Tempat anu paling hadé pikeun teuleum di Maroko

Afrika Kalér nyaéta Maroko, nagara anu saé sareng kuno anu ngagaduhan basisir di Laut Samudra Atlantik sareng Laut Tengah. Selat Gibraltar anu kasohor misahkeunana ti Éropa sareng kusabab ayana anu caket sareng kaindahan alam sareng budaya na nampi seueur wisata.

Tapi naha anjeun terang éta di Maroko aya tempat teuleum? Éta leres, salian ti Situs Warisan Dunia na, perayaan sareng gastronomi na, Maroko cemburu ngajaga sababaraha tempat pikeun teuleum sareng snorkel. Dinten ieu urang bakal pendak sareng aranjeunna.

Maroko

 

Salaku urang nyarios, nagara ieu Afrika kalér, mangrupikeun nagara daulat anu ngagaduhan sajarah kolonial anu panjang anu pakait sareng Spanyol sareng Perancis. Lahan-lahan ieu parantos dieusian ti jaman prasejarah, janten seueur budaya anu ngalangkung di dieu.

Islam dugi ka akhir abad ka-XNUMX sareng tina panangannana kota anu ngagenclang sakumaha éndahna Fez, Marrakech, Rabat sareng Meknes. Patali sareng géografi na, Maroko ngagaduhan bentang gunung sareng dataran sareng resep a Iklim Tengah di basisirna sareng daratan langkung buana.

Éta tepatna di basisir dimana tempat teuleum.

Diving di Maroko

Diving sareng Maroko biasana henteu biasana aya dina kalimat anu sami. Jalma mikirkeun nagara ieu sareng ngabayangkeun gurun, onta, kafilah, safaris, pasar sareng seueur padagang sareng jinis-jinis bentang éta. Saterusna, Naha leres tiasa teuleum? Leres.

Sadaya kabeungharan budaya na nutupan sakedik kaéndahan basisirna, sareng teu aya kakirangan urang Éropa anu aranjeunna pikir yén terjun kedah dilarang di Maroko, tapi henteu sapertos kitu. Éta henteu sapertos anjeun tiasa teuleum dimana waé ogé, janten anjeun henteu kedah bebas nganggo ekspektasi anu luhur ogé.

Di Maroko aya sababaraha pusat beuleum sareng aranjeunna henteu caket pisan. Janten, upami anjeun resep teuleum, anjeun mimitina kedah milarian kamana waé sareng langsung ka pusat beuleum. Sanés sanés anjeun bakal kasumpingan kana situs ieu ku kabeneran.

Maroko aya dina lintang anu sami sareng Florida, tapi cai na jauh langkung tiis, sanaos arus langkung lemes sareng umumna sagara lemes. Anjeunna ngitung yén suhu di tengah Maroko, nyarioskeun cai, sakitar 15ºC dina usum salju sareng 25ºC dina usum panas.

Dina hal kahirupan laut, salah sahiji kaunggulan terjun di Maroko nyaéta aya seueur satwa. Nyatana éta mangrupikeun salah sahiji ti saeutik tempat di dunya dimana ngojay sareng lumba-lumba di laut sah. Janten, aya lembaga penyelaman anu ngagabungkeun perjalanan kapal sareng nonton lumba-lumba sareng ngojay sakedik. Anjeun ogé tiasa ningali kuya laut sareng upami anjeun aya di karang aya tunas, belut, pengelompok sareng laut laut.

Hal anu pangsaéna ngeunaan terjun di Maroko nyaéta persis éta éta kaluar tina peta pikeun teuleum sacara umum, janten saha waé anu sumping ka dieu bakal ngagaduhan kaunggulan anu hadé pikeun henteu sareng seueur jalmi. Hal anu paling saé nalika ngalelep nyaéta sumping sateuacan ramé supados henteu nyingsieunan lauk sareng didieu di Maroko anu langkung gampil. Nanging, éta ogé henteu héran ngalelep sareng snorkeling janten upami anjeun angkat kalayan harapan anu luhur anjeun bakal kuciwa.

Dimana teuleum di Maroko

Agadir Mangrupikeun tempat anu saé pikeun teuleum di Maroko. Ieu kota anu ibukota daérah Souss-Massa sareng gaduh garis pantai di Samudra Atlantik. Éta 600 kilométer kiduleun Rabat sareng 440 kilométer ti Casablanca.

Agadir diadegkeun ku Portugis dina abad ka-1960 sareng di XNUMX éta ngalaman gempa bumi anu rongkah. Éta ngagaduhan budaya anu beunghar pisan ku kituna anjeun tiasa ngagabungkeun sadayana dina wisata anu sami. Anjeun tiasa nyéwa hiji 45 menit perjalanan diving.

Cai haneut, sanaos pisibilitas henteu pernah pasti. Langkung saé pikeun parios kaayaan cuaca sateuacan ngadaptar. Nyelep di Agadir digabungkeun sareng numpak parahu sareng biasana mimitian jam tengah énjing, tabuh 9:30 enjing, nganggo jemput hotél.

Perjalanan mobil nyandak pendaki ka marina kota dimana kapalna ngantosan sareng saatos balayar satengah jam aranjeunna dugi ka lokasi anu dipilih dimana aranjeunna cicing sakitar 45 menit. Wisata kaasup inuman sareng tuang siang sareng upami anjeun kéngingkeun pajak perikanan. Anjeun balik ka hotél sakitar jam 3 soré. Pikeun nyéwa wisata, sahenteuna kedah aya hiji pasangan.

Tujuan beuleum anu sanés di Maroko nyaéta Dakhla, di beulah kidul nagara.

Kota ieu beulah kulon Sahara sareng ayeuna dijajah ku Maroko. ngandelkeun a samenanjung sempit di pantai Atlantik, Semenanjung Río de Oro. Lemah ieu parantos lami dicicingan ku Berbers, tapi padumukan na tuwuh tina panangan Spanyol anu sumping salaku pamayang ti Canaries caket dieu.

Ayeuna Dakhla hirup tina mancing sareng pariwisata sareng kanggo sababaraha waktos bagian ieu mekah olahraga cai di Maroko, janten populer pisan teh luncur angin, langlayangan sareng berselancar. Sareng ka tingkat anu langkung alit, éta nyilem. Sanaos kitu, aya anu nyangka yén Resort di sisi laut ieu mangrupikeun surga pikeun busos kusabab laguna cai asin na hébat. Di Dakhla anjeun tiasa ngalakukeun petualangan ka daratan atanapi di laut pikeun ningali kaindahan di jero cai sareng na jumlah lauk anu luar biasa.

Essaouira Éta kota palabuan sareng turis pisan anu ogé sapanjang basisir Atlantik. Istirahat di a bay ditutupÉta ngagaduhan kota lami anu saé, kalayan témbok anu katingali ka laut, sareng éta super indah. Éta ngagaduhan sadayana sareng pantai na, diusap ku angin perdagangan, mangrupikeun tujuan anu hadé pikeun olahraga sapertos kitesurfing, luncur angin sareng berselancar. Dasarna sami sareng di Dakhla, sareng nambihan didieu ogé teuleum, sanaos sanés sapuluh poin.

Kabeneran aya nu cai rada keruhAranjeunna ogé henteu bersih pisan sababaraha dinten, janten nalika didaptarkeun aya seueur ulasan négatip. Sajauh ieu kami parantos nyarioskeun tentang teuleum di Maroko di perairan Atlantik, tapi kumaha upami perairan Méditerania? Basisir di Méditerania ogé henteu hadé, teu aya seueur lauk sareng aya anu nyarios yén sakapeung sareng di sababaraha tempat éta ibarat teuleum dina solokan. Naha kitu?

Kaleresan nyaéta kota Essaouira mangrupikeun tempat anu saé, kalayan jalma anu saé pisan, tuangeun anu saé sareng seueur kahirupan di kota, tapi sakedik di pantai. Saluareun olahraga di luhur, anu ogé henteu pati populér, sesah pikeun nyebatkeun di dieu pantes pisan. Di pinggiran pantai aya sababaraha pulau tapi éta henteu janten tujuan anu hadé pikeun snorkeling atanapi terjun kusabab laut tiasa rada kasar, kusabab angin Atlantik.

Nyatana, tetep diémutan yén Essaouira mangrupikeun kota anu berangin pisan sareng calana panjang sareng anu haneut mangrupikeun barang anu sok aya dina koper anjeun. Tapi hei, dasarna nyaéta ngeunaan aya dina cai sareng henteu handapeunana ...

Tungtungna, pikeun teuleum di Maroko anjeun ogé kedah terang éta usum terjun sapanjang taun kusabab iklim na idéal dina sadaya musim. Sakumaha urang dicarioskeun di luhur, salami bulan Januari dugi ka Maret éta sakitar 17ºC sareng antara Juli sareng Séptémber, 23ºC. Henteu goréng pikeun asup atanapi kaluar cai.

Ogé terang éta henteu seueur agénsi sareng éta teras saé sabab henteu seueur jalma dina situs beuleum sareng anjeun sok dibarengan ku anu ahli. Ieu sanés kanyataan alit, cai na ngocor janten genah pisan sareng jalma anu terang naon anu anjeunna lakukeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   nyilem cenahna

    Anu paling kuring resep teuleum nyaéta Dakhla tanpa diragukeun, di kidul Maroko, surga, éndah.

    1.    Walter cenahna

      Dupi anjeun masihan kuring inpormasi ngeunaan tempat éta ... naha diving saé? Abdi hoyong angkat dina Méi 2015 sareng kuring henteu mendakan seueur data ... hatur nuhun

  2.   tutor marien garcia cenahna

    anjeun tiasa ngawartosan sababaraha pusat diilo mailo di dajla? Abdi henteu kénging nanaon dina internét