Pakéan Walanda, éta leres

Pakéan tradisional di Holland

Holland mangrupikeun nagara anu sajarah sareng budaya nawiskeun urang hébat aspék tradisional jeung panasaran ngeunaan rasa panasaran mana anu sok dihudangkeun. Walanda henteu ngagaduhan kostum tradisional nasional, sanaos éta nawiskeun kami a campuran baju béda anu aya di wilayah anu béda-béda di Walanda

Anu paling kawéntar katelah jas "Rangsang abdi" diwangun ku rok hideung, apron dilucuti, selendang sareng topi renda, sareng sababaraha Sapatu kai (Klompen) aranjeunna anu dipercaya ku jalma-jalma salaku pakéan tradisional Holland sareng nagara-nagara sanés. 

Komponén kostum khas Belanda

Walanda Volendam

Naha jas "Volendam" kasohor pisan? Seueur jalma mikir kostum Voléndam nalika aranjeunna ngémutan Holland atanapi Walanda. Ieu kostum anu réplika dina sagala jinis labél dina 'Pembantu Belanda', kalayan cap sareng jangjang na luhur. Nyatana, jasna ngan ukur dianggo kota di Voléndam, sareng éta sanés wawakil atanapi khas Walanda sacara gembleng, nanging éta kawéntar pisan.

Aya tilu varian jas, Janten anjeun panginten kapanasaran naha anjeun ningali dina gambar anu sanésna henteu katingalina. Éta sanés jas unggal dinten, atanapi jas anu dipilih angkat ka pasar dina dinten Minggu, tapi éta jas pikeun acara-acara khusus, anu paling sering ditingali ayeuna-ayeuna.

Nyaéta aya a jinis jas anu disebut 'Bruiloftsgast'atanapi kostum' tamu kawinan '. Éta anu katelah kaos, anu henteu nganggo baju sareng rok. Kostum tradisional sakitar panjang tungkak. Camisole henteu ditampilkeun nalika kostum réngsé. Di luhur kamisol a 'kraplap', disebut ogé'koplap''kralap'atanapi'kroplap', jinis bib ganda, sami sareng aksésori ogé aya dina sababaraha kostum Jérman. Éta ngariung dina beuheung sareng ditancebkeun handapeun na ku pita dina panel payun ku benang ngalangkungan loop anu napel dina panel tukang.

The Kraplaps: kumaha éta didamel

The Kraplaps

El kraplap kapanggih dina seueur kostum walanda, Kusabab éta sering dihias ku cara anu suksés pisan, sabab éta tiasa nyulam atanapi nganggo lawon anu dicitak kalayan ornamén anu béda. Éta didamel dina dua lembar, payuneun sareng tukang, hiji taktak dijahit ditutup, sareng anu sanésna gaduh fiksasi. Aya sapotong pita atanapi ari dina beuheung bukaan. Kiwariéta kraplap biasana ngagaduhan desain kembang sulaman mesin satin stitch, biasana mawar.

Kira-kira taun 1930, kulawarga anu ngaran kulawarga Tol ngembangkeun hiji bentuk mékanis lukisan lukisan Mawar dina latar tukang sutra nganggo rangkéan sténsil; Ieu sigana anu mayunan mesin sulaman anu biasa dianggo dugi ka ayeuna ngadamelna teh kraplaps.

Iraha giliran rokna

rok belanda kletje

Rokna teras diasongkeun, rok belang bodas sareng beureum pikeun jas anu katelah 'tamu kawinan', upami henteu rok panjang dina warna poék padet, paling umum hideung atanapi biru laut.

Awéwé di merek, sababaraha kilométer jauhna ti Volendam, aranjeunna nganggo rok belang anu sami pisan, tapi teras di handapeun la rok luhur. Di luhur rok ieu, anu katelah 'kletje' dipakena, blus bulus hideung atanapi jaket di tukang, sareng sapasang tutup ceuli anu lega di payun. Éta pitur garis cut neckline pasagi payun sareng tukang, anu ditingkatkeun kalayan pas; bagian hareup ditutup ku kait.

Sapatu tina kostum tradisional ieu

Klompen

Klompen, atanapi sapatu kai, mangrupikeun tradisi Walanda anu kawéntar, sapertos tulip sareng kincir angin. Sapatu kai pangkolotna anu kantos dipanggihan dipanggihan di Amsterdam di 1979 sareng tanggal dugi ka 1230 Maséhi. Sapatu éta mahal sareng dianggo ukur ku jalma beunghar pikeun mayungan suku sareng nunjukkeun yén aranjeunna mampu méwah sapertos kitu, maka timbul Klompen, Sapatu kai anu langkung mirah, langkung aman pikeun sapatu kulit anu dijait tangan.

Versi munggaran tina sapatu kai diulas sol kayu sareng tutup kulit, Nanging, tungtungna sapatu na didamel tina kai pikeun langkung ngajaga suku, sabab seueur jalma anu ngagemna tukang lauk, patani sareng padamel pabrik sabab nawiskeun panghalang ngalawan bahaya sapertos kail pancing, paku sareng tajam anu sanés. objék. Aranjeunna henteu tiasa dianggo lebet garéja atanapi di jero imah, tapi aranjeunna tiasa dianggo pikeun ngahadiran sababaraha tarian.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   Antosan cenahna

    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhoooooooooooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  2.   Monserrat cenahna

    hahahajajjjajjajjajajajaja hahaha bapa ieu thisoo tong percanten oooooo pernah ngalaman ieu

  3.   Monserrat cenahna

    oooogan Abdi josti n saderek biber Abdi kawéntar pisan hahaha bapa éta adina jostin biber yyy anjeun nononon hahahahahaha anjeun nononononono hahahaha

  4.   monserat cenahna

    sadayana saé, tong dibahas sadayana nagara anu saé, tong dibahas, buka badami, katengtreman

  5.   henteu aya namina cenahna

    alv

  6.   panco cenahna

    Abdi resep ideu anjeun

  7.   Jessica cenahna

    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  8.   sol cenahna

    Kunaon seueur jalma nyarios pisan tentang budaya anu henteu aranjeunna lakukeun

  9.   piyama juan cenahna

    éta henteu ngabantosan kuring sabab henteu nyebut namina

  10.   piyama juan cenahna

    Tapi kuring ngantosan sareng mésér piyama Juan sabab haneut pisan kuring miharep sareng mésér éta, éta dijual di Uruguay, online sareng waspada!

  11.   piyama juan cenahna

    ñe

  12.   Cecilia cenahna

    Goréng teuing aya koméntar anu tangtu. Sigana mah éta pondok pisan, kuring hoyong terang naha aranjeunna masih nganggo kostum khas pikeun kawinan atanapi pésta.

  13.   norma mujijat cenahna

    sadayana saé pisan ngeunaan Holland, kuring resep pisan. sadaya budaya sareng idiosyncrasiesna, kuring miharep aranjeunna bageur nalika didatangan sareng aranjeunna henteu benci urang asing, kusabab warna atanapi asal na ... ciuman