Manisan sareng manisan khas Maroko

Gambar | Pixel

Salah sahiji aspek anu paling ngagambarkeun budaya hiji nagara nyaéta gastronomi na. Anu ti Maroko ngagaduhan kabeungharan bahan sareng rupa-rupa piring kusabab seueur pertukaran budaya anu nagara éta ngagaduhan jalma-jalma sanés sapanjang sajarah sapertos urang Berber, urang Arab atanapi budaya Tengah.

Maka, éta mangrupikeun gastronomi anu disaring tapi saderhana, dimana campuran rasa amis sareng asin ogé panggunaan rempah sareng bumbu menonjol.

Tapi upami gastronomi Maroko dipikaterang pikeun hal, éta pikeun tuangeun anu raoseun. Upami anjeun resep pisan masak sareng gaduh huntu anu amis, tong hilap tulisan ieu dimana kami marios sababaraha manisan anu pangsaéna di Maroko.

Bahan naon anu dianggo dina pastry Maroko?

Manisan Maroko didamel utamina tina tipung, semolina, kacang, madu, kayu manis sareng gula. Campuran bahan-bahan ieu nyababkeun resep anu populér pisan anu gancang ngembang di sakumna dunya.

Dina buku resep anu rupa-rupa dina manisan Maroko aya seueur piring tapi upami anjeun henteu kantos nyobian kakhususanna, anjeun moal sono kana ngeunah ieu.

Top 10 manisan Maroko

baklava

Salah sahiji dessert bintang asakan Wétan Tengah anu ngalangkungan wates. Asalna di Turki, tapi nalika ngalegaan di sakumna dunya, rupa-rupa anu béda-béda muncul anu ngalebetkeun macem-macem jinis kacang.

Éta didamel nganggo mantega, tahini, bubuk kayu manis, gula, kenari sareng adonan filil. Léngkah pamungkas saatos masak nyaéta ngamandian madu pikeun kéngingkeun tuangeun sareng rasa anu raos pisan dicampur sareng tékstur anu garing anu diala ku panggunaan kacang sareng pastry filo.

Resep na saderhana pisan sareng anjeun tiasa sacara gampang nyiapkeunana di bumi. Pikeun ngaladénan éta, éta kedah dipotong-potong sabab janten panganan cuci mulut anu cukup konsisten. Sanaos sanés asalna ti Maghreb, éta mangrupikeun salah sahiji manisan anu paling seueur dikonsumsi di Maroko.

Seffa

Gambar | Wikipedia ku Indiana Younes

Salah sahiji manisan Maroko anu kawéntar, khususna di kalangan barudak, nyaéta Seffa. Éta mangrupikeun asakan anu dipikacinta di nagara éta ngagaduhan versi asin sareng amis. Biasana dilakukeun dina waktos kaping khusus, dina rapat kulawarga, nalika orok dilahirkeun atanapi bahkan dina kawinan.

Salaku tambahan, éta saderhana pisan pikeun nyiapkeun sahingga henteu meryogikeun nyéépkeun seueur waktos di dapur. Éta bahkan tiasa didahar salaku sarapan sabab piring ieu euyeub ku karbohidrat kompléks anu ngahasilkeun énergi awét, anu nyayogikeun sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun nyanghareupan dinten anu panjang dina damel.

Kanggo nyiapkeun vérsi amis tina Seffa, anu anjeun peryogikeun nyaéta sakedik couscous atanapi mi béas, mantega, almond anu diiris, gula kawung sareng kayu manis. Nanging, aya ogé anu nambihan kurma, kulit lemon, coklat, pistachios atanapi jeruk candied sabab mangrupakeun piring anu tiasa diadaptasi kana selera kulawarga ku nambihan bahan-bahan anu sanés.

Seffa mangrupikeun salah sahiji manisan Maroko anu paling séhat sabab couscous ngandung sajumlah serat, idéal pikeun ngabersihkeun awak. Salaku tambahan, almond ngagaduhan jumlah kalsium ageung. Pondokna, nyangkokkeun Seffa mangrupikeun pilihan anu disarankeun pisan pikeun ngeusi batre anjeun ku cara anu séhat sareng lezat.

Tanduk Gazelle

Gambar | Okdiario

Salah sahiji manisan Maroko anu paling khas nyaéta kabalgazal atanapi tanduk gazelle, sajenis pangsit gondéwa anu dieusi almond sareng rempah anu bentukna ngingetkeun tanduk sato ieu anu di dunya Arab aya hubunganana sareng kaéndahan sareng kaanggunan.

Dessert melengkung anu kasohor ieu mangrupikeun salah sahiji manisan tradisional Maroko sareng sering dibarengan ku téh dina acara-acara khusus.

Persiapan na henteu rumit pisan. Endog, tipung, mantega, kayu manis, gula, jus sareng kulit jeruk dianggo kanggo adonan anu renyah. Di sisi anu sanésna, almond taneuh sareng cai karembangan jeruk dianggo pikeun némpelkeun dina jero tanduk gazelle.

Sfenj

Gambar | Dahareun Maroquin

Kawéntar salaku «churro Maroko», sfenj mangrupikeun salah sahiji manisan Maroko anu paling khas, anu anjeun tiasa mendakan di seueur kios jalan di kota mana waé di nagara éta.

Bentukna mirip sareng donat atanapi donat sareng disajikeun sareng madu atanapi gula kawung tipung. Maroko nyandak éta salaku aperitif, utamina dina tengah énjing-énjing dibarengan ku téh enak.

Bahan-bahan anu dianggo pikeun ngadamel sfenj nyaéta ragi, uyah, tipung, gula, cai haneut, minyak sareng gula kawung ditaburan di luhur pikeun didékor.

Briwats

Gambar | Pixel

Salah sahiji asakan pang ngeunah tina asakan Alahuita nyaéta briwats, gigitan pastry puff alit anu tiasa dieusi ku pasta asin (tuna, hayam, domba ...) sareng amis sareng biasana disayogikeun di banquets sareng pésta.

Dina vérsi gula na, briwats mangrupikeun salah sahiji manisan Maroko tradisional. Éta kuéh alit dina bentuk segitiga sareng adonan garing na gampang pisan disiapkeun. Sedengkeun pikeun ngeusianana, pikeun nyiapkeun cai kembang jeruk na, madu, kayu manis, almond, mentega sareng kayu manis anu dianggo. Pikaresepeun!

Trid

Salah sahiji manisan Maroko anu pang populerna nyaéta trid, anu ogé dikenal salaku "kueh jalma miskin." Biasana dicandak nalika sarapan nganggo gelas téh atanapi kopi. Basajan tapi juicy.

Chebakias

Gambar | Okdiario

Kusabab kakuatan gizi anu luhur, chebakias mangrupikeun salah sahiji manisan Maroko anu paling populér pikeun buka puasa di Ramadhan. Aranjeunna populér pisan yén umum pikeun mendakanana di pasar atanapi toko jajanan di nagara éta sareng cara anu pangsaéna pikeun raos nyaéta kopi atanapi téh mint.

Éta didamel nganggo adonan tipung gandum anu dicét kanggo digoréng sareng disajikeun dina gulung. Sentuhan asli chebakias dirumuskeun ku rempah anu dilarapkeun ka dinya, sapertos safron, inti kembang jeruk, kayu manis atanapi bijil darat. Anu pamungkas, dessert ieu ditutupan ku madu sareng garing sareng siki wijén atanapi wijén. Pikaresepeun pikeun aranjeunna anu resep tuangeun sareng raos sengit.

Kanafeh

Gambar | Vganish

Ieu mangrupikeun salah sahiji permén maroko anu paling teu kaampuh. Crispy di luar sareng juicy di jero, ieu mangrupikeun pastry Wétan Tengah anu lezat anu didamel ku rambut malaikat, mantega diklarifikasi sareng kéju akawi di jerona.

Sakali asak, kanafeh teh girimis sareng sirop anu seungit rosewater teras diawurkeun sareng kenari, almond atanapi pistachios. Dessert rasa anu raoseun ieu mangrupikeun saréat nyata sareng bakal ngangkut anjeun ka Wétan Tengah ti mimiti ngegel. Éta dicandak khususna dina liburan Ramadhan.

Makrud

Gambar | Wikipedia ku Mourad Ben Abdallah

Sanaos asal na aya di Aljazair, makrud parantos janten salah sahiji manisan Maroko anu paling populér sareng biasa di Tetouan sareng Oujda.

Éta dicirikeun ku ngagaduhan bentuk intan sareng adonan na didamel tina gandum semolina, anu digoréng saatos dieusian ku kurma, buah ara atanapi almond. Sentuhan pamungkas dipasihkeun ku ngamandian makrud dina cai kembang madu sareng jeruk. Ngeunah!

Feqqas

Gambar | Craftlog

Manisan Maroko anu sanés anu disayogikeun dina sagala rupi pihak nyaéta feqqas. Ieu cookies garing sareng roti bakar anu didamel nganggo tipung, ragi, endog, almond, cai kembang jeruk sareng gula. Éta tiasa dikonsumsi nyalira atanapi ku nambihan kismis, kacang, bijil gandum atanapi wijén kana adonan.

Feqqas dicirikeun ku rasa hampang na cocog pikeun sadaya palatés. Dina Fez mangrupikeun tradisi pikeun ngaladénkeun potongan feqqas sareng samangkok susu salaku sarapan pikeun barudak. Pikeun jalma dewasa, iringan anu pangsaéna nyaéta téh mint anu haneut pisan. Anjeun moal tiasa nyobian ngan hiji!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*