Lingkaran Batu Drombeg

bunderan-batu-tina-drombeg

Di padesaan Irlandia aya seueur reruntuhan anu henteu gaduh ratusan tapi rébuan taun sajarah. Diantara reruntuhan ieu, sababaraha anu menonjol sareng ieu anu kajantenan Bunderan Batu Dromberg anu aya dina kabupaten Cork.

El Lingkaran Batu Drombeg éta nyaritakeun ngeunaan Irlandia megalitikum sareng karuhun. Biasana disebatna teh Altar tina Druid sareng sakali bunderan éta diwangun ku 17 batu sanés 13 sapertos anu urang tingali ayeuna. Arkéologis parantos mendakan titinggal manusa di sakitar batu sareng saatos ngalangkungan Carbon 14 aranjeunna parantos nyatet kana waktos 110-800 taun SM.

Tangtuna batu-batu éta tiasa tina période anu sami atanapi langkung tiheula. The Lingkaran Batu Drombeg éta di luar jalan, di tengah daérah anu héjo pisan. Anjeun sumping leumpang dina jalur gravel ngaliwatan semak-semak anu siga anu nyumput bunderan tina panon anu teu katingali. Teras lahanna diberesihan sareng bunderan megalitik némbongan.

El Lingkaran Batu Drombeg sanés Stonehenge Irlandia. Batuanna handap, jangkungna henteu langkung ti dua méter, sareng nyanghareupan solstis pertengahan usum salju. Pokokna situs kuno ieu di Irlandia populer pisan sareng dijagaan, tapi anjeun tiasa jalan-jalan di antara batu-batu sareng némpél éta, ngaraosan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*