Naon anu didahar Irlandia dina Natal?

ménu natal Irlandia

Saperti di seueur nagara sanés di dunya, Natal di Irlandia éta ogé mangrupikeun waktos anu pikaresepeun sareng pinuh ku tradisi anu éndah. Tangtosna, éta Dahar peuting Hawa Natal jeung tepung dinten natal mangrupikeun dua waktos anu penting dina liburan ieu, nalika kulawarga sareng rerencangan ngariung di sakitar méja.

Leres éta gastronomi Irlandia Éta henteu persis caang pikeun kaunggulanana, tapi upami urang nyarioskeun perkawis gastronomi Natal, hal-hal bakal robih. Sareng éta urang Irlandia resep ngeusian méja na ku ngeunah, seungit sareng warna, sapertos urang nunjukkeun ieu di handap:

Kalkun dieusian, soang y Ham manggang Éta mangrupikeun tilu pilihan anu saé pikeun kursus utama di bumi Irlandia. Aranjeunna teras disajikeun boneka sareng dibarengan ku kentang bakar, kuah sareng sayuran bakar.

Sedengkeun pikeun panganan cuci mulut, éta Puding Natal (Puding Natal) didamel nganggo mantega brendi atanapi saos sherry, éta Kue Natal (Kue Natal) atanapi atanapi Sherry triffle, sajenis kueh bolu anu direndem dina sherry sareng dibarengan ku buah, jeli sareng krim.

Hayu urang tingali sababaraha resep Natal paling tradisional di Irlandia:

Masakan Natal asin di Irlandia

Soang anggang

soang anggang

Tradisi méja Natal Irlandia anu hébat: soang bakar.

Kusabab pangaruh budaya Amérika Kalér, piring anu paling disiapkeun dina waktos ayeuna nyaéta kalkun. Nanging, seueur urang Irlandia tetep milih khusus khusus bumi ieu: di soang.

El Soang anggang atanapi soang soang bakar disayogikeun sareng kentang sareng sayuran bakar, ogé sareng apel atanapi apel bakar. Kombinasi rasa ngan saukur spektakuler.

Panas suku mince

pai daging Natal

Panas suku mince, pai daging panas anu lezat tina Natal Irlandia

Klasik pai mince dilayanan panas pisan has usum Advent. The suku mince panas biasana dijual di Pasar Natal anu dipasang di sadaya kota salami bulan Désémber, sanaos ogé disiapkeun sareng dikonsumsi di bumi.

Cupcakes ieu tiasa janten saé napsu kanggo sateuacan tuang. Aya ogé anu nyayogikeun éta engké, salaku panganan cuci mulut, dibarengan ku krim dikocok seger.

Daging sapi dibumbui

daging dibumbui, kadaharan Irlandia dina Natal

Spiced Sapi, piring khas Natal ti Irlandia kidul

Di beulah kidul Irlandia, khususna di daérah cocok, kalkun Natal jelas kaleungitan pertandingan ngalawan Daging sapi dibumbui. Di bagéan nagara ieu teh daging sapi dibumbui Éta mangrupikeun kaunggulan par tara Natal anu hébat. Nyatana, éta ngan dikonsumsi dina tanggal ieu.

Elaborasi tina Daging sapi dibumbui meryogikeun sababaraha dinten. Dagingna kedah tetep diasinkeun sahenteuna dua minggu di campuran rempah, buah juniper sareng gula. Dinten sateuacanna, dagingna dipanggang dina panas anu handap pisan. Sateuacan dilayanan, bijil sareng teras potong kana irisan ipis pisan.

Téktur daging ieu padet pisan sareng raos na raoseun pisan. Éta tiasa dikonsumsi nyalira atanapi sareng saos.

Desserts sareng manisan

Kue Natal di Irlandia

jajan natal Irlandia

Kue Natal Irlandia

Anu kedah dimungkinkeun pikeun salametan Natal Irlandia naon: anu amis mengembang Kue Natal (Kue Natal), anu ampir unggal kulawarga di Irlandia ngagaduhan resep masing-masing, turun-tumurun. Di sababaraha imah aya adat istiadat yén barudak ngadamel kahoyong bari ngabantuan kolotna nyiapkeun jajan.

Kue Natal leres-leres jajan buah candied dicampur sareng rempah-rempah sareng direndem dina brendi. Éta biasana dikaca sareng ditutupan ku marzipan atanapi céri. Biasana ieu dipotong-potong sareng disajikeun dina piring. Aya anu nempatkeun sababaraha tetes tina wiski di luhur pikeun "nyorot" rasa na.

Puding Natal

puding natal

Puding Natal, kedah dina tabel Irlandia

Alternatipna pikeun Kue Natal. Dessert ieu saleresna Pudding Plum Palasik (Puding plum) diadaptasi sareng disiapkeun khususna pikeun kasempetan éta. Plum ngaleungit sareng kacang, kayu manis, pala, cengkéh sareng jahé dilebetkeun. Adat nandeskeun yén éta bakal nyandak dibarengan ku gelas sherry.

Ieu mangrupikeun salah sahiji masakan anu sumping ka Irlandia ti tatangga Inggris salami abad pertengahan, tapi dinten ayeuna sadaya Irlandia ngiringan asakanana.

Mawar Cadbury

Coklat Cadbury's Roses

Mawar Cadbury

Tungtungna, resep Natal anu lezat sareng carita anu panasaran di tukangeunana. Urang angkat ka taun 1938, nalika Koki jajanan Inggris Cadbury aranjeunna nyiptakeun amis anu namina "acuk." Henteu lami sateuacan dessert ieu kajiret di Inggris sareng Irlandia.

The "Cadbury roses" atanapi Mawar Cadbury mangrupikeun campuran anu hebat tina sapuluh coklat anu dimodelkeun sareng dihias ku sababaraha cara: dina bentuk tong dieusian susu (coklat bodas) atanapi dina bentuk kembang anu raos strawberry, contona. Upami urang diulem pikeun tuang tuangeun Natal atanapi tuangeun di Irlandia, ieu pasti kado anu pangsaéna anu tiasa urang bawa dina panangan urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*