Inpormasi ngeunaan Kuba

mobil khas has

Iraha anjeun mikirkeun Kuba, lansekap anu subur, pantai anu éndah, jalma anu bagja sareng ramah, ogé adat istiadat sareng tradisi Kuba anu seueur urang parantos terang. Tapi sanaos sanés anjeun pertama kali ngumbara ka nagara Karibia ieu, mangrupakeun ide anu saé pikeun nginpokeun diri sareng diajar sakedik perkawis pulau anu saé ieu. Kituna, di handap urang bagikeun inpormasi ngeunaan Kuba sareng sababaraha fakta anu panasaran ngeunaan Kuba.

Fakta panasaran ngeunaan Kuba

jalan cuba ku bandéra

Pikeun sacara ringkes marios dina fakta panasaran Kuba, urang badé fokus kana sababaraha aspék sapertos sajarah, pamekaran sareng inpormasi sanés ngeunaan Kuba anu bakal aya gunana pikeun anjeun.

Sejarah Kuba

kotak kalayan inpormasi ngeunaan Kuba

  • Anjeun panginten henteu terang, tapi nami resmi Kuba nyaéta "Républik Kuba", anu dina gilirannana diwangun ti Pulo Kuba, Isla Juventud sareng sababaraha kapuloan anu langkung alit.
  • Wisatawan anu sering ngulang deui nyebut Cuca salaku "El Caimán" atanapi "El Cocodrilo", utamina kusabab kumaha katingalina bentukna nalika ditingali tina pandangan udara.
  • Kusabab penyuluhan wilayahna, Kuba dianggap pulau panggedéna di Karibia, kumargi jembarna 110.860 km².
  • Henteu ngan éta, Kuba gaduh langkung ti 11 juta padumuk, ngajantenkeun pulau kadua pangeusina di Karibia, ogé pulau anu pangpuluh belasna pendudukna di sakumna dunya.
  • nu lain fakta pikaresepeun Kuba nyaéta pangeusi anu munggaran nyaéta India Amérika anu katelah Ciboney. Aranjeunna hijrah ti Amérika Kidul, sedengkeun Taíno sumping ti Hispaniola salami abad ka-XNUMX Masehi sareng Guanajatabey, anu perenahna di beulah kulon Kuba nalika urang Éropah mimiti sumping.
  • Christopher Columbus sumping di basisir belah wétaneun Kuba dina 28 Oktober 1942, caket pisan sareng anu ayeuna dikenal salaku Bariay, di Propinsi Hoguín. Dina waktos éta, Columbus ngaku pulau Kuba pikeun Karajaan Spanyol anyar.
  • Sanaos henteu aya kapastian ngeunaan hal ieu, dipercaya yén nami Kuba diturunkeun tina basa Taíno. Tarjamahan anjeun anu paling caket "Tempat dimana lahan anu subur seueur" (cubao) atanapi "tempat anu saé" (coabana). Dipercaya ogé yén Christopher Columbus namina Kuba saatos Ciudad Cuba di Portugal.
  • Padumukan Spanyol munggaran di Baracoa diadegkeun ku Diego Velázquez de Cuéllar dina taun 1511.

Pangwangunan Kuba

gambar gambar

  • La Habana éta kota paling padumukan di Kuba Kalayan langkung ti 2 juta jiwa, éta ogé katilu panglobana di Karibia. Éta mangrupikeun ibukota Kuba sareng di dieu tempat ayana badan paling luhur boh Nagara sareng Pamaréntah Kuba.
  • Kusabab pamekaran Pulo Jawa salaku Jajahan Spanyol, penduduk asli Kuba turun gancang, kalolobaanana salaku akibat tina panyakit, ogé kaayaan anu parah anu aya dina abad salajengna.
  • Sajumlah ageung budak Afrika diimpor ka Kuba pikeun ngagarap tebu sareng kebon kopi. Hasilna, Havana janten peluncuran armada taunan kalayan harta karun anu ngumbara ka Spanyol ti Peru sareng Mexico.
  • Kuba tetep janten jajahan Spanyol dugi ka 1898, sanaos dugi ka lima présidén anu sanés nyobian mésér pulau antara taun 1845 sareng 1898. Nyatana, Présidén McKinley ditawarkeun 300 juta dolar kanggo mésér Kuba, sateuacan Amérika nyerang éta nalika Perang Spanyol-Amérika 1898.
  • Kuba ngagaduhan kamerdékaanna saatos éléh Spanyol dina Perang Spanyol-Amérika. Sanaos kanyataan sareng berkat Perjangjian Paris, Amérika Serikat kéngingkeun kendali pulau salaku protéktorat dina Januari 1899 sareng berkepanjangan kendali dugi ka 1902.

Fakta anu langkung panasaran ngeunaan Kuba

Fidel Castro

Urang bakal mungkas tulisan ku opat fakta panasaran ngeunaan Kuba anu anjeun kedah terang:

  • Dina taun 1959, Fidel Castro némbongan dina adegan salaku bagian konci dina pasukan pemberontak revolusioner komunis anu antukna bakal ngarahkeun aranjeunna ka kameunangan. Ti waktos éta, pamaréntah otoriter Fidel Castro bakal salami 50 taun, dugi ka Pébruari 2008, nalika anjeunna kapaksa mundur tina jabatanana kusabab komplikasi kaséhatan.
  • Présidén Amérika Serikat, Dwight David Eisenhower, nyatujuan dina 1960, rencana CIA pikeun panangan sareng ngalatih sakumpulan pangungsi Kuba sareng tujuan ngagulingkeun pamaréntahan Castro. Penjajahan Bay of Bigs anu kawéntar lumangsung dina tanggal 14 April 1961. Dina waktos éta, sakitar 1.400 pangungsi Kuba badarat di Bay of Bigs, nanging aranjeunna gagal dina upaya ngagulingkeun Pamaréntah.
  • Di Kuba, sadaya warga anu umurna langkung ti 16 taun sareng anu teu acan dihukum kusabab ngalanggar pidana tiasa milih. Pamilihan pamungkas anu diayakeun di Kuba nyaéta tanggal 3 Pébruari 2013, pamilihan salajengna di 2018.
  • Raúl Castro, anu ayeuna maréntah Kuba, parantos ngumumkeun yén anjeunna bakal angkat jabatan pikeun 2018, dina akhir masa 5 taun ayeuna.

Naha anjeun langkung terang fakta panasaran Kuba Naon anu urang tiasa nambihan kana anu parantos kami béjakeun ka anjeun? Caritakeun kami ngeunaan pangalaman anjeun sareng bantosan kami pikeun ngalegaan inpormasi ieu ngeunaan Kuba.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   Mariam cenahna

    Cristobal Colon dugi ka Kuba di 1492 sanés taun 1942 hahaha, salam

  2.   Putlockerykam cenahna

    Mangsa TV 2019-20 ngawangun janten anu paling tangguh ogé paling henteu kaetung taun ayeuna. Aya tawaran anu hadé pikeun pilot anu endah, mimiti ogé ogé ngan ukur sababaraha reboot / revivals dina padamelan. Nanging sapertos anu nungtut, "Kaluar sareng anu lami, dina nganggo anu énggal." Sedengkeun sababaraha kumpulan réngsé dina catetan anu saé anu direncanakeun, saimbang saé, sababaraha umur hirup nempokeun nyata dikurangan dina pamekaran pondok. Janten, hanjakalna, ieu di handap mangrupikeun daptar sadaya acara TELEVISION anu anjeun tiasa terangkeun perpisahan ka taun ayeuna.

    Milarian abdi