Lima film kanggo ngartos Irlandia

Michael collins

Naha anjeun bogoh ka Irlandia? Naha anjeun resep Irlandia? Dupi anjeun ngalacak minat khusus ieu salami hirup anjeun? Pasti aya pilem atanapi buku anu aya hubunganana sareng éta. Sok sapertos kieu, sabab dugi ka diciptakeun Internét hirup tina buku sareng pilem sareng ningali gambar nagara-nagara sanés sareng bentangna kami langkung terbatas.

Irlandia, Pulo Emerald, mangrupikeun pemilik bentang anu saé. Éta ngagaduhan seueur bab anu tragis dina sajarah anu panjang sareng carita ieu mangrupikeun protagonis seueur pilem anu pastina langkung ti hiji anu néwak atanapi murag asih. Kamari kuring nuju Hari Santo Patrick, santo pangawal nagara éta, janten sigana pantes pikeun kuring ngémutan Irlandia ngalangkungan lima pilem ngeunaan Irlandka. Upami anjeun ningal aranjeunna, waktuna pikeun émut aranjeunna sareng upami henteu, terang aranjeunna:

  • Dina nami Rama: mangrupikeun pilem 1993 anu dibintanginya Daniel Poé-Lewis. Éta ngabahas poko IRA, Angkatan Darat Republik Irlandia, sareng nyarioskeun carita ngeunaan saurang lalaki anu namina Gerry Conlon anu dipenjara di Belfast kusabab tuduhan diserang.
  • Michael collins: mangrupikeun pilem 1996 anu dibintanginya Liam Neeson sareng fokus kana perjuangan panjang sareng keras Irlandia pikeun kamerdekaan. Collins mangrupikeun pamimpin révolusi anu merjuangkeun Inggris dina taun 20an.
  • Angin anu ngoyagkeun gandum: Ieu mangrupikeun pilem anu langkung énggal, sanaos yuswana parantos sapuluh taun ti saprak 2006. Éta ogé aya hubunganana sarenguchas pikeun kamerdekaanay dumasar kana carita dua sadérék, si Damien, anu merjuangkeun tujuan éta ti padesaan Irlandia.
  • Philomena: pilem ieu museur kana carita hiji awéwé kolot anu mutuskeun pikeun milarian putra anu bijil ti biarawati langkung ti lima puluh taun ka pengker. Bintangna Judy Dench sareng ngagambarkeun naon anu kajantenan pikeun seueur awéwé ngora ibu-ibu tunggal di Irlandia.
  • Brooklyn: pilem terakhir anu urang tingali taun ayeuna, dina persaingan pikeun Oscar. Tempatna antara Irlandia sareng New York sareng nyaritakeun kahirupan a mojang hijrah ka Amérika Serikat sareng murag asih ka budak Itali, ogé imigran.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*