Ibu kota Wétan Tengah

Ibu kota Wétan Tengah

Sanaos seueur prasangka yén éta masih méré ilham di kalangan palancong, Wétan Tengah mangrupikeun juru planét anu dipangaruhan ku éksotikisme sareng sihir anu khas Peuting Arab anu netes dina bentuk masjid anu éndah, basar sarébu warna sareng jalma anu marahmay. Entong sono wisata ieu di ibukota Wétan Tengah.

Riyadh (Arab Saudi)

Riyadh di Arab Saudi

Nalika éta sanés anu pang populerna di ibukota Wétan Tengah, Riyadh nyusun mosaik atraksi anu pantes didatangan. Tina megah na kabupaten finansial ka Puri Masmak, ngaliwat lingkungan Pusat Karajaan, Riyadh nganggap kota nyieun kontradiksi.

Manama (Bahrain)

Manama di Bahrain

Beda sareng nagara tatangga anu sanés sapertos Saudi Arabia anu ketat, pulau Bahrain mendakan di ibukota na, Manama, salah sahiji kaseueuran épisentrum kosmopolitan di dunya Arab. Rupa-rupa budaya na, kabupaten finansial diwangun berkat kabeungharan minyak atanapi ikon monumental sapertos Masjid Al-Fateh aranjeunna ngawangun salah sahiji kota anu paling panasaran di Teluk Persia.

Abu Dhabi (Uni Émirat Arab)

Abu Dhabi

Sanaos Dubai mangrupikeun rupa anu paling kasohor di Uni Émirat Arab, Abu Dhabi tetep janten patokan ékonomi anu hébat. Kota dilahirkeun ti kampung perikanan alit di hiji pulau berbentuk T dimana hotél, mesjid emasna, promenade disebatna Cornice atanapi rencana perkotaan anu ngancam nyerang pulau-pulau sanésna janten conto sampurna kamegahan Arab. Tanpa ragu, salah sahiji ibukota paling narik ti Wétan Tengah.

Baghdad (Irak)

Baghdad di Irak

Dianggap salah sahiji gempa bumi Arab kuno, Baghdad ayeuna mangrupikeun salah sahiji kota-kota anu sahenteuna didatangan di Wétan Tengah tapi éta henteu lirén matak pikaresepeun. Jembatan dua tingkat na anu kawéntar, éta Museum Sejarah Irak atanapi anu kawéntar Menara Baghdad ngan ukur sababaraha conto kaéndahan kota ieu kakikis ku jahat dunya.

Yerusalem (Israel)

Yerusalem di Israél

Pusatna hiji bangsa Israél anu pikaresepeun sabab éta kontradiktif, Yerusalem pikaresepeun henteu ngan ukur pikeun pengikut Kristen, tapi pikeun sajarah sacara umum. Henteu aya anu langkung saé tibatan inspirasi pesona mistis tina Tembok ceurik, ngémutan anu matak Tower of david atanapi milampah jalur tina Gunung zaitun pikeun ngararasakeun kota anu langkung ti 5 taun ka hareup terus sinonim sareng Sejarah.

Amman (Yordania)

Amman di Yordania

Sateuacan dugi ka tempat sapertos anu kawéntar Kota Petra, ibukota Yordania mangrupikeun alesan anu pangsaéna pikeun musna di antara gang, basar sareng sésa-sésa waktos sanés. Panggihan pesona tina Kuil Hercules, sajarah ngalangkungan Museum Arkeologis na, di luhur sadayana, pandangan ti Benteng dimana dumukna ti teater Romawi anu mewah dugi ka mesjid-mesjid.

Kuwait (Kuwait)

Kuwait

Salami mangtaun-taun, ibukota Kuwait mangrupikeun salah sahiji hubungan komérsial utama antara India sareng Wétan Tengah dugi ka tunduk kana kakuatan Kakaisaran Inggris saatos Perang Dunya Kahiji. Tangtu pangaruh India, kota ieu ngurilingan masjid ageung na atanapi sababaraha menara andalannya di kalolobaan ibukota wétan sapertos Menara Pembebasan atanapi Menara Kuwait kalayan nami anu sami.

