Fatay, pai Arab anu kawéntar

fatay

La pai fatay éta populér pisan di sakumna dunya. Éta didamel tina daging cincang seger, jeruk nipis, tomat, aprikot sareng sagala rupa rempah. Adonan na buatan imah sareng diasakan dina oven.

Éta henteu ngan ukur janten populer pisan salaku piring khas di Mesir, tapi ogé di Libanon, Suriah e Israél. Tapi aranjeunna ogé parantos populér di nagara-nagara kulon.

Bahan na anu mana?

Kanggo ngeusianana:

  • 500 g. bawang, dikupas sareng dicincang
  • 1 percikan cai
  • 1 jeruk nipis
  • Peterseli dicincang
  • 1 tomat ageung, dikupas sareng diced
  • 750 g. daging cincang
  • uyah, cabé, paprika, cabé taneuh, tiasa pala sacukupna

Pikeun massa:

  • 750 g
  • 25 g. ragi tukang bir
  • ½ séndok téh gula
  • 400 c cai alami / haneut

Kumaha carana dieusianana? Penting pikeun nyiapkeun keusikan saloba mungkin sapoé sateuacanna, janten konsentrasi rasa anu dipikahoyong. Bawang kedah dicincang kana potongan leutik tapi katingali, dina mangkok tambih sareng bawang anu dicincang, cai siki, tutup sareng bakar dina kakuatan maksimum dina gelombang mikro salami 5 menit. Tanpa gelombang mikro anjeun ogé tiasa nyerep bawang dina seueur cai anu ngagolak salami 5 menit sareng solokan sateuacan dianggo.

Teras anjeun kedah nambihan jus tina 1 jeruk nipis, rendang peterseli, potong tomat dadu sareng tambahkeun bawang. Teras tambahkeun 750g. daging cincang sareng musim. Koncina pikeun knead keusikan ku leungeun anjeun, rata. Éta kedah ditutupan sareng kénca dina kulkas paling henteu 8 jam.

Moal lami deui urang bakal nyaritakeun rahasia pikeun ngahontal anu pangsaéna adonan fatay.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)