Jalan Raya Raksasa

Kumaha cara nepi ka Giant's Causeway

Anu kasohor Jalan Raya Raksasa Éta daérah anu diwangun ku langkung ti 40.000 kolom basalt. Ieu parantos kabentuk ku tiisna lava, sanaos di daérah ieu henteu sadayana anu ngadukung téori ieu. Legenda ogé parantos nyandak alih latihanana. Éta sababna dinten ayeuna anjeun bakal mendakan perkawis naon.

Jalan Raya Raksasa perenahna di basisir beulah kalér Irlandia. Antara kota Derry sareng Belfast kami bakal mendakan fenomena alam anu hébat ieu. Tempat anu parantos dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ti saprak 1986. Pikeun ieu sareng sadayana anu bakal kami mendakan, éta mangrupikeun tempat penting anu sanés anu kedah didatangan.

Kumaha cara nepi ka Giant's Causeway

Kami parantos terang yén tempatna aya di beulah kalér-wétan Irlandia. Upami anjeun hoyong angkat ku angkutan umum, maka anjeun tiasa ngantunkeunana Stasion Coleraine. Anjeun gaduh jasa beus anu sapanjang pantai ka pusat pengunjung anu aya di gigireun Causeway of the Giants. Di sisi anu sanésna, anjeun ogé tiasa nyéwa mobil ti Belfast sareng milih jalur basisir anu bakal ditunjuk kalayan alus. Nuturkeun nami Causeway Basisir Rute, anjeun moal ngagaduhan masalah kanggo sumping. Upami anjeun salah sahiji jalma anu resep wisata anu dipandu, langkung saé nyéwa di Belfast. Ngan dina hiji jam, anjeun bakal sumping ti Belfast ka tempat ieu. Upami anjeun badé ngalakukeun éta ti Dublin, waktos na sakedik deui, sabab éta bakal nyandak ampir tilu jam hiji jalan.

Jalan Raya Raksasa

Ngajalajah Tepi Bumi Raksasa

Hal kahiji anu bakal urang tingali nalika urang dugi ka tempat ieu nyaéta gedong anu sigana ogé muncul tina alam. Éta perkawis anu disebat datang Center. Di jero anjeun tiasa nyiapkeun tontonan alam anu saé, nginum di kantin atanapi resep tuangeun anu pikaresepeun di réstoran na. Éta ogé di dieu dimana kami bakal mendakan musium anu bakal ngajelaskeun sadaya rinci tempat éta.

Ninggalkeun tempat ieu, anjeun bakal parantos mendakan jalan pikeun ngalebetkeun telepon Tapak Jalan Raya Raksasa atanapi Jalan Raya Raksasa. Disarankeun ngalakukeun wisata leumpang ieu pikeun tiasa ngaraosan sagala kaendahanana. Tapi pikeun jalma anu meryogikeunana, éta ogé kedah disebatkeun yén beus biasana ngajantenkeun jalur basisir supados langkung ageung. Éta bakal di gigir sagara dimana anjeun mendakan kolom sapertos kieu anu bénten bentuk sareng jangkungna béda. Tanpa diragukeun, éta mangrupikeun tontonan alam anu teu pernah kaditu.

Katerangan Jalan Raya Raksasa

Harga sareng jadwal

Pusat pengunjung dibuka jam 9:00 énjing. Tangtosna, jam panutupanana bakal bénten-bénten gumantung bulanna. Bulan sapertos Nopémber atanapi Désémber ngan ukur dibuka dugi ka 17:00 sonten. Pikeun 9 pon anjeun bakal ngagaduhan jalan asup ka pusat pengunjung, tempat parkir sareng ogé pituduh audio. Sanaos pusat pangunjung ieu ditutup, anjeun tiasa aksés ka Giant's Causeway.

