Tradisi Kuba

Salah sahiji tradisi Kuba

Aya dua aspek mendasar dina Tradisi Kuba: kulawarga sareng réréncangan. Éta panginten mangrupikeun unsur anu paling penting dina budaya sareng budaya nagara ieu kuring sumping kalayan kabagjaan sareng warna. Perayaan di Kuba Liburan tiasa ngalibatkeun kelompok ageung jalma sadayana bersosialisasi babarengan.

Gastronomi masarakat Kuba

Barbeque Kuba, salah sahiji adat khas Kuba anu paling khas

Tangtosna dahareun penting pisan dina adat istiadat Kuba, Sedengkeun kawinan Kuba biasana henteu bénten pisan sareng budaya barat anu sanés kacuali sababaraha béda anu leutik.

Dina Natal contona, urang Kuba biasana ngarayakeun sareng rapat kulawarga dimana sadaya anggota kulawarga aya. Kituna aranjeunna condong janten rapat anu ageung pisan. Sakumaha anu parantos didadarkeun, dahareun mangrupikeun bagian anu mendasar dina adat istiadat masarakat Kuba.

Babi Panggang ti Kuba

Hiji piring tradisional antukna éta ngagaduhan babi salaku bahan utami. Sasatoan disiapkeun ti sababaraha dinten sateuacana pikeun mastikeun yén éta sayogi ku tanggal anu dituduhkeun sareng bilih tiasa aya cekap tuang kanggo sadayana. Desserts ogé mangrupakeun adat dina Natal KubaNanging, di nagara ieu patukeuran kado tradisional biasana henteu dilaksanakeun ogé henteu ngarujuk ka Santa Claus.

Adat istiadat Kuba

Tradisi Kuba

Ngeunaan tradisi taun énggal di KubaAnu biasa nyaéta nyingkirkeun jaman anu goréng tina taun sateuacanna supados ngajantenkeun taun langkung saé. Kusabab kitu, ku cara simbolis, urang Kuba biasana ngaduruk bonéka dina wengi taun énggal salaku representasi tina ngaleungitkeun sagala goréng anu kajantenan dina sataun terminal ieu.

Éta ogé biasa yén tibatan ngaduruk bonéka, Kuba ngalungkeun cai kana taktak pikeun ngaleungitkeun nasib malarat sareng narik kamakmuran. The kembang api Aranjeunna ogé adat di Kuba salami akhir taun pikeun ngarayakeun waktos-waktos anu bakal datang. Tangtosna kami moal gagal nyebatkeun tradisi kuliner Kuba, dimana gaya masak dimana masakan anu kalebet rempah sapertos bawang bodas, jinten sareng oregano utami.

Éta ogé biasa dianggo jus buah sapertos marinades, tapi tanpa diragukeun salah sahiji cara anu paling umum pikeun masak dina tradisi Kuba nyaéta baking. Nyarioskeun salam, biasa pikeun lalaki di Kuba silih salam sareng sasalaman, sedengkeun awéwé biasana silih ciuman dina pipi. Pikeun pamitan, urang Kuba biasana ngagunakeun ungkapan sapertos "aduh" o "Dadah".

Olahraga pikeun Kuba

olahraga di Havana

Ngeunaan ka olahraga sareng hiburan di Kuba, teu aya ragu yén baseball mangrupikeun hobi anu dipikaresepna. Nyatana, dipikaterang yén Kuba mimitian latihan olahraga ieu ti alit pisan sareng ogé diajarkeun di sakola. Kusabab kitu, teu anéh mendakan yén unggal kota di Kuba ngagaduhan tim baseball nyalira. Sareng aranjeunna leres-leres mangrupikeun pamaén baseball anu hébat dugi ka seueur diantara aranjeunna anu ayeuna maén di Liga Baseball Amérika Serikat.

Tinju, ngojay, bersepeda, ogé baskét sareng voli mangrupikeun kagiatan olahraga tradisional anu sanés di Kuba. Kuba pisan saé kana olahraga ieu anu dianggap kakuatan dunya dina Olimpiade dina disiplin ieu, sabab éta aranjeunna sering kéngingkeun seueur medali nalika partisipasina.

