Kostum tradisional Walanda

Kostum tradisional Walanda

Pakéan sareng kostum Walanda asalna di nagara, ayeuna katelah Walanda, diwangun ku 14 propinsi anu gaduh kostum tradisional masing-masing. Pakéan nasional anu paling dikenal sareng dianggap, asalna di propinsi kidul tina Voléndam, dianggo ayeuna ku awéwé Walanda salaku tempat wisata.

Kostum tradisional ti daérah ieu di dunya dibagi kana sababaraha asesoris sareng sagala rupa baju anu penting pikeun ngalengkepan papakéan saratus persén sareng tiasa dianggap yén anjeun gaduh jas dina kaayaan lengkep.

Topi salaku papakéan tradisional Walanda

Blus Walanda

Di sadayana kecuali hiji propinsi, awéwé Walanda nganggo sababaraha topi didamel tina sagala jinis lawon renda atanapi kaku. Sababaraha diantarana nganggo topi renda sakedik, sakedik kagungan overlay panjang renda anu murag ngalangkungan taktak aranjeunna, sedengkeun anu sanés nganggo hiasan bodas bodas anu langkung ageung. Sababaraha tutup dihijikeun dina handapeun gado, anu nyegah ragragna upami éta bayuhyuh, sareng aya anu henteu.

Lalaki ogé nganggo topi, sanaos khususna nalika aranjeunna di luar ruangan atanapi dina sababaraha acara sapertos kitu. Sababaraha kagungan topi heureuy lega, sedengkeun anu sanés nganggo topi pamayang tradisional atanapi topi datar.

Pakean barudak eunteung pakean déwasa ku cara aya jalma anu khusus ngadamel asesoris anu sami dina ukuran alit ngan ukur pikeun budak sareng budak awéwé.

Blus sareng / atanapi kaos di antara baju tradisional Holland

Topi walanda biasa

Luhureun papakéan awéwé éta diwangun sahenteuna dua lapisan. Lapisan anu munggaran sok aya leungeun baju cap, leungeun baju kana siku atanapi leungeun baju, sacara umum, kana pigeulang warna anu poék.

Tingkat luar paling baju ieu napel dina pinggel rokTapi hiji atanapi dua gaduh jubah warna anu dianggona gaganti rok poék. Sababaraha awéwé ogé, parantos nyulam kutang dipasang.

Éta lalaki nganggo kaos oblong, sababaraha bodas, sababaraha warna biru angkatan laut konvensional sareng baris ganda tradisional tombol kuningan ka payun. Seueur lalaki nganggo kutang atanapi suspender salaku aksésori.

Rok sareng calana tradisional Walanda

Awéwé Walanda ngagaduhan rok saderhana, biasana dina warna poék. Sababaraha dikumpulkeun dina cangkéng bari anu sanésna, anu panjangna ankle, aya lipit.

Lalaki éta kagungan calana poék, ukuranana leueur kana tuur atanapi ankles, kaos kaki panjang ngiringan calana pondok . Dina propinsi tina Twente, éta lalaki nganggo jas hideung panjang kalayan leungeun baju turun kana pigeulang.

Baju walanda khas, klompen

Paduli kota sareng kota, urang Walanda nganggo sapatu kulit gaya Éropa, Sedengkeun masarakat nagara ngagem sapatu kai anu kawéntar anu disebatna «klompen", anu ogé dianggo di seueur nagara Éropa sapertos Spanyol, Bélgia sareng Jérman.

Sacara tradisional leungeun diukir, desain saderhana sareng henteu dicét, aranjeunna sampurna pikeun dataran rendah rawa anu lega anu mangrupikeun bagian tina kebon sakurilingna. Malah ayeuna, aranjeunna dianggo ku patani sareng jalma sanés anu cicing di padesaan anu lembab.

Rahasia ngagunakeun kayu atos klompen, Tempatna dina kaos kaki wol kandel anu awéwé Walanda terang kumaha carana ngadamel, akibatna mangrupikeun titik dimana aranjeunna ngatur tetep suku na haneut, garing sareng bébas tina gesekan.

barang-barang tambahan

Bakiak Walanda

Kostum tradisional WalandaAranjeunna henteu resep pisan ngagaduhan sajumlah aksésoris anu tiasa ngabahekeun kaéndahan papakéanna, seuseueurna pisan, buatan tangan sareng / atanapi diwariskeun ti generasi ka generasi.

Aksésori paling katingali tina ieu baju tradisional Éta mangrupikeun platform anu dianggo ku seuseueurna awéwé Walanda. Naha pondok sareng pepelakan atanapi dina taneuh panjang sareng datar, dina warna anu handap atanapi bodas, nganggo atanapi henteu nganggo kabel, elemen-elemen ieu ngartikeun awéwé Walanda sareng propinsi tempat aranjeunna hirup, janten aksésoris anu memotivasi pengetahuan ngeunaan propinsi anu béda-béda .

Sababaraha awéwé nganggo sababaraha kantong rajutan dina cangkéng, sareng aya anu kagungan kutang pondok anu napel dina cangkéng. Di sababaraha propinsi, duanana lalaki sareng awéwé nganggo suspender. Pikeun anu beunghar, intan, emas sareng pérak parantos aya di Amsterdam ti saprak 1500, sareng aranjeunna diusahakeun cocog sareng kostum tradisional ku cara ngadamel anu alit bédana antara kelas sosial anu béda.

Kostum tradisional Walanda masih dipikahormat pisan ku masarakat sareng masih dianggo, boh dina dinten nasional boh salajengna liburan tradisional ti propinsi anu béda-béda sareng bahkan aya perkawinan, khususna di padesaan, dimana seueur kulawarga mutuskeun nikah sareng anjeunna. kostum walanda tradisional salaku tanda hormat ka nagara jeung kulawarga.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   frada cenahna

    hatur nuhun dimana-mana kuring mendakan éta sareng aranjeunna nyalametkeun nyawa abdi