Agama di Inggris

Gambar | Wikipedia

Ti saprak abad ka genep belas, agama anu paling sering dilakukeun di Inggris anu ngagaduhan status resmi di nagara éta nyaéta Anglicanism, cabang agama Kristen.. Nanging, épolusi kajadian sajarah sareng fénoména sapertos imigrasi parantos nyababkeun béda-béda kapercayaan hirup babarengan dina wates na. Dina tulisan salajengna kami marios anu mana agama anu paling sering dilakukeun di Inggris sareng sababaraha kapanasarananana.

Anglikanisme

Agama resmi Inggris nyaéta Anglicanism, anu dipraktekeun ku 21% penduduk. Garéja Inggris tetep ngahiji sareng Garéja Katolik dugi ka abad ka-XNUMX. Ieu timbul ku SK King Henry VIII saatos kalakuan kaunggulan dina 1534 dimana anjeunna nyatakeun dirina salaku luluhur Garéja dina karajaanna sareng dimana anjeunna maréntahkeun bawahanana misah ti taat agama ka Paus Clement VII, anu nolak kanyataan yén raja anu cerai Ratu Catherine ti Aragon pikeun nikah ka pamegetna Ana Bolena.

The Treasons Act dina taun anu sami netepkeun yén jalma anu nolak kalakuan ieu sareng ngaleungitkeun harkat raja salaku kapala Garéja Inggris atanapi nyatakeun yén anjeunna bid'ah atanapi sismismatis bakal dituduh ngahianat tinggi sareng hukuman mati. Yén éta diperlukeun . Dina 1554 Ratu Mary I ti Inggris, anu mangrupikeun katolik anu taat, ngaleungitkeun kalakuan ieu tapi adina na Elizabeth I ngabalikeunnana saatos maotna.

Maka dimimiti jaman teu kaagamaan agama ngalawan umat Katolik ku nyatakeun sumpah kana Undang-Undang Kaaasan anu wajib pikeun sadayana jalma anu nyekel jabatan umum atanapi gereja di karajaan. Dina dua puluh taun terakhir pamaréntahan Elizabeth I, nalika umat Katolik dicabut kakuatan sareng nasibna, aya seueur maotna umat Katolik anu dipesen ku ratu anu ngajantenkeun seueur martir pikeun Garéja Katolik sapertos Kampus Jesuit Edmundo. Anjeunna dianutisasi ku Paus Paulus VI taun 1970 salaku salah sahiji opat puluh syuhada Inggris sareng Wales.

Doktrin anglikan

Raja Henry VIII anti Katolik anti Protestan sareng teologis. Nyatana, anjeunna dinyatakeun "Pembela Iman" kusabab panolakanana kana Lutheranism. Nanging, pikeun mastikeun pembatalan perkawinan anjeunna anjeunna mutuskeun putus sareng Garéja Katolik sareng janten kapala luluhur Garéja Inggris.

Dina tingkatan teologis, mimiti Anglikanisme henteu béda pisan sareng Katolik. Nanging, paningkatan jumlah pamimpin agama anyar ieu nunjukkeun simpati ka Réformasi Protestan, khususna Calvin sareng akibatna Garéja Inggris laun mekar kana campuran antara tradisi Katolik sareng Réformasi Protestan. Ku cara kieu, Anglicanism katémbong salaku agama anu sabar kana rupa-rupa doktrin anu lega sareng rupa-rupa sajaba ti unsur-unsur penting dina agama Kristen.

Gambar | Pixel

Katolik

Kalayan sahandapeun 20% populasi, Katolik mangrupikeun agama kadua anu dilakukeun ku Inggris. Dina taun-taun ayeuna doktrin ieu ngalaman lahir deui di Inggris sareng unggal dinten aya deui di nagara éta. Alesanna rupa-rupa, sanaos dua gaduh beurat anu langkung ageung: dina hiji sisi, turunna Garéja Inggris sabab sababaraha umatna parantos robih kana Katolik kusabab kasaruaan iman atanapi ngan ukur nganut atheisme. Di sisi anu sanésna, seueur imigran Katolik parantos sumping di Inggris anu aktip ngalaksanakeun kapercayaanna, sahingga narik napas tina hawa seger ka komunitas Katolik.

Éta ogé parantos ngabantosan revitalisasi Katolik di Inggris yén tokoh masarakat dina posisi anu relevan parantos kabuka nyatakeun dirina Katolik di hiji nagara dimana dugi ka lami-lami ieu umat satia cicing di ostracism sareng dipisahkeun tina posisi publik sipil sareng militér. Conto selebriti Katolik di Inggris nyaéta Menteri Buruh Iain Duncan Smith, Diréktur BBC Mark Thompson atanapi tilas Perdana Menteri Tony Blair.

Gambar | Pixel

Islam

Agama katilu anu paling dilakukeun ku penduduk di Inggris nyaéta Islam, kalayan 11% pendudukna sareng éta iman anu naék pangageungna dina puluhan taun terakhir numutkeun Kantor Statistik Nasional. Éta di ibukota, London, dimana sajumlah gedé umat Islam konsentrat dituturkeun ku tempat-tempat sanés sapertos Birmingham, Bradford, Manchester atanapi Leicester.

Agama ieu lahir taun 622 Masehi kalayan dakwah Nabi Muhammad di Mekah (Arab Saudi ayeuna). Dina kapamimpinanna sareng anu ngagentos na, Islam sumebar gancang di planét sareng ayeuna éta mangrupikeun salah sahiji agama anu jumlahna paling satia di Bumi kalayan 1.900 milyar jalma. Salajengna, umat Islam mangrupikeun mayoritas penduduk di 50 nagara.

Islam mangrupikeun agama tauhid dumasar kana Al Qur'an, anu janten dasar pikeun jalma anu percanten nyaéta "Teu aya déwa tapi Allah sareng Muhammad mangrupikeun nabi na."

Gambar | Pixel

Hindu

Agama anu salajengna kalayan jumlah anu satia pangageungna nyaéta Hindu. Sapertos sareng Islam, imigran Hindu anu sumping damel di Inggris mawa adat istiadat sareng iman aranjeunna. Seueur diantara aranjeunna ngalih ka damel di Karajaan Inggris saatos kamerdekaan India di 1947 sareng perang sipil di Sri Lanka anu dimimitian taun 80an.

Komunitas Hindia seueur proporsi di Inggris, janten dina 1995 candi Hindu munggaran didirikan, belah kalér ibukota Inggris di Neasden, sahingga anu satia tiasa ngado'a. Diperkirakeun yén di dunya aya 800 juta urang Hindu, janten salah sahiji agama anu paling satia di dunya.

Doktrin hindu

Béda sareng agama sanés, Hindu henteu ngagaduhan pendiri. Sanés filsafat atanapi agama homogen tapi sakumpulan kapercayaan, ritus, adat istiadat, kultus sareng prinsip moral anu ngawangun tradisi umum, anu teu aya organisasi pusat atanapi dogma anu ditetepkeun.

Sanaos panteon Hindu ngagaduhan seueur dewa sareng demigod, seuseueurna jalma anu satia bakti kana triple manifestasi déwa pang luhur anu katelah Trimurti, trinitas Hindu: Brahma, Visnu sareng Siva, panyipta, pelindung sareng perusak masing-masing. Unggal déwa ngagaduhan avatar anu béda, anu mangrupikeun réinkarnasi déwa di Bumi.

Gambar | Pixel

agama Budha

Éta ogé umum pikeun mendakan pengikut Budha di Inggris, utamina ti nagara-nagara Asia anu ngagaduhan sajarah anu sami sareng Inggris salaku hasil tina karajaan Inggris didirikeun di benua éta dugi ka abad ka-XNUMX. Di sisi anu sanésna, ogé aya jumlah anu luhur kana agama ieu tina agama séjén.

Budha mangrupikeun salah sahiji agama hébat di planét numutkeun jumlah pengikut na. Éta nampilkeun sababaraha jinis sakola, doktrin sareng prakték anu handapeun kriteria géograpis sareng sajarah parantos diklasifikasikeun dina Budha ti kalér, kidul sareng wétan.

Doktrin Budha

Budha muncul dina abad ka-XNUMX SM tina ajaran anu dipasihkeun ku Siddhartha Gautama, pangadegna, di belah wétan-kalér India. Ti saprak éta, éta mimiti ékspansi gancang di Asia.

Ajaran Budha diringkeskeun dina "Opat Kaleresan Mulia" anu dogma pusatna nyaéta hukum Karma. Hukum ieu ngajelaskeun yén kalakuan manusa, naha alus atanapi goréng, aya balukarna dina kahirupan urang sareng di inkarnasi salajengna. Kitu ogé, Budha nolak determinisme sabab manusa bébas ngawangun takdirna dumasarkeun kana polahna, sanaos aranjeunna tiasa nampi akibat anu tangtu tina naon anu parantos dialaman dina kahirupan jaman baheula.

Gambar | Pixel

Yahudi

Agama Yahudi ogé aya di Inggris sareng mangrupikeun salah sahiji agama anu pangkolotna di dunya, anu mimiti mangrupikeun jenis tauhid, sabab éta negeskeun ayana hiji-hijina Gusti anu maha kawasa sareng maha kuasa. Agama Kristen asalna tina agama Yahudi sabab Perjanjian Old mangrupikeun bagian mimiti tina Alkitab Kristen sareng Yesus, putra Allah pikeun urang Kristen, asalna ti urang Yahudi.

Doktrin Yahudi

Eusi doktrinna nyaéta Taurat, nyaéta hukum Allah anu dikedalkeun ngalangkungan paréntah anu dipasihkeun ka Musa dina Sinai. Ngaliwatan paréntah ieu, manusa kedah maréntah kahirupanna sareng tunduk kana kahoyong ilahi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   derly cenahna

    dimana perséntase