Adat istiadat Kuba

jogét di cuba

Sedengkeun pikeun Adat istiadat kuba ngeunaan perayaan sapertos kawinanSing saha anu hoyong jogét sareng pangantén awéwé kedah nyimpen artos dina pakéanna sateuacan jogét sareng anjeunna. Panganten pameget atanapi panganten lalaki hatur nuhun ka tamu anu parantos sumping dina acara khusus éta ku nyayogikeun kado simbolis alit.

Éta ogé kedah disebatkeun yén Kuba kasohor ku bhinéka budaya na kusabab pangaruh Spanyol, Perancis, Afrika sareng Asia. Hal ieu ngamungkinkeun urang Kuba unggul dina disiplin anu béda sapertos seni, sastra, ballét atanapi jogét modéren, bahkan téater. Tangtosna, musik Kuba berperan penting dina budaya sareng tradisi Kuba. Ayeuna parantos di Kuba dimana wirahma musik anu pikaresepeun sapertos kitu muncul salaku putra, Danzón, bolero, Cha Cha Cha atanapi Mambo.

Budaya anu mangrupikeun bagian tina tradisi Kuba

awéwé di toko di Kuba

Sareng upami urang nyarioskeun khasanah budaya, Wangunan anu ageung tina jaman kolonial menonjol di luhur sadayana, seueur anu ayeuna dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ku UNESCO. Tempat sapertosna Pusat bersejarah Old Havana sareng Benteng; anjeunna Kota lawas Trinidad, pabrik gula di Trinidad atanapi bénténg San Pedro de la Roca del Morro, ogé bagian tina budaya sareng tradisi Kuba.

Tanpa diragukeun, ieu nagara dimana anjeun tiasa ngaraosan folklore sareng pesona anu tiada tara, sareng jalma-jalma sok siap ngabantosan, bagja sareng rupa-rupa tradisi Kuba pikeun dinikmati.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   maira alexandra ibañez lara cenahna

    Kuring resep adat Kuba, salam anu ramah sareng kusabab olahraga kuring resep sadayana tapi anu paling dipikaresep nyaéta jogét

  2.   starlinjaviel jimenez montan cenahna

    Nah Kuba mangrupikeun nagara anu kawilang ageung, éta saé nyalin msn kuring sareng nambihan kuring janten urang bakal nyarios langkung tenang

  3.   starlinjaviel jimenez montan cenahna

    Nah Kuba mangrupikeun nagara anu kawilang ageung, éta saé nyalin msn kuring sareng nambihan kuring janten urang bakal nyarios langkung tenang sareng nyalin éta percanten ka Gusti anjeunna ngan ukur juru salamet

  4.   ananias cenahna

    Nyarios adat Cuban, salah sahijina nyaéta kadaharan anu raoseun pisan, sareng aranjeunna nyaéta:
    1. Sangu coklat atanapi congris
    2. Steak
    3. Sangu sareng telur dadar
    4. cau, taro, ubi jalmi (sadayana digoréng atanapi digodog) sareng yuca (digodog ku mojo)
    5. kaldu

  5.   aldo cenahna

    Nya, kuring satengah Kuba sareng Peruvian, nagara abdi Kuba sareng Mei nyaéta Peruvian, tapi kuring gaduh getih ti Kuba sareng éta pikeun 100 pre na ke tingali tapi kuring ti ditu

  6.   kaca cenahna

    Abdi bogoh Kuba ngan ukur pikeun tuangeun

  7.   kaca cenahna

    akhirna naon adatna

  8.   RUTH ADELAIDA CEDEÑO CUADROS cenahna

    Abdi resep perhatosan jalma-jalma kubus sareng kuring ngarepkeun sababaraha dinten sabab kuring cinta sareng urang kubu, ngabayangkeun ka sadayana anu maca ieu

  9.   RUTH ADELAIDA CEDEÑO CUADROS cenahna

    CUBA CANGKUR HAYAT SIA HAYANG JEUNG MUNG AING SANA BEDA JEUNG KA Jalma MICHAS, kuring TEU NGARTI ATAWA HAYANG JEUNG DIJADIKAN JEUNG Kuring

  10.   Alexander hernandez bastida cenahna

    Abdi bogoh Cubaaaaaa

  11.   Ana Carolina cenahna

    Naon anu dilakukeun ku nonoman di Kuba?

  12.   yadrian gonzalez cenahna

    Sanaos sanés nagara anu maju pisan, éta ngagaduhan nilai anu teu karasa anu janten kamanusaan sareng unggal urang Kuba kedah ngaraos wareg lahir di nagara anu saé sareng ngadukung.