Pagunungan sareng walungan Maroko

Pagunungan sareng walungan Maroko Maroko, di beulah kalér-kulon Afrika, mangrupikeun gerbang ka buana Afrika pikeun seueur urang Éropa, kumargi kaindahan alamna sareng sipat spektakuler sababaraha kota sareng kampung na parantos janten titik rujukan pikeun pariwisata dunya.

Dina tulisan ieu kami bakal nyarios ngeunaan géografi Maroko, khususna orografi na sareng walungan utama sareng gunung-gunung anu nyicingan daérah luar biasa di basisir Afrika.

Gunung di Maroko

Sacara géografis Maroko gaduh opat jajaran gunung:

  • si Rif,
  • anu atlas tengah,
  • Grand Atlas na
  • anu Antiatlas.

Gunung na anu pangluhurna nyaéta Toubkal, kalayan luhurna langkung ti 4.000 méter. Antara Rif sareng Atlas Tengah nyaéta Lebak Sebu, salah sahiji lebak anu paling subur di Maroko sareng salah sahiji pusat produksi pertanian di daérah éta.

Walungan utama nyaéta: Sebu, Muluya, Oum Er-Rbia, Tensift, Sus sareng Draa.

Saeutik saeutik kuring bakal ngungkabkeun anjeun sababaraha rahasia sareng kaajaiban gunung sareng walungan Maroko.

The Rif

Kota Rif di Maroko

Mangrupikeun daérah anu pagunungan sareng daérah héjo digabungkeun, sareng garis basisir di Laut Tengah. Sacara tradisional éta mangrupikeun daérah anu kapencil sareng dirugikeun. Pendudukna nyaéta Berbers atanapi Amaziges, sareng Arab, nyatana seueur urang Éropa Nalika urang Éropa nganjang ka Rif, aranjeunna kaget ku penampilan fisik pendudukna, kusabab proporsi ageung diantarana gaduh penampilan Éropa, jalma-jalma anu kulitna hérang, panon biru, kulawu atanapi héjo sareng rambut pirang atanapi beureum. Sacara administratif, éta kalebet genep propinsi Maroko: Alhuceima, Nador, Uchda, Driouch, Berkane sareng Taza sareng kota Spanyol otonom Melilla.

Rentang gunung ieu henteu luhur teuing, jangkungna maksimum na bieu ngalangkungan 2.000 méterKuncén pangluhurna nyaéta Tidirhin, anu jangkungna 2.452 méter sareng aya di daérah Retama.

panasaran pantai di basisir Rif, di handapeun gunung, anu pangsaéna di Maroko, anu ngajantenkeun aranjeunna tempat wisata anu penting.

Atlas Tengah

Atlas Tengah Maroko

Daérah ieu katelah Swiss Maroko kusabab di pagunungan na aya sababaraha kota saukuran sedeng alit, biasana tampilan na Berber.. Atlas Tengah mangrupikeun 18% daérah pagunungan Maroko, dugi ka 350 km, antara Rif sareng Atlas Tinggi. Penyuluhan na nyicingan propinsi Khénifra, Ifrane, Boulmane, Sefrou, El Hajeb, sareng bagian tina propinsi Taza sareng Beni Mellal.

Di Atlas Tengah anjeun tiasa mendakan Taman Nasional Tazekka, sareng bentang gorges sareng guha sareng Taman Nasional Ifrane, terkenal ku kukupu unikna, sareng taman Tazekka.

Pagunungan anu pangluhurna nyaéta Jebel Bou Naceur dina 3.356 méter, teras Jebel Mouâsker dina 3.277 méter, sareng Jebel Bou Iblane dina 3.192 méter, caket Immouzer Marmoucha.

Di gunung na, walungan utama Maroko lahir, anu kuring bakal ngobrol sareng anjeun dina bagian engké.

Atlas hébat

Great Atlas, atanapi High Atlas gaduh jangkung luhur di sadaya Afrika Kalér, kalayan titik pangluhurna di Gunung Toubkal (4.167 méter). Rentang sub-gunung anu mengesankan ieu mangrupikeun halangan météorologi Maroko, éta misahkeun basisir Laut Tengah sareng Samudra Atlantik ti gurun Sahara sareng, kanyataanna, éta mangrupikeun salah sahiji faktor anu nyababkeun kagaringan gurun ieu, anu di giliran ngabalukarkeun suhu parobihan anu drastis sapanjang gunung. Di daérah-gunung anu luhur gunung salju turun rutin, ngamungkinkeun olahraga usum salju dipraktekeun ogé kana usum semi.

The Antiatlas atanapi Little Atlas

Antiatlas di Maroko

Antiatlas ogé katelah Little Atlas Ieu manjang di Maroko, ti Samudra Atlantik di belah kidul-kulon, arah ka belah kalér-kalér, dina jangkungna Ouarzazate sareng wétan ka kota Tafilalt. Di beulah kidul, dugi ka wates Sahara.

Kuncén paling luhur jangkungna 2.712 méter nyaéta Amalou n'Mansour, tempatna di belah kidul na kota Iknioun, di El Jbel Saghro atanapi Jebel Saghro massif.

Kabuka ka angin panas sareng garing di Sahara, Antiatlas masih ngawétkeun lebak sareng oase otentik anu cukup diirikeun sareng dibudidayakan, sapertos di Tafraoute, anu nyababkeun kontras anu penting sareng stepa sareng bentang gersang tina lamping anu paling kakeunaan.

Hidrografi Maroko

Walungan di morocco

Walungan anu paling penting sareng perkasa Maroko ngalir ka Laut Tengah sareng lamping Atlantik, sareng nyaéta:

  • draa
  • sus
  • Tegangan,
  • Oum Er-Rbia,
  • Moulouya
  • Sebu

Walungan Sebu di belah kalér Maroko ngalir ka Fez teras kulon ka Samudra Atlantik. Panjangna 458 kilométer sareng cai na ngajantenkeun baskom na beunghar kanggo dibudidayakan tina zaitun, sangu, gandum, bit sareng anggur, anu ngajantenkeun janten salah sahiji daérah anu paling subur di nagara éta. Anak perusahaan anu paling penting nyaéta Uarga, Baht sareng Inauen.

Walungan Muluya, anu penting ogé, ngagaduhan cekungan hidrografi panggedéna di Maroko sareng walungan sanés Sahara di Afrika Kalér. Éta ngosongkeun ka Laut Tengah, caket pisan sareng Aljazair. Kapuloan Chafarinas nyanghareupan sungut délta ngawangun walungan ieu, sakitar opat mil jauhna. Daérah biwir sareng jisim na mangrupikeun tempat anu penting pisan pikeun kapentingan biologis, kalebet kana daptar lahan basah Ramsar internasional.

Walungan di morocco

Ngaran walungan Oum Er-Rbia hartosna indung cinyusu, éta walungan kadua di Maroko panjangna. Aliranana anu ngalimpudan parantos nyababkeun pangembangan séri bendungan, dugi ka dalapan, anu ngajantenkeun janten landasan jaringan hidroktrik sareng irigasi Maroko, sanaos henteu mandiri.

Walungan Tensift asalna di Atlas Tinggi sareng ngosongkeun Samudra Atlantik, antara Safi sareng Essaouira. Sanaos nampi seueur anak sungai, aliranna henteu teratur, ampir garing dina usum panas.

Draa mangrupikeun walungan pangpanjangna di Maroko sareng Aljazair, ukuranna sakitar 1.100 kilométer. Lahir di Atlas Tinggi sareng ngosongkeun Samudra Atlantik. Éta walungan kalayan aliran atanapi rute anu khas pisan, kusabab kaayaan iklim mang rebu-rebu taun parantos ngarobih jalanna, sahingga ayeuna cai na disaring di pasir gurun kapungkur di Mhamid sareng neraskeun jalan na di jero taneuh nuju langkung ti 600 kilométer arah Atlantik. Ngan ukur dina taun-taun hujan anu luar biasa anjeunna mulih ka ranjang lami na.

Akhirna, kuring bakal nyaritakeun ngeunaan Walungan Sus anu ngalangkungan déprési di daérah Souss-Massa-Draa, anu namina namina, sareng lebay ka Samudra Atlantik. Anu paling penting ngeunaan walungan ieu nyaéta kabeungharan biologis sungut na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*