Tarian tradisional Walanda

tari walanda

Sugan penting pikeun nimbulkeun tarian antara naon tarian masarakat di Holland, sareng naon tarian masarakat Walanda. Abdi nerangkeun, tarian tradisional nyaéta tarian masarakat Walanda, anu asalna di kampung-kampung kuno pikeun ngajantenkeun jalma bagja dina perayaanana sapanjang taun sareng aya seueur rupa-rupa diantarana. Sareng ayeuna tarian masih didamel, anu ngajaga hawa populér, tapi énggal, sareng sababaraha diantarana teu aya hubunganana sareng musik tradisional.

Sacara umum kuring bakal nyaritakeun éta tarian tradisional Walanda ditari ku warga nagara, sareng ku sababaraha sapatu anu sangat aneh (sareng tina sudut pandang kuring teu nyaman pisan nari) bakiak. Ieu pisan sabab bakiak mangrupikeun sapatu anu kapilih pikeun angkat ka garéja, sareng dina waktos anu sami ieu sapertos tempat anu dipilih pikeun ngarayakeun. 

Sabenerna seuseueurna tarian masarakat Walanda asalna ti Skotlandia, sapertos Skotse trije, Skotse fjouwer, Horlepiep ... Kuring bakal masihan anjeun sababaraha detil ngeunaan éta engké. Di Wétan Holland aya tarian sapertos Driekusman, Hoksebarger, Veleta, Kruispolka sareng Wals Spaanse anu asalna ti Jérman.

Tari ti Skotlandia: Skotse trije, Skotse fjouwer, Horlepiep

Darso Skotse Trije

Tarian ieu Skotse trije, Skotse fjouwer, Horlepiep aranjeunna langkung khas palabuan mancing sapanjang basisir Laut Kalér sareng dipangaruhan pisan ku jogét Skotlandia sareng Inggris.

Skotse trije, tarian ieu, anu asalna teu pati dikenal tapi disababkeun ku Skotlandia mangrupikeun tarian rumit anu diwangun ku salut sareng ranté.

Horlepiep mangrupikeun jogét anu sateuacanna ngan ukur ditari dina grup ku pelaut. Perlu dipikaterang yén sumping ka Holland dina abad ka-XNUMX, sareng éta anu paling dipikaresep ku turis anu nganjang ka nagara éta.

Jogét anu asalna ti Jerman: Driekusman, Hoksebarger, Veleta, Kruispolka sareng Wals Spaanse

Jogét Driekusman

Kelompok tarian Belanda anu sanés mangrupikeun pangaruh ti Jérman. Driekusmann tarian anu kawéntar, khususna nalika taun lima puluhan abad ke, anu nyarioskeun cinta anu teu mungkin, atanapi henteu tiasa diatur. El Karep basa spanyol, Waltz Spanyol, dianggap jogét anu paling elegan, laun-laun, anu asalna di Tyrol, Austria, sakitar abad ka-XNUMX, dimana éta ngalir ka Jérman kidul.

Tarian tradisional Holland ayeuna

Jogét Balfolk

Ayeuna, dumasar kana pola atanapi témplat musik tradisional, koreografi anyar diterapkeun, langkung dinamis sareng saluyu sareng jaman.. Pikeun ngajaga tradisi ieu aya Federation of Folk Groups di Walanda, dimana salian ti méré pentingna pisan pikeun musik, aranjeunna ngalestarikeun baju khas sareng lagu-lagu anu ditulis dina basa sanés Latin.

Kusabab dékade terakhir abad ka tukang parantos aya di Holland, sareng nagara-nagara Éropa anu sanés, a fénoména anu disebat Balfolk, ieu mangrupikeun sakumpulan jalma anu ngariung babarengan nari tarian masarakat Éropa ku cara tradisional kalayan band live dina waktos-waktos.. Salami rapat-rapat ieu biasana anu mimiti aya bengkel inisiasi pikeun anu panasaran, teras teras nari. Organisasi ieu mangrupikeun anu engkéna nimbulkeun festival musik tradisional di Nagara Rendah.

Tren anyar dina jogét Walanda

Tari Hakken

Di sisi séjén urang Walanda mangrupikeun panyipta Hakken, anu asalna tina kecap pagawéan hakken anu hartosna motong, atanapi ngaretas. Ieu mangrupikeun bentuk jogét rave, sareng utamina pakait sareng subkultur Gabber. Éta ditari utamina dina acara techno sareng Hardcore Gabber taun 1990an. Nyobian ditetepkeun sakedik gerakanna nyaéta anjeun nyandak léngkah-léngkah anu gancang silih nuturkeun, sareng ogé mindahkeun panangan sareng awak anjeun.

Di sisi anu sanésna, Jumpen, anu dipanggihan di Bélgia, langkung suksés diantara tatangga Belanda, anu parantos nyumbang sababaraha jinis Jumpstyle, nyiptakeun révolusi leres sareng évolusi gaya jogét ieu, anu sanés éta tiasa janten dianggap folkloric., tapi anu mungkin parantos ngagaduhan kategori tradisional di tempat pamandangan Amsterdam sareng kota-kota Walanda anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   karen viviana gaona cenahna

    tapi aranjeunna henteu tiasa langkung gampang namina tarian