Kumpulan Mesir Museum Inggris


Dina sababaraha postingan sateuacanna kami parantos ngarujuk kana anu kawéntar Musium Inggris, salah sahiji anu panggedéna di dunya. Dinten ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan salah sahiji kumpulan anu paling dikenal: anu tina seni Mesir kuno, anu ngagaduhan langkung ti 75.000 buah, diantarana urang tiasa nyorot:

  • Anu kasohor batu rosette, anu ngamungkinkeun pikeun ngaartikeun tulisan hiéroglif urang Mesir kuno.
  • El bust kolosal Ramses II.
  • La kumpulan mummy.

Bagja kempelan Mesir mimiti diayakeun ti mimiti musium, di 1753. Éta laun-laun ningkat ti saprak éta dugi ka janten kategori anu panggedéna saatos musium éta sorangan. Musium Kairo. Kaayaan ieu bahkan nyababkeun seueur nasionalis Mesir nyarios jarah sareng ngajerit pikeun pamaréntah nagara Afrika Kalér pikeun nungtut balikkeun harta karun arkéologis ieu. Kaleresan nyaéta dugi ka 1913 hukum Mesir ngijinkeun ekspor tina warisan arkéologis dina kaayaan yén aya komitmen ku anu gaduhna pikeun ngajaga potongan-potongan éta dina kaayaan anu saé, sahingga kagungan harta karun ieu ku musium sacara hukum sah
Sakumaha urang disebatkeun, anu kumpulan mummy mangrupikeun salah sahiji anu paling sering didatangan di musium, panginten kusabab Kujang anu parantos dipalsukan di sakurilingna. Anyar-anyar ieu, musium parantos ngagumbirakeun kami ku nunjukkeun hasil padamelan anu pang anyarna kalayan anu pang anyarna Téknologi 3D, anu ngamungkinkeun pikeun ngébréhkeun Rahasia mummy imam Nesperennub, umurna ampir 3.000 taun. The mummy Éta aya dina jero sarcophagus anu teu tiasa dibuka, sabab aya résiko awak bakal buruk. Téknologi ieu parantos ngamungkinkeun kami ningali sareng diajar sadaya ciri mummy, sakumaha anu tiasa urang tingali dina poto, kalebet detail anu teu disangka.
Upami anjeun ngumbara ka Londres sareng anjeun gaduh sababaraha jam gratis, tong hilap didatangan koleksi ieu, anu bakal ngantunkeun anjeun, tanpa ragu, kacida waregna.
Sumber: Museum British.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*