Katerangan Jalan Raya Raksasa

Tangtosna, dunya legenda sok janten bagian tina sajarah. Janten, nyanghareupan hiji fenomena sapertos kieu, aranjeunna moal katinggaleun. Seueur, sababaraha taun ka pengker, aya dua raksasa. Salah sahijina nyauran nyalira Finn makccool, anu cicing di basisir Irlandia sareng Benandonner sanésna ti Skotlandia. Kaleresan aranjeunna henteu akur pisan, tapi Benandonner mutuskeun badé ningal Finn. Anjeunna ngawangun jalan pikeun tiasa ngiringan basisir sareng, ku cara naon? Nya, ku cara malédogkeun batu sareng nyiptakeun jalan sareng aranjeunna. Pamajikan Finn parantos terang naon anu bakal kajantenan, janten anjeunna nyamar salakina janten orok. Musuhna, nalika ningali ukuran orok kabur tanpa mikir. Kusabab upami orokna ageung, anjeunna henteu hoyong ngabayangkeun kumaha kaayaan bapa. Janten, anjeunna nyobian ngalelepkeun batu janten Finn henteu tiasa ngahontal anjeunna.

Tapak Gigants

Sejarah géologis

Kami resep legenda, tapi urang ogé kedah ngajaga bagian anu pang leresna. Di jerona urang bakal mendakan yén éta mangrupikeun prosés géologis anu bakal nimbulkeun kolom basaltik. Lava tiis nalika gunung seuneuan eureun gawé. cooling Ieu naon ngabalukarkeun formasi basalt. Ieu mangrupakeun batu kristalin, kalawan kristal pisan leutik, nu nunjukkeun yén cooling na éta rada gancang. Nalika basal kabentuk, volumena ngirangan, ngabentuk prisma héksagonal. Mangka bakal erosi nu nimpah dina batu, exposing kolom urang ngobrol ngeunaan.

Tip sareng kapanasaran anu kedah diémutan

  • Aya sababaraha ruteu mimitian ti 700 méter perjalanan ka leuwih ti 3 kilométer. Dina sakabéh éta anjeun bakal manggihan tempat unik tur pintonan panorama.
  • Korsi kahayang: Salah sahiji titik anu loba dipilarian ku sémah nyaéta anu disebut korsi hajat. Ieu formasi batu anu bentukna korsi. Teu gampang mendakanana, dikurilingan ku seueur anu sami. Tapi mun anjeun cukup untung pikeun ngalakukeunana, anjeun bakal kudu diuk kalawan panon ditutup sarta nyieun kahayang. Maranéhanana ngomong geus kaeusi!

Didatangan Giants Causeway

  • Diantara tempat ieu anjeun ogé tiasa mendakan telepon Finn's Boot, atanapi Organ. Batu-batu anu boga wangun ieu sarta geus dingaranan objék.
  • Kutukan Jalan Raksasa: Aya ogé kutukan anu ngahalangan ieu tempat. Eta nyebutkeun yen Anjeun teu tiasa nyandak batu naon waé sabab anjeun bakal maot. The salajengna anjeun nyandak eta, nu gancang anjeun bakal maot. Tétéla ieu mimiti ngiderkeun nalika datang nyoba nyokot sapotong tempat. Ku kituna, ngan bisi, batu tetep dimana aranjeunna.
  • La surup éta salah sahiji moments paling husus ngarasakeun tempat ieu. Salaku tambahan, sakumaha anu kami parantos nyarios sateuacanna, dina sababaraha bulan pusat bakal ditutup sareng ku kituna anjeun henteu kedah mayar kanggo ngaksés jalan, bahkan pikeun parkir.
  • Upami anjeun teu tiasa mendakan rohangan di tempat parkir mobil pusat pengunjung, anjeun tiasa teras-terasan langkung jauh. Di wétan jeung ka arah Belfast, ngan satengah kilométer jauh aya a parkir anyar jeung dina hal ieu bebas. Tangtu eta sadayana gumantung kana naon rék ngaliwatan atawa naon bisa. Tanpa ragu, jalan-jalan di tempat ieu anu paling suksés sabab gawir sareng pandanganna patut.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*