Kumaha carana angkat ti Havana ka Varadero

Pantai Varadero

Kumaha carana angkat ti Havana ka Varadero? Obama muka tahap anyar hubungan antara Amérika Serikat sareng Kuba, tapi tetep katingali naon anu bakal kajadian ayeuna sareng Donald Trump salaku présidén. Hese ngaduga, tapi untungna urang anu sanés urang Amérika tiasa neraskeun ngumbara ka Pulo Jawa tanpa aya masalah.

Abdi nganggap hal éta Kuba mangrupikeun tujuan anu pangsaéna di Karibia sabab éta sanés ngan ukur ngagaduhan sipat anu saé tapi ogé sajarah sareng budaya anu euyeub pisan. Aya dua kota anu biasana konsentrasi seueur pariwisata: Havana sareng Varadero. Naha aranjeunna jauh ti silih? Kumaha carana angkat ti Havana ka Varadero atanapi sabalikna? Tulis inpormasi praktis ieu:

Havana sareng Varadero, dina jalur anu sami

Varadero

Havana mangrupikeun ibukota nasional tapi Dugi ka némbongan tombol-tombol dina peta wisata, Varadero kantos janten spa pang populerna.

Varadero aya di kotamadya Cárdenas, propinsi Matanzas na ngan ukur 130 kilométer ti Havana. Kota lahir di abad ka-XNUMX nalika jalma-jalma jegud di Cárdenas ningali panonna ka pantai bodas sareng laut pirus.

Tapi urang nyarioskeun perkawis daérah tropis janten situsna katépaan reungit sareng keong, ogé badai sakapeung ti waktos ka waktos. Tapi kabeneran aya jalma anu terus-terusan janten dina akhir abad ka pusat kota kalayan alun-alun, bumi, taman, garéja sareng pasar lahir.

Hotél munggaran diwangun dina taun 20an abad anyar sareng ti harita datang dolar sareng wisatawan ti nagara tatangga, jalma beunghar, kanggo seuseueurna. Salah sahiji anu kawéntar nyaéta miliarder dina industri kimia, DuPont, tukang ngawangun bumi anu ayeuna mangrupikeun ikon tina Varadero, Xanadú Mansion.

Dinten pantai na ngajaga sadayana kaéndahanana sareng nambihan pesona éta Éta parantos janten kota spa sareng seueur hotél sareng nawiskeun pikeun senang-senang. Éta parantos kaleungitan alam liar na salamina sareng éta sababna upami anu anjeun milari mangrupikeun hal anu langkung murni anjeun kedah ngalih kana konci na, henteu sadayana, tapi anu janten patarosan ayeuna nyaéta, Kumaha carana angkat ti Havana ka Varadero atanapi sabalikna?

Transportasi antara Varadero sareng Havana

Kumaha carana angkat ti Havana ka Varadero nganggo beus

Jarakna henteu seueur, 130 kilométer, sareng perjalanan mobil peryogi langkung ti dua satengah jam, puncak. Anjeun tiasa nyéwa taksi atanapi angkat nganggo beus atanapi nganggo mobil séwang anjeun nyalira. Atanapi dina perjalanan.

Kumaha carana angkat ti Havana ka Varadero nganggo beus

Perusahaan beus nasional nyaéta Víazul sareng ti Havana éta sering pisan jasa, ti jam 6 énjing. Cara séjén pikeun layanan dimimitian ti beurang. Bus munggaran angkat jam 12 sareng dugi ka ibukota jam 3:15 sonten.

Numutkeun kana halaman wéb resmi Viazul ieu mangrupikeun jadwal sareng tarif, janten anjeun gaduh conto:

  • Varadero: angkat tabuh 12, dugi tabuh 3:15 sonten. Harga na sahandapeun 10 euro.
  • Varadero: angkat jam 4 sonten sareng sumping jam 7:15 sonten. 10 euro.
  • Varadero: angkat jam 7:35 sonten, dugi jam 10:50 sonten. 10 euro.

Jasa ieu langsung. Aya deui anu ngagaduhan jadwal anu langkung awal, tabuh 8 enjing, tapi henteu Rute Viñales tah éta dugi ka Havana jam 11:20. Biaya tikétna sami. Anjeun tiasa nyandak jasa anu sanés Rute Trinidad, réngsé di Havana sareng ngaliwat Varadero jam 2 sonten. Éta dugi di ibukota jam 5:15 énjing.

Di Varadero, kantor Víazul aya di juru Calle 36 sareng Autopista, di Terminal Bus. Upami anjeun cicing di daérah tengah Varadero anjeun ngan ukur sababaraha léngkah, tapi ti pelosok sanés resort tiasa taksi antara 3 CUC (2 euro) sareng 70 CUC (5 euro).

Sakumaha anu kuring tos saurna rute tibalik, ti ​​Havana ka Varadero, ngagaduhan langkung jadwal, ti jam 6 énjing dugi ka 5:30 sonten kalayan harga anu sami. Upami anjeun gaduh mamang anjeun bakal teras waé nganjang ka halaman wéb resmi Vía Azul, super kumplit sareng harga, rute, lokasi kantor sareng tujuan.

Dina taksi

Kumaha carana angkat ti Havana ka Varadero nganggo taksi

Pilihan séjén pikeun kumaha kaluar ti Havana ka Varadero nyaéta langsung nyéwa taksi sareng nyuhungkeun a perjalanan pribadi. Meureun anjeun ngarambat langkung raoseun sareng pribadi sareng tarifna tiasa diatur sateuacanna. Anjeun tiasa mayar tempat dina taksi bersama antara 20 sareng 25 CUC (antara 18 sareng 22 euro). Anjeun kedah terang kumaha negosiasi. Upami anjeun cicing di bumi pribadi pikeun nyéwa turis, pamilikna tiasa ngabantosan anjeun dina masalah éta.

Éta bakal diperyogikeun sabab taksi di Kuba dikendali Sareng leres, salaku conto, anjeun badé angkat ti Havana ka Varadero dina taksi swasta, anjeun tiasa dieureunkeun dina kendali kumargi di Varadero aranjeunna ngan ukur ngamungkinkeun taksi resmi atanapi mobil pribadi pikeun medar. Naséhat: pendakan di hotél atanapi bumi tempat anjeun badé cicing.

Tangtosna, ongkos taksi henteu murah. Anjeun kedah ngitung taksi resmi sakitar 90 CUC, sahandapeun 90 euro, sakitar 50 atanapi 60 kanggo taksi swasta anu masih, sareng anjeun kedah terang, biayana langkung seueur upami perjalanan wengi-wengi.

Nyéwa mobil

Nyéwa mobil di Kuba

Kumaha carana angkat ti Havana ka Varadero tanpa gumantung kana angkot atanapi pihak katilu? Naha nyéwa mobil mangrupikeun pilihan anu layak? Upami anjeun resep nyetir sareng hoyong jalan, enya. Tapi nyéwaan mobil midsize sakitar 40 atanapi 0 euro sadinten ditambah bahan bakar sareng asuransi, langkung ti sapuluh dolar tambahan.

Aya seueur agénsi nyéwa mobil, tapi hotél tiasa ngurus éta pikeun anjeun. Dinten ayeuna nyéwa a mobil modél ékonomi (a Skoda Fabia Hatchback 1.4, contona), dibanderol ti 37 euro per dinten. A Hyundai Atos atanapi Peugeot 206, sami.

Wisata

Wisata anu diatur

Kami tinggalkeun dugi ka pilihan terakhir pikeun turis paling nyaman anu milari kumaha jalanna ti Havana ka Varadero kalayan jumlah komplikasi pangsaeutikna: wisata anu teratur. Éta dikoordinirkeun sareng agénsi pariwisata, boh ti bumi anjeun atanapi di Kuba nyalira, sareng anjeun tiasa milih salami sababaraha jam atanapi sababaraha dinten. Kaasup perjalanan beus ka sareng ti Havana sareng wisata di kota lami ibukota.

Ongkos mimitian ti 120 CUC per jalma pikeun dinten lalampahan atanapi tina 200 CUC per jalma upami anjeun cicing sapeuting di Varadero. Naha anjeun badé cicing di Resort di Varadero sareng naon anu anjeun pikahoyong nyaéta jalan sabalikna? Nya, sami, atanapi anjeun daptar pikeun tamasya atanapi ngiringan kadua tujuan nganggo beus atanapi taksi, gumantung kana anggaran anjeun.

Sakumaha anjeun tiasa tingali aya sababaraha pilihan pikeun angkat ti Varadero ka Havana atanapi sabalikna. Anjeun kudu mikirkeun mana waé diantara aranjeunna anu paling cocog sareng jinis perjalanan anjeun. Kami arepkeun yén ku inpormasi ieu anu kami telah pasihkeun ka anjeun, anjeun bakal ngagaduhan gagasan anu langkung jelas ngeunaan kumaha jalanna ti Havana ka Varadero atanapi sabalikna. Upami anjeun ogé terang naon waé alternatif pikeun anu kami nyebatkeun dina tulisan ieu, bejakeun ka kami dina koméntar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   louis aviles cenahna

    Kumaha carana buku pikeun ngarambat ti havana ka varadero ka Barcelo solymar sadayana kaasup arena perjalanan blanca sareng perjalanan per jalma

    1.    Erika cenahna

      Hai Luis

      Kuring ogé bakal mindahkeun anu sami sareng kuring miharep anjeun tiasa ngawartosan anjeun kumaha ngalihkeun biaya anu pangsaéna ...

  2.   Lucia Alvez cenahna

    Halo !! Abdi angkat di Januari, kami kulawarga 3 jalma, 2 déwasa sareng mojang dina korsi roda, anu tiasa nyarankeun kuring ngeunaan mindahkeun ti Varadero ka Havana, kalayan biaya anu murah. Anjeun tiasa ngirimkeun perkiraan harga pikeun kuring, balik-balik.

  3.   Miguel Cespedes A. cenahna

    Abdi hoyong wisata dinten di Havana Varadero sareng balik, hotél sadaya-saé pikeun sadinten, dua jalma

    1.    LALA cenahna

      Miguel, pikeun perjalanan sadidinten ka Varadero anu pangsaéna mangrupikeun wisata anu dijual ku agénsi perjalanan di Kuba, hargana 20 CUC (dolar) per jalma, kalebet angkutan sareng perjalanan ti Havana sareng tuang siang di Plaza Amérika.

      1.    Mary cenahna

        Dupi anjeun ngawartosan mana agénsi anu aranjeunna ngeusi batre anjeun 20 cuc, abdi hoyong angkat sadidinten perjalanan ka Varadero sareng terang pantai sareng sajabana.

        1.    waldy cardentey cenahna

          Halo. Kuring bakal di Kuba dinten Sabtu ieu, 10 Agustus sareng kuring hoyong terang kumaha dugi ka Varadero. Kumaha buku kami 4 déwasa sareng dua mojang, hatur nuhun ..

  4.   Milena cenahna

    Halo, kuring bakal di Havana bulan Méi, 3 déwasa sareng murangkalih umur 12 taun, kami hoyong angkat ka Varadero dina perjalanan, naha anjeun tiasa ngawartosan saha anu kedah nyéwa?

  5.   JAVIER SANCHEZ cenahna

    Naon cara anu paling gampang sareng aman pikeun angkat ti HAVANA dugi ka VARADERO

    DI HAVANA ADA AIRPORT KEBENERAN?