Beirut (Libanon)

Beirut di Libanon

Katelah «Paris di Wétan Tengah«, Ibu kota Libanon mangrupikeun kombinasi modéren sareng tradisi anu sampurna berkat tempat-tempat sapertos ieu Lingkungan Al Hamra, Pusat perbelanjaan sareng kafe anu menawan, anu maksakeun Mohammad al-Amin masjid atawa, khususna, éta Museum Nasional Beirut, dimana ti amphorae Yunani dugi ka Bizantium arkéologis tetep hirup babarengan.

Muscat (Oman)

Muscat di Oman

Dianggap salah sahiji nagara-nagara anu paling damai di Wétan Tengah, Oman ngahudangkeun anu ngumbara dina bentuk ibukota ibarat Muscat. Lambang kamewahan Arab anu mulya, kota ieu kajebak antara laut sareng gurun ngagungkeun tempat-tempat hipnotik sapertos ieu Masjid Sultan Qaboos, tontonan menara, ukiran hias sareng lampu gantung sapertos anu sanés, Opera na anu kasohor atanapi Istana Al Alam.

Doha (Qatar)

Doha di Qatar

Ngalangkang Teluk Persia, Doha mangrupikeun salah sahiji deui Kota-kota andalan Wétan Tengah hatur nuhun tina kontras anu saéna, ti distrik kauangan dugi ka Corniche, promenade anu ngumumkeun lingkungan anu bakal datang, atanapi anu ageung pisan Souq Wasif, salah sahiji souk paling karismatik di dunya Arab. Cocog pikeun didatangan dina waktos anu lami.

Damsyik (Syria)

Damsik di Siria

Sareng leuwih ti 4 rébu taun sajarah, Damsyik dianggap salah sahiji ibukota pangkolotna di dunya. Kota anu ningali warisanana aya dina bahaya salami taun-taun akhir Perang Sipil anu mangaruhan tempat-tempat éta Kota Old Damsyik, sapasang masjid, lengkungan sareng tembok Romawi janten ikon kota sareng Warisan Dunya en 1979.

Sanaa (Yaman)

Sanaa di Yaman

nu lain kota kuno anu paling matak nyaéta Yaman Sana'a, anu kota na baheula, kalayan pangaruh Étiopia, Utsmaniyah sareng Muslim, nyaéta ngancam kusabab seueur konflik anu ngancam daérah éta, sakumaha panitia Unesco ngingetkeun dina taun 2015 Ibukota Budaya Arab di 2004, Sana mangrupikeun rasa anu éra pikeun indera.

Kairo (Mesir)

Kairo di Mesir

Sanaos ibukota Mesir ngahutang piramida caket atanapi walungan Nil anu parantos janten ikon Mesir, Kairo gaduh kapribadian anu bakal ngarayu jalma-jalma anu tumiba ka dinya. Salah sahiji kota hébat di dunya Arab sareng Afrika ngurilingan mitos Benteng Saladin, ayana dina bukit, masjid sapertos Muhammad Ali atawa Museum Mesir janten ikon pikeun pecinta sejarah.

Teheran (Iran)

Teheran di Iran

Beuki terbuka pikeun pariwisata, nagara Iran ngaleupaskeun permata monumental anu disumputkeun dugi ka ayeuna ku judul anu goréng sareng anu ngarayu sadayana pengunjung dina milarian pesona Sarébu Sareng Wengi. Hayu diri digolongkeun na Grand basar, sareng ngaitkeun kana legendaris Istana Golestan bérés ngémutan éta pintonan kota anu pangsaéna tina Milat Tower.

Ankara (Turki)

Ankara di Turki

Nalika Istanbul ngagambarkeun Turki anu aheng sareng narik éta, ibukota sajati ogé nyumputkeun sababaraha permata monumental anu pantes disebatkeun. Ti Makam Anitkabir dugi ka kawéntar na Museum Peradaban, Anakara negeskeun poténsi raksasa Turki salaku hubungan anu sampurna antara Wétan sareng Wétan.

Kalayan anu mana ieu ibukota Wétan Tengah anjeun cicing?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*