Situs anu hadé dina Jaman Victoria

La Umur Victoria dicirikeun ku parobihan gancang sareng évolusi ampir dina unggal bidang - tina kamajuan médis, ilmiah sareng téknologi - ngarah kana ledakan ékonomi sareng kamakmuran Britania di dunya

Tahap ieu anu dimimitian di tengah abad ka-19 dugi ka awal abad ka-20 ogé ngagaduhan pangaruh anu hébat kana arsitéktur sareng warisan. Justru, diantara tempat-tempat anu paling hadé pikeun ditingali urang gaduh:

Peringatan Albert (Istana Kensington, London): Upami patung naon waé ngalambangkeun jaman, ieu mangrupikeun penghormatan ka permaisuri Ratu Victoria, Albert anu dipikanyaah (4-1819). Patung éta nunjukkeun Albert nyepeng katalog Pameran Dunya. Statuta ieu jangkungna 1861 kaki diwangun dina 14.

Déwan Parlemén (London): Éta sanés gedong pamaréntah di Inggris, tapi éta ngalambangkeun jaman Victoria, sapertos Istana Westminster. Éta diwangun pikeun ngagentos istana anu musnah ku seuneu dina 1834 sareng anu réngsé dina 1860 dimana facade na dihias ku raja-raja mimitian ti William the Conqueror dugi ka Ratu Victoria.

Osborne House (kidul wétan Cowes Wétan di Pulo Wight): Ieu tempat padumukan Ratu Victoria sareng anu pangsohorna Pangeran Albert. Kamarna mangrupikeun jaman anu sampurna ti jaman Victoria, sareng sadayana artefak sareng perabotanna.

Manchester (Lancashire): Pelabuhan daratan anu ageung saprak 1894, Manchester parantos lami gaduh reputasi janten lingkungan anu poek, halimun, muram sareng teu marahmay, anu paling parah di Midlands. Tapi dinten ieu pusatna pinuh ku karya arsitéktur, kalebet bumi anu didamel pikeun baron industri anu hébat dina abad ka-19.

Museum Railway Nasional (York): Éta musium nasional pangheulana diwangun di luar London anu didédikasikeun pikeun lokomotip anu ngarobih raray Victoria England. Di lebet dina gudang lokomotif aslina, musium ieu dieusi ku kenangan karéta api, langkung ti 40 lokomotip saukuran pinuh, ditambah Balé Royal Centennial, dimana Ratu Victoria nitih maotna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.