Sejarah ringkes Irlandia

sajarah-irlandia

Mitologi Irlandia, Kélt, musik, bir, festival Irlandia anu khas, seueur hal-hal anu nyata, parantos ngajantenkeun seueur jalma di panjuru dunya jatuh cinta sareng grup pulau-pulau di Éropa.

Caritana nyaritakeun yén anu pangheulana nyicingan kapuloan Irlandia mangrupikeun pemburu sareng pengumpul, balik ka Mesolithic. Kira-kira tilu rébu taun sateuacan Maséhi aranjeunna lebet kana Zaman Perunggu, nyaéta, aranjeunna lirén nganggo alat batu pikeun nganggo parunggu, melak bijil, ngagedéan sato sareng ngembangkeun kahirupan anu langkung akur di daratan. Sarébu taun ka hareup aranjeunna ngawangun struktur batu agama anu masih ngagurat bentang Irlandia ku seueur misteri.

Kélts sumping sakitar taun 1600 SM sareng naékna éta Celtic Irlandia. Aranjeunna nyiptakeun opat propinsi, Connacht, Ulster, Leinster sareng Munster pikeun ngagentos karajaan-karajaan alit anu konsentrasi henteu langkung ti 500 rébu urang, penduduk Irlandia dina waktos éta. Raja Ageung aya di luhur sadayana. Sareng hiji dinten anu saé anjeunna sumping ka Irlandia St Patrick, saurang misionaris Katolik anu sumping ti tatangga Skotlandia pikeun ngarobih bangsa janten Katolik. Sareng anjeunna ngahontalna.

Mimiti Saint Patrick konsentrasi ka para bangsawan, ngenalkeun basa Latin sareng ngajar nyerat sareng maca dina basa ieu janten warisanana penting pikeun ngembangkeun Irlandia anu dikenal. Dina pupusna, kulawarga luhur Irlandia ngatur basa Latin kalayan sagala rupa anu dibutuhkeun. Caritana dituluykeun Brian Boru, Raja Ageung, anu éléh ku raja Irlandia anu sanés sekutu sareng Viking. Urang Norsemen mangrupikeun bala anu lami di Irlandia.

Teras urang Norman bakal sumping sareng budaya sareng adat istiadatna sareng nuju abad ka-1922 urang Inggris mimiti ningali di ieu lahan kalayan raos pisan. Kami parantos terang kumaha sadayana diteraskeun: padumuk, serangan, perang, pura-pura, tahan, perbudakan. Dugi ka XNUMX Irlandia aya di tangan Inggris.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*