Iklim, flora sareng fauna Kosta Rika

Kosta Rika nampilkeun géografi anu bénten-bénten pisan. Ka belah kulon kalér, ranté pagunungan, bagi teh nagara dina dua. Di tengah gunung ieu dibentang dataran luhur sareng dina lampingna dataran taneuh vulkanik anu subur.
Kosta Rika gaduh panjang 212 km ti basisir Karibia, kalayan ayana bakau, pantai tina keusik sareng ranca. Basisir Pasipik kalayan formasi batu ageung, ngagaduhan rupa-rupa teluk sareng semenanjung sareng ngahontal luas 1.016 km.

De fauna jeung Flora suka bungah. Di Kosta Rika aya langkung ti 850 spésiés sato jangjangan, diantara anu quetzal, macaw, touchan jeung hummingbird sirah indigo. The leuweung tropis sareng anu jembar pantai aranjeunna anu janten habitat mangrupikeun rupi-rupi sato. Opat jinis monyét sloth, kura-kura zaitun sareng kuya kulit balik, bangkong aheng, armadillos, jaguar sareng tapir. Tapir, ocelonts, pumas, limpets, réptil, amfibi sareng langkung ti 1600 spésiés cai tawar sareng uyah ngawangun fauna Kosta Rika.

Di daérah semenanjung Osa anjeun tiasa ningali paus. Jalma anu nganjang ka cai ieu nyaéta paus humpback sareng pilot. Langkung ti 2000 spésiés kukupu siang sareng 4500 sapeuting wengi ngageleser di panjuru nagara.

En Kosta Rika aya cadangan ageung tina ebony sareng cedar. Jumlah anu saé pisan tina tatangkalan mahoni sareng rakit, Cypresses, oaks, pakis, guácimos, palem sareng ceibas. Orchid seueur sapertos tempat sanés di dunya, aya seueur bromeliad, Cina, kembang matahari sareng usum panas.

El iklim di Kosta Rika tropis ku usum baseuh sareng usum halodo. Usum hujan mimitian ti April dugi ka Désémber sareng usum garing dina sababaraha bulan sésana. Suhu antara 14-22ºC, sanaos aya béda suhu dina sababaraha titik khusus tempat sapertos San José, tempat anu disebat pendudukna hawa usum semi langgeng sabab ngagaduhan suhu rata-rata 20 ºC. Tambih deui haneut Éta garis basisir anu gaduh suhu rata-rata 26 ºC. Panonpoé Tilelep sateuacan jam 5 énjing sareng surup saatos 6 sonten. Janten upami anjeun ngarencanakeun angkat ka Kosta Rika, nyandak tabir surya anu saé pikeun nyingkahan kabingungan ku paparan matahari anu berkepanjangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*