Tip di Irlandia, angkat atanapi henteu angkat

Tips di Irlandia

Kumaha upami tip di Irlandia? Naha kénca atanapi henteu? Dimana? Naha urang kedah ngitung éta dina anggaran perjalanan urang? Nya, di Irlandia aya sababaraha tempat sareng kaayaan dimana urang kedah kiat sareng seueur anu sanésna henteu.

Hal kahiji anu urang kedah sebutkeun nyaéta Tipping henteu tinggaleun di Irlandia kecuali di toko-toko kadaharan, réstoran, kafe, rupa-rupa tempat éta. Tip henteu ditingalkeun dina wisata anu dipandu, ogé éta parkir valet dalah di hotél. Teu aya anu ngantosan anjeunna, sanaos upami anjeun hoyong marahmay saur kuring aranjeunna moal nolak anjeunna sababaraha kali. Saterusna, Sakumaha anjeun ngantepkeun tip dimana anjeun kedah ngantep tip?

Di réstoran Irlandia anjeun kedah ngantep rata-rata antara 10 sareng 15% tina tagihan akhir Sareng éta sadayana gumantung kana kualitas jasa. Upami anjeun resep pisan, maka 20% langkung ti cukup. Parahna, langkung gampang pikeun anjeun pikeun ningali tikét sateuacanna kusabab éta kalebet barang, nyaéta tina muatan jasa. Éta tip kalebet sareng biasana sakitar 10%. Tapi awas, prakték ieu henteu umum, nyaéta, biasana henteu muncul dina tikét janten giliran anjeun nambihan persentase éta salami anjeun henteu nyalira sareng anjeun aya dina sajumlah ageung jalma, langkung ti lima.

Upami tikét nyatakeun muatan jasa henteu diperyogikeun, angkat tip. Upami anjeun gaduh mamang, naroskeun sareng éta waé. Naon kajadian di warung kopi? Di tempat anu langkung henteu resmi henteu perlu tapi anjeun tiasa ngantepkeun parobihanana upami éta mangrupikeun hiji atanapi dua euro. Upami akun langkung ageung, 10% biasana. Sacara umum, naon anu anjeun tingali dina bar sareng kafe anu paling modis aya kendi kaca anu dibaca tips. Aya anjeun ngantunkeun naon anu anjeun pikahoyong.

En hotél anu mode Amérika tip unggal jalma henteu dituturkeun. Ngan dina waktos-waktos anu tangtu, contona upami aranjeunna nyandak koper anjeun ka kamar anjeun hiji atanapi dua euro henteu kunanaon, atanapi upami anjeun cicing sababaraha dinten sareng aranjeunna marahmay pisan, anjeun tiasa ngantunkeun angka, 10 euro contona, pikeun jalma-jalma panarimaan atanapi jalma anu aranjeunna angkat ti kamar bersih. Sedengkeun pikeun taksi, supir henteu ngarepkeun tip sareng kalolobaanana ngarobih ongkos akhir. Upami anjeun resep perjalanan anjeun tiasa ngantepkeun euro tambahan sareng éta saé pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*