8 tempat di Karibia anu anjeun kedah terang

pantai karibia

Nalika urang mikirkeun tujuan kalayan warna, cahaya sareng wirahma, Laut Karibia sareng pulau-pulau na ngawangun gambar mimiti anu aya dina pikiran. Langkung tina 7 rébu pulau pinuh ku pantai impian, tangkal kalapa sareng multikulturalisme anu urang nyalametkeun ieu 8 tempat di Karibia anu anjeun kedah terang sahenteuna sakali dina kahirupan. Sareng henteu, henteu sadayana pantai pesisir.

Imah budak di Bonaire

Fotografi: Goboogo

Budak mangrupikeun kajahatan anu nguasaan di Laut Karibia mangabad-abad, sareng sanaos miscegenasi budaya ayeuna mangrupikeun buktina anu paling hadé dina waktos-waktos gelap sapertos kitu, sababaraha tempat nimbulkeun gema tina kukur Karibia sapertos imah budak di pulau anu masih teu dikenal Bonaire, kidul Karibia. Disebut ogé obelisks, imah minimalis ieu dijantenkeun akomodasi pikeun budak anu damel di rumah uyah di pulau éta, kedah ngumbara dugi ka tujuh jam jalan-jalan unggal akhir minggu kanggo ngahijikeun deui sareng kulawargana. Dicét beureum, bodas, biru sareng oranyeu (warna-warna bendera Belanda, kakuatan dominan pulau dina waktos éta), obelisks of Bonaire masih ngagambarkeun bagian tina periode sajarah (kejem) éta.

Trinidad (Kuba)

Jalan-jalan di Trinidad. © AlbertoLegs

Seueur anu bakal nyarios yén teu aya anu sapertos Havana, sareng éta tiasa leres, sabab sababaraha kota ngaleuwihan ibukota Kuba dina hal warna, karakter sareng karakterna, tapi kuring, kusabab seueur alesan, tetep cicing sareng Trinidad. Sareng ieu kota ieu anu ayana di beulah kidul Kuba teras janten musium hirup ti saprak 1850 industri lengkep stagnan sareng Trinidad tilem. Mangtaun-taun engké, 75 warna imahna caang ku kaagungan anu sami, salsa minuhan jalan-jalanna sareng perasaan anu ngumbara lengkep dina waktosna éta janten kapastian anu teu tiasa dijelaskeun.

Castillo San Felipe del Morro (Puérto Riko)

Suka sareng warna-warni, Pulo Puérto Riko ngubaran kastil anu diadegkeun dina abad ka-XNUMX ku Karajaan Spanyol pikeun nangtayungan dominanana ti bajak laut sareng musuh. Lokasina di ibukota, San Juan de Puerto Rico, ogé katelah El Morro mangrupikeun salah sahiji conto arsitektur kolonial paling mulya di Karibia, utamina nalika wisatawan sareng warga satempat ngapung langlayangan sareng ombak nabrak rok na. El Morro ditunjuk Warisan Unesco en 1983.

Grace Bay (Kapuloan Turks sareng Caicos)

Dingaranan ku TripAdvisor salaku pantai pangalusna di Karibia, Grace Bay mangrupikeun Eden cai pirus sareng pasir bodas ayana di Pulo Providenciales, di Kapuloan Turks sareng Kaicos, Resort usum panas pikeun seueur selebriti anu nyampur sareng anu sumping ka tempat ieu milari definisi surga anu pangsaéna. Salaku tambahan, anu resep teuleum sareng petualangan bakal mendakan tempat sanés anu kageulisan hébat di caket dieu sapertos Chalk Sound, Sapodilla Bay atanapi Long Bay.

Kolam Emerald (Dominika)

© Bart

Seueur anu nyarios yén upami Christopher Columbus dihirupkeun deui sareng balik ka Karibia, anjeunna ngan ukur bakal ngakuan pulau Dominica, surga anu muncul ditakdirkeun janten hal anu pangpayunna dina ékowisata. Salah sahiji alesan na ayana ku bentang sapertos éta Morne Trois Pitons, taman alam di mana ayana ti gunung vulkanik anu panjang, Danau ngagolak anu terkenal, dugi ka curug sakumaha kaéndahan Emerald Pool, gambar anu paling ikonik di pulau dugi ka ayeuna sareng salah sahiji tempat anu mastikeun implengan sareng perjalanan tropis anu anjeun ngimpi dina langkung ti hiji kasempetan. Kanyataanna, sakabeh beulah kidul pulau mangrupikeun situs warisan alam UNESCO.

Willemstad, Curacao

Unesco ogé henteu hilap ibukota pulau-pulau Karibia anu sanésna anu mendakan, Curaçao, surga terjun sareng pesona kolonial berkat arsitéktur eclectic kota palabuan ieu. Pangaruh Walanda, Portugis sareng Spanyol parantos kajebak antara bumi sareng alun-alun di pusat kota éta, babarengan sareng Aruba sareng Bonaire anu disebut di luhur, wujud Kapuloan ABC Karibia. Salah sahiji seueur juru Karibia pikeun mendakan saluareun anu kedah biasa.

Tulum (Méksiko)

Méksiko

Candi di Tulum

Naon anu ngabédakeun Tulum béda ti pantai Karibia anu sanés nyaéta kombinasi sampurna sejarah sareng cai pirus na. Lokasina di nagara Quintana Roo, pantai Tulum dianteur ku sababaraha reruntuhan Maya (pikeun nyorot hiji anu katelah Candi Angin, ikon daérah éta) sareng tempat suci khusus pikeun déwi Ixchel, déwi anu sami kasuburan sareng bencana alam anu ngawangun mikrokosmos paling mistis. Tangtosna, Tulum ogé mangrupikeun alternatif anu sampurna pikeun tempat sanés tempat wisata sareng pantai anu rame janten khas di nagara Yucatan.

Liang Biru Bélis

Mangtaun-taun mangpuluh-puluh ahli nyobian milarian misteri handapeun bunderan biru tua anu diukir di Laut Karibia, sareng sanaos sadayana satuju yén éta mangrupikeun akibat tina banjir sababaraha formasi batuan saatos jaman és, anu sanés nunjukkeun yén harta karun anu aya di jero ngungkabkeun jaman baheula sareng asal tina leungitna sagala rupa peradaban Amérika Tengah. Disumputkeun dina sihir sareng misteri, liang Biru Bélis mangrupikeun formasi Jero 123 méter dimana kahirupan laut hirup babarengan handapeun matahari anu ampir teu aya dina tingkat na anu pangjerona.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*