Tilu inuman khas Irlandia

Tilu inuman khas Irlandia

Mangabad-abad Irlandia ngahasilkeun minuman anu kawéntar sapertos anu aranjeunna disebarkeun ka seueur penjuru dunya. The inuman Irlandia asli Éta mangrupikeun pilihan anu beragam pikeun pengunjung anu hoyong mikaresep pangalaman anu unik. Dina hal anu khusus ieu kami hoyong ngobrol sareng anjeun tilu inuman anu khas di Irlandia éta pasti bakal resep anjeun. 

Kopi Irlandia

Kopi Irlandia

Kopi Irlandia Éta dicirikeun ku rasa anu rada pait, gula karamel sareng wiski fiery anu ngagabung sampurna sareng lapisan krim dikocok di luhur.

ieu didamel taun 1943 ku Joe Sheridan, tukang masak di Bandara Shannon, pikeun panumpang dina penerbangan transatlantik anu kedah balik deui ka Irlandia kusabab cuaca goréng. Masak ieu ngagaduhan ideu pikeun nambihan wiski Irlandia kana kopi kalayan tujuan pikeun ngatasi tiis panumpang.

Anjeunna henteu ngabayangkeun dina waktos éta ieu gabungan bahan bakal janten salah sahiji inuman anu paling terkenal sareng diaku ti Irlandia di panjuru dunya. Antukna inuman janten populér sareng ayeuna disayogikeun dugi 2.000 kopi Irlandia sadinten.

Sapertos sareng seueur inuman klasik, Kopi Irlandia parantos ngalaman seueur modifikasi anu teu dipikaresep ku seueur. Kopi Irlandia aslina Mangrupikeun inuman anu didamel ku wiski Irlandia, gula sareng krim anu anyar dikocok.

Persiapan na cukup saderhana ti saprak heula séndok gula disajikeun dina gelas bir atanapi balon. Saatos ieu anjeun kedah tambahkeun wiski sareng campuran dua bahan ieu, bahkan aya tempat dimana éta seuneu.

Kopi na ditambih, tapi upami inuman ieu disajikeun heula, disarankeun henteu dicampur. Teras anjeun kedah nambihan krim dikocok atanapi krim.

Wiski Irlandia haseum

Wiski Irlandia haseum

Ieu ogé salah sahiji inuman anu pang populerna di Irlandia jeung memang di saluruh dunya. Éta perkawis a wiski anu didamel tina sair sareng anu dicirikeun ku prosés distilasi tripel na, anu dasarna masihan fitur anu lemes sareng lemes kana lalangit.

Este wiski didamel kalayan kedah diala tina séréal. Campuran umumna diwangun ku gandum matted, ogé sair anu henteu aya tandinganna, anu asalna tina gandum, gandum sareng gandum.

Peryogi disebatkeun yén prosés nyieun wiski Irlandia mirip sareng naon anu dilakukeun kanggo ngadamel Scotch. Dina hal ieu, saatos séréal parantos dipilih, pergaulan unggal sulingan dilaksanakeun.

Handap, éta séréal dikumbah sareng direndos teras teraskeun ka prosés pengecambahan, dimana aci anu dikandungna dirobih janten gula leyur.

Punch Irlandia

Punch Irlandia

Punch Irlandia Éta ogé salah sahiji inuman irlandia khas anu diaku saalam dunya.

Sababaraha bahan dipaké dina nyiapkeun na, diantarana wiski Irlandia, bitter jeruk, sirop kayu manis, ditambah jeruk nipis sareng jus jeruk, limun duchess, pir, jeruk nipis, iteuk kayu manis, kapulaga, pala taneuh, sareng és batu.

Ogé diperyogikeun mangkok punch, gelas batu, sendok koktail, peras jeruk nipis, ogé gelas peres, jarami sareng parutan pala.

Su persiapanna kawilang saderhana Kusabab anjeun ngan ukur kedah rendang pir kana irisan sareng lebet kana jero mangkok. Maka anjeun kedah nambihan dua jeruk sareng dua irisan lemon, ogé 10 batang kayu manis sareng 60 siki kapulaga.

Saatos ieu anjeun kedah tuang 100 ml jus jeruk nipis, 150 ml jus jeruk, salian ti 200 ml sirop kayu manis sareng 1000 ml wiski Irlandia. Tungtungna 60 bajing jeruk jeruk ditambihkeun sareng sésana limun duchess.

Inuman anu kawéntar Irlandia

Sanaos tilu inuman anu urang nembé disebatkeun panginten anu paling mangrupikeun wawakil Irlandia, nyatana aranjeunna sanés ngan ukur hiji-hijina. Guinness contona, éta nyaéta bir hideung anu muncul dina taun 1759 sareng anu ayeuna mangrupikeun salah sahiji bir anu kawéntar di dunya.

La cerveza Smithwick urang Éta ogé anu sanés anu paling populér di Irlandia anu dipikaterang janten bir karajinan, dina hal ieu bir anu asal-usulna di biarawan Abbey San Fransisco salami abad ka-XNUMX.

Salian ti inuman ieu, aya ogé anu Cider tina Armagh, kota dimana apel dipelak langkung ti 3 taun. Tangtosna éta mangrupikeun salah sahiji cider paling populér di Irlandia berkat raos anu raoseun.

Bisi naon, teu aya diragukeun yén Irlandia gaduh sejarah anu panjang ngeunaan inuman anu parantos didamel di nagara ieu. Malah pikeun kanyataan anu saderhana ieu, seueur jalma ngumbara ka dinya pikeun mikaresep pangalaman Irlandia leres kalayan inuman.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   drkjgj cenahna

    jkhnkhjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooossssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttooooooooooooooooooooonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo