Tradisi Natal di Kuba

Kumaha Natal dirayakeun di Kuba

Kusabab ciri khas nagara ieu, anu Natal di Kuba Sakedik benten sareng anu dirayakeun di nagara Amérika Latin sanés. Pamaréntah komunis tina Fidel Castro ngalarang perayaan ieu di 1959, tapi tilu dasawarsa saatosna larangan ieu diangkat sareng urang Kuba tiasa hirup deui tradisi sareng perayaanana salawasna.

Balikna "resmi" Natal ka Pulo Sunda lumangsung di 1998, kalayan kunjungan Paus John Paul II ka Kuba. Jaman éta pamaréntah Kuba, dina sikep konsiliasi sareng Holy See, nyatakeun 25 Désémber salaku liburan. Ideu ieu ditampi ku jalma-jalma, anu hoyong dipulangkeun salah sahiji pihak anu paling dipicinta anu henteu pernah hilap.

Tapi sanaos ieu, Natal di Kuba mah béda. Éta dirayakeun ku cara Kuba anu sengit sareng pikaresepeun, sanaos henteu kahaneutan tempat-tempat sanés sareng, dina seueur-seueur, komponén agamana. Sareng sanaos otoritas ngijinkeun perayaan éta, aranjeunna ogé henteu kalibet dina éta. Salaku conto, jarang mendakan hiasan Natal atanapi ngadangukeun musik lagu Natal di seueur kota sareng kota di pulau di luar pusat kota ageung sapertos La Habana, Trinidad, Cienfuegos o Santiago de Cuba.

Partéi Hawa Natal

Kuba Christmas Hawa dirayakeun ku seueur warna sareng karep. Conto anu paling saé pikeun cara hirup dina liburan ieu tiasa dipendakan di dua lokasi: Villa Clara y Bejucal.

The Parrandas de Remedios

Salila saminggu sateuacan Natal di Villa Clara perayaan San Juan de los Remedios lumangsung, anu ngagaduhan ungkapan anu paling warna dina anu disebat pihak, dinyatakeun Warisan Kamanusaan Teu Ketara ku UNESCO.

Tradisi parrandas lahir sakitar dua ratus taun ka pengker. Penduduk kota dibagi kana dua sisi: El Carmen sareng San Salvador. Duanana kelompok damel atos salami saminggu kanggo ngararancang pangapungan sareng kostum anu paling narik sareng spektakuler.

Unggal wengi dugi ka Hawa Natal Dua pihak diluncurkeun pikeun parade ngalangkungan jalan-jalan kalayan sora musik sareng kembang api, bersaing dina wirahma, kabagjaan sareng paméran. Sanaos duanana bersaing janten anu pangsaéna, moal aya anu ngembarkeun. Tujuanana ngan ukur pikeun senang-senang, sapertos anu ditayangkeun dina pidéo ieu (panulisna Juan Manuel Pacheco):

The Charangas of Bejucal

Festival ieu mangrupikeun salah sahiji anu pangkolotna di Pulo Jawa sareng ngagambarkeun pisan kumaha Natal hirup di Kuba. Éta ti saprak taun penjajahan, dimana biasa pikeun tuan pikeun masihan budakna 24 Désémber salaku cuti. Budak hideung, asalna ti Afrika, ngaraosan istirahat sakedik ku nari sareng nabuh kendangna.

Perayaan dinten ieu rada benten. Kota di Bejucal Éta kabagi kana dua band kuningan: dina hiji sisi éta tina anu Silver Ceiba, anu ningalikeun warna biru sareng inohong kalajengking salaku simbul, sareng anu sanésna Thorn Emas, Anu ngapung warna beureum sareng spanduk ku effigy hayam jago. Sapertos sareng Remedios parrandas, éta mangrupikeun pasanggiri anu matak henteu saeutik anu datang dina Hawa Natal.

Natal di Kuba: gastronomi

Kusabab éta henteu tiasa sanés, éta gastronomy nempatan tempat anu penting pisan dina perayaan Natal di Kuba. Tanggal ieu mangrupikeun waktos kulawarga sareng réréncangan kumpul di méja, henteu paduli perasaan agama masing-masing. Dina hal kulawarga anu percanten, tuang siang relatif langkung awal pikeun tiasa ngahadiran éta Massa tengah wengi.

Dahar peuting Natal Kuba

Daging babi bakar atanapi babi nguseup mangrupikeun bintang piring tina tuangeun Natal sareng tuangeun di Kuba.

Di seueur kota di Pulo Jawa wengi kasohor ku acara kembang api. Hiji anu lumangsung dina Paseo del Malecón, di Havana. Aya seueur wisatawan anu sumping ka tempat ieu pikeun mikaresep momen ieu.

Masakan bintang masakan Kuba Natal nyaéta babi bakar atanapi babi nguseup, anu pentingna mirip sareng kalkun bakar di nagara Anglo-Saxon. Dagingna biasana disajikeun ku sababaraha rupa saos sareng iringan sangu bodas, kacang hideung, salat, panci o yucca di mojo, ngeunah khas Kuba tina tanggal ieu. Dina bagian dessert, urang kedah nyebatkeun anu tradisional fritters jeung cangkang jeruk.

Teu aya adat anu jero tina tukeur kado sanés dina tuangeun wengi Natal ogé dina tuang siang Natal. Nanging, umum pikeun ngeureunkeun pésta ku musik, jogét sareng seueur ram, dina gaya Kuba murni.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*