Changelings, peri maok orok

Ngarobih

Sabaraha kali anjeun maca carita anu orokna dirobih nalika lahir? Seueur! Ti sinetron ti sakumna dunya dugi ka carita Musa, daftarna panjang pisan. Dina hal mitologi Irlandia ideu ieu diwujudkeun dina inohong anu parobihan.

Parobihan mangrupikeun a mahluk titinggal gaganti orok manusa dipaling ku peri sareng sigana aya hubunganana sareng maot umum orok sareng murangkalih alit dina Abad Pertengahan. Sareng naha peri bakal nyandak anak manusa? Nya, sababaraha kali sahingga anjeunna janten pelayan dunya gaib, nampi cinta ka kolot manusa, pikeun kajahatan atanapi dina sababaraha kasus supados peri anu lami tiasa ngaraosan parental.

Disebutkeun ogé yén awéwé sareng rambut pirang narik pariwara, yén troll resep ideu diangkat ku manusa, atanapi yén troll ieu nyandak murangkalih anu teu acan dibaptis. Folklore ngagaduhan seueur alesan. Sakapeung gunting atanapi pesona tinggaleun dina boks pikeun ngabélaan barudak ti peri ieu kalayan niat jahat. Urang Irlandia baheula percaya pisan kana sadaya mitologi ieu sareng sigana mah di sababaraha juru nagara ideu-ideu ieu tetep nepi ka akhir abad ka-XNUMX.

Upami anjeun parantos maca Peuting Midsummer ku William Shakespeare anjeun bakal émut yén parobihan muncul di dinya sareng upami anjeun ningali Ical sareng Angin nyandak anjeun meureun émut yén Scarlett O'Hara anu geulis percanten yén putra haram Rhett Butler mangrupikeun mahluk anu aneh sareng magis ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*