versi Perancis nampi sebutan asal usulna teras namina kedah dirobih.

Inuman anu populér nyaéta campuran éta sareng Coca-Cola, sanaos urang henteu kedah hilap éta ngagaduhan seueur alkohol, sakitar 35%. Minuman anu langkung kuat nyaéta Goldstrike, kalayan kandungan alkohol 50%.

Sajauh ieu, sababaraha sahiji inuman di Holland tapi tangtosna aya deui. Dina perjalanan salajengna anjeun ka Belanda, nganggo pelindung ati sareng…. pikeun mikaresep!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*