Jalan Raya Raksasa

Jalan Raya Raksasa

Témbong Jalan Raya Giant

Tapak Raksasa Giant nyaéta a heran géologis anu aya di basisir Irlandia. Langkung khususna, dina kabupaten antrim, anu garis basisirna nyalira ngawangun salah sahiji bentang anu paling spektakuler di dunya kusabab gawir na vertiginous sareng hejo na lemahna.

Urang ogé tiasa ngagolongkeun Gianteway Causeway salaku langka bumi alam sareng salaku visi unik di sakumna planét. Henteu pikeun nanaon, éta mangrupikeun salah sahiji tempat wisata pangbadagna di Irlandia Kalér, kalayan langkung ti sajuta pengunjung sataun sareng dinyatakeun Warisan Dunya dina taun 1986. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis Gianteway Causeway, urang ajak anjeun pikeun teras maca.

Kapendakan Jalan Raya Raksasa

Sanaos éta parantos aya di tempat anu parantos dipilarian mangtaun-taun taun ka tukang, Jalan Raya Causeway dipendakan dina 1693. Urang kedah milarian katerangan pikeun ieu di bagian anu terasing tina tempat éta, anu ngagaduhan aksés anu sesah, sareng éta ayana di tepi sagara jadi meureun ogé teu aya anu diperhatoskeun ku pengunjung.

Panulis anu mendakan éta Uskup Londonderry. Sareng, sataun saatosna, anu bergengsi Royal Society Anjeunna ngajantenkeun eksistensina ku dunya, ngahasilkeun seueur diskusi. Alesanna nyaéta para ahli nyandak waktos anu panjang pikeun satuju pikeun masihan penjelasan ilmiah pikeun fenomena alam sapertos kitu.

Katerangan géologis

Sanaos ayeuna teu aya gunungapi di daérah ayeuna, genep puluh juta taun ka pengker ieu bagian ti pulau Irlandia nyatet seueur kagiatan vulkanik. Bitu lava anu ujug-ujug tiis tina kontak sareng sagara hasilna batu basalt. Dina gilirannana, ieu nyoko kana bentuk héksagonalna sabab éta cara dimana alam ngagunakeun rohangan sareng volume bahan anu sahenteuna. Pikeun masihan anjeun conto, éta bakal siga anu nyiruan.

Batu héksagonal tina Giant's Causeway

Giant's Causeway Hex Stones

Hasilna langkung ti opat puluh rébu kolom batu kalayan bentuk héksagonal anu disebut di luhur anu nimbulkeun jinis jalan raksasa ka basisir laut.

Nanging, upami anjeun teras-terasan jalan-jalan ka bay Palabuhan Noffer, anjeun bakal ningali bentang anu sami endah. Kusabab, saatos ngalangkungan naon anu disebatna teh Gerbang Buta anjeun bakal mendakan batu bentuk sapatu ageung anu disebatna Boot Buta sareng ogé susunan kolom anu langkung jangkung sareng ampir sampurna dina sasaruaanana nyaéta Organ Finn urang.

Justru nami tukang ieu ngarah urang kana panjelasan mitologis anu ditepikeun ka fenomena alam ieu. Irlandia mangrupikeun bumi ti Kujang sareng kaajaiban anu anéh sabab Tepi ka moal tiasa janten sadar ka aranjeunna. Salaku tambahan, éta mangrupikeun carita anu saé pisan anu urang henteu nolak ngawartosan anjeun.

Katerangan mitologis

Legenda éta nyatakeun yén buta ngaran fin mccool anu ngagaduhan satru anu hébat sareng Bennandoner, kolosus sanés anu cicing di Pulo Skotlandia Stafa. Saban dinten batu ageung dialungkeun silih sedemikian rupa sehingga blok-blok anu ageung éta tungtungna ngagabung sareng pulau anu disebut tadi sareng basisir Antrim, ngabentuk Causeway anu urang terang ayeuna.

Nanging, carita na henteu dugi di dinya. Ayeuna kanggo bagian anu pangsaéna. Bennandoner mutuskeun pikeun ngeureunkeun gelutna ku nyebrang ka Causeway pikeun maéhan Finn. Nalika anjeunna dugi ka Antrim anjeunna katingali ku Finn, anu kaget nalika ningali yén anjeunna langkung ageung tibatan anjeunna. Anjeunna lumpat ka imah nyumput tapi Oonagh, pamajikan tina raksasa anu pikasieuneun, ngagaduhan ideu anu langkung saé.

Poto Jalan Raya Raksasa

Pamandangan sanésna ka Giant's Causeway

Anjeunna nganggo Finn baju orok sareng, nalika Bennandoner dugi ka panto na, anjeunna ngawartoskeun anjeunna yén musuhna teu aya, tapi anjeunna kedah nyobian henteu ngahudangkeun putrana, anu nuju bobo. Dina waktos éta, anjeunna ngajar Finn dina pakean murangkalih. Kolosus Skotlandia panginten teras éta, upami orok ageung pisan, kumaha ukuranana bapakna. Sieun, anjeunna meuntas ka Jalan Raya Giant deui pikeun mulang ka Staffa sareng, salaku upaya nyegah Finn ngudag anjeunna, nalika anjeunna ngalangkungan bagian tengah jalan, anjeunna ngancurkeunana.

Tanpa ragu, éta mangrupikeun carita anu langkung saé tibatan penjelasan ilmiah anu langkung prosais. Sareng, upami legénda sapertos kieu lahir di suatu tempat, éta kedahna di Irlandia, lahan anu mitis sapertos anu magis.

Kumaha carana sumping ka Gianteway Causeway

Hal anu pangpayunna urang hoyong mamatahan ka anjeun nyaéta anjeun nganjang kaheranan géologis ieu kalayan tenang di dunya. Kusabab éta nawiskeun langkung tina nunjukkeun batu na. Calzada nyandak warna béda sadidinten gumantung kana dimana panonpoé ngagurilep, nuansa mimitian ti héjo nepi ka kulawu ngaliwatan coklat semu beureum haneut.

Pikeun nganjang ka Giant's Causeway anjeun ngagaduhan dua kamungkinan. Anu mimiti nyaah ka Puseur Tafsir, gedong modéren anu ogé dihijikeun sareng lingkungan dimana anjeun bakal nampi inpormasi ngeunaan kumaha panasaran alam ieu kabentuk, legenda anu kami parantos bébéja ka anjeun sareng aspék sanés. Saatos, anjeun ngan ukur kedah nuturkeun jalan ka Calzada.

Nanging, kami henteu nyarankeun anjeun ngadatangan Pusat Interprétasi. Aranjeunna bakal masihan anjeun langkung seueur inpormasi tibatan anu anjeun parantos terang sareng éta mahal, kumargi harga tikét sakitar duapuluh hiji euro. Perlu urang netelakeun yén kunjungan ka Calzada nyaéta bebas, anjeun bakal mayar artos anu dicutat kanggo ngaksés wangunan anu disebatkeun.

Tampilan Organ Finn

Organ Finn

Maka, upami anjeun mutuskeun hilap ngeunaan Pusat Interprétasi, anjeun tiasa langsung ngalangkungan rute Calzada, anu dimimitian di gigireunna. Sareng dina kasus anu kadua ieu anjeun ogé ngagaduhan dua jalur. Salah sahijina nyaéta Rute Biru, anu ngalir sapanjang trotoar anu diwangun dina jalan anu nuju kana tugu alam. Butuh waktu dua puluh menit sareng, sajaba ti éta, anjeun bakal ningali dua teluk anu saé: Portnaboe urang y hiji di Port Ganny. Aya ogé jasa beus ka Calzada anu hargana ngan ukur hiji euro.

Cara anu sanésna nyaéta Rute Beureum, anu rada langkung rumit tapi balesna nawiskeun anjeun panorama indah Causeway ti luhur gunung anu sateuacanna. Pandanganana luar biasa sabab, sajaba ti éta, anjeun gaduh gambar anu spektakuler di basisir Irlandia éndah. Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun ideu anu langkung lengkep ngeunaan ukuran kolosal Causeway.

Rekomendasi kami nyaéta, upami anjeun dina kaayaan fisik anu saé, anjeun angkat ka tugu alam ku hiji jalur sareng balik deui ka jalur anu sanés. Ku cara kieu, anjeun bakal tiasa ningali Tapak Jalan tina sadaya bagian anu mungkin.

Iraha wayah anu pangsaéna pikeun sumping ka Giant's Causeway

Wayah pangsaéna pikeun nganjang ka Giant's Causeway nyaéta usum panas. Poe na langkung panjang sareng sunier janten anjeun bakal nyingkahan kaayaan cuaca anu goréng. Nanging, usum panas gaduh kakurangan yén seueur deui wisatawan tibatan dina waktos sanés taun.

Kituna, urang mamatahan anjeun pikeun buka pajar, sateuacan seueur pangunjung sumping. Ku cara kieu, ogé, anjeun bakal tiasa niténan matahari terbit anu saé anu ditingali dina batu kuno Calzada. Kami tiasa nyaritakeun anjeun anu sami ngeunaan surup, kalayan matahari terbenam anu leres-leres teu tiasa dilupakan.

Pandangan jalan ka Calzada

Jalan ka Raksasa urang

Kumaha carana dugi ka daérah ieu County Antrim

Anjeun tiasa kéngingkeun kaajaiban alam ieu ku sababaraha cara. Hal anu paling logis nyaéta anjeun ngarambat ka dinya ti Belfast atanapi Londonderry sareng, dina dua kasus anjeun ngagaduhan garis beus yén aranjeunna nyandak anjeun. Jadwalna gumantung kana unggal usum dina sataun janten kami moal tiasa netepkeun pikeun anjeun.

Anjeun ogé tiasa milih anu karéta api. Stasiun anu pang caketna nyaéta Coleraine, anu jarakna tujuh belas kilométer ti tugu alam. Ti kota éta anjeun ogé ngagaduhan jasa beus.

Tapi rekomendasi kami éta nyéwa mobil sareng angkat ka Giant's Causeway ngumbara basisir antara Belfast na Causeway sabab anjeun bakal ningali bentang anu indah di kampung-kampung nelayan alit sareng gawir kolosal. Aranjeunna lokalitas sapertos Larne, glenarm, ballygalley o Cushendall anu ogé nahan panginget abad pertengahan. Sareng, di sisi sanés jalan, anjeun bakal mendakan anu disebat Glens of Antrim, lebak glasial kuno tinged ku warna héjo sengit.

Naon deui anu anjeun tiasa tingali di daérah Antrim

Sanaon Gianteway Causeway langkung ti ngan ukur ngajalanan wisata Jalan tolAnjeun tiasa ogé ngamangpaatkeun perjalanan pikeun ningali tempat wisata anu sanés di daérah anu caket pisan kaajaiban alam ieu.

Salaku conto, dina Sasak gantung Carrick-a-Rede, anu kahontal ku turun tina gawir anu urang carioskeun sareng anu salah sahiji tempat wisata anu paling sering dilongok di Irlandia Kalér. Éta jangkungna bieu dua puluh méter tapi kaagungan bentang sareng, di luhur sadayana, jangkungna (sakitar tilu puluh méter di luhur batu basisir), ngajantenkeun nyebrang jembatan mangrupikeun pangalaman anu mengesankan.

Puri Carrickfergus

Kastil Carrickfergus

Anjeun ogé kedah nganjang ka éndah puri dunluce, benteng kuno anu ayeuna ruruntuhan tapi mangrupikeun Situs Warisan Nasional Irlandia. Éta mangrupikeun sésa-sésa konstruksi anu ngajentul anu gambarna, di ujung gawir sareng nangtang sagara, leres-leres berkesan. Henteu anéh upami sababaraha adegan ti séri populér dipilem dina pilem éta 'Kaulinan singgasana'. Henteu éta saméméhna ngailhamkeun CS Lewis pikeun nyiptakeun istana Kairo Paravel di 'Babad Narnia'.

Tapi, upami urang nyarioskeun istana, caket pisan anjeun hiji sareng Carrickfergus, perenahna di kota anu sami namina. Ieu mangrupikeun benteng Norman abad ka-XNUMX anu ngajentulkeun di sisi bank danau belfast sareng anu dianggap minangka kastil anu paling dilestarikan di sadayana Irlandia.

Tungtungna, caket ka Gianteway Causeway anjeun gaduh Bushmills Distillery, anu, ku opat ratus taun sajarah, nyaéta anu pangkolotna di nagara éta. Éta ngagaduhan pusat pangunjung anu anjeun tiasa ngagaleuh botol tina wiski bergengsi na. Tapi, di luhur sadayana, éta nawiskeun wisata anu dipandu pikeun fasilitasna anu ampir ampir sajam. Salila éta, anjeun bakal tiasa niténan sadaya prosés pembuatan anu disebut "Bushmills water of life", anu disimpen dina bentuk artisanal na. Sareng, tangtosna, anjeun ogé tiasa ngaraosan.

Kasimpulanana, Gianteway Causeway, nyatakeun Situs Warisan Dunya ku UNESCO, nyaéta salah sahiji panasaran géologis pangageungna di dunya. Kami ngarékoméndasikeun pisan yén anjeun nganjang ka dinya. Sareng, saliwatan, muga-muga anjeun resep anu éndah Irlandia, Kalayan jembar luasna héjo sareng gawir kolosalna anu nangtang sagara.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*