Kaulinan sareng olah raga di Mesir kuno

Gambar | Pixel

Dina budaya kuno di Mediterania, prakték olahraga raket patalina sareng perayaan agama sareng luang. Nanging, konsép olahraga di Mesir kuno bénten pisan sareng anu ayeuna.

Nyatana, sababaraha panaliti negeskeun yén aranjeunna latihan olahraga sareng sanés olahraga sapertos kitu sabab henteu ngagaduhan kecap pikeun ngarujuk kana kagiatan ieu. Janten sapertos kumaha olahraga di Mesir kuno?

Naon olahraga di Mesir kuno?

Iklim nagara éta optimal pikeun nyéépkeun sadidinten di luar ruangan sareng anu dipikaresep pikeun latihan olahraga, tapi henteu ngagaduhan konsepsi janten olahraga sabab ayeuna dikandung. Nanging, aranjeunna terang pisan hubungan antara kagiatan fisik sareng nada otot anu saé.

Dasarna, olahraga di Mesir kuno diwangun ku kaulinan luar sareng gulat militér sareng latihan tempur. Di sababaraha situs arkéologis makam sareng gambar ngagambarkeun seni beladiri anu mirip karate sareng judo. Répréséntasi gambar ogé dipendakan di makam Jeruef dimana sababaraha jalma muncul dina posisi gelut siga anu paséa tinju.

Olahraga sanés anu aya di Mesir kuno anu biasa dipraktekeun nyaéta olahraga. Éta ngeunaan balapan alit ti hiji titik ka titik anu sanés pikeun ningali saha langkung gancang. Janten di luar ruangan anu panjang, ngaji atanapi ngojay mangrupikeun kagiatan anu umum pikeun aranjeunna.

Kegiatan olah raga anu sipatna sporadis anu dilakukeun ku urang Mesir nyaéta moro hippos, maung atanapi gajah. Aya carita anu nyebatkeun yén Firaun Amenhotep III sumping moro 90 banténg dina hiji dinten sareng yén Amenhotep II sanggup nusuk tameng tambaga ku némbak lima panah ku busur anu sami. Ngeunaan masarakatna, aranjeunna ogé moro tapi éta kaulinan leutik sapertos moro bebek di walungan.

Urang Mesir ogé ngayakeun lomba kréta ogé kompetisi panahan, anu mangrupikeun kaunggulan olahraga anu sami dina waktos éta.

Saha anu maénkeun olahraga di Mesir kuno?

Rébuan taun ka pengker, harepan hirup henteu lami pisan sareng di Mesir henteu langkung ti 40 taun. Éta sababna jalma anu latihan olahraga anom pisan sareng rawan aktipitas fisik.

Naha awéwé maénkeun olahraga?

Sanaos anjeun panginten panginten sanés, awéwé Mesir kuno maén olahraga tapi éta sanés kagiatan anu aya hubunganana sareng balap, kakuatan atanapi cai tapi pikeun akrobatik, kontorisme sareng jogét. Nyaéta, awéwé ngagaduhan peran penting dina banquets swasta sareng perayaan agama salaku penari sareng akrobat. Dinten ayeuna urang tiasa nyarios yén awéwé ieu ngalakukeun hal anu sami sareng senam ritmik.

Gambar | Pixel

Naha olahraga dianggap tongtonan di Mesir kuno?

Béda sareng masarakat sanés sapertos Romawi atanapi Yunani, di Mesir olahraga henteu dikandung salaku tontonan. Ngaliwatan gambar sareng répréséntasi anu parantos kapendak dina penggalian arkéologis, teu mungkin mendakan rujukan ka tempat ageung atanapi skénario anu aya hubunganana sareng acara olahraga ageung.

Ieu ngandung harti yén di Mesir kuno teu aya anu sapertos Olimpiade tapi langkung saé Urang Mesir bersaing dina bidang swasta sareng ngalakukeun éta ngan saukur pikeun senang-senang. Malah henteu aya anu nonton.

Nanging, ku istiméwa, aya festival anu dilakukeun ku firaun sareng yén dina sababaraha cara tiasa aya hubunganana sareng acara olahraga. Festival ieu diayakeun nalika raja-raja parantos kakuasaan salami tilu dasawarsa, janten mangrupikeun perayaan anu langka kusabab harepan hirup anu handap tina penduduk dina waktos éta.

Naon festival firaun?

Dina perayaan-perayaan ieu salami 30 taun pamaréntahan firaun, raja kedah ngumbara pager kuadrat dina jenis lomba ritual anu tujuanana pikeun nunjukkeun ka umatna yén anjeunna masih keneh ngora sareng ngagaduhan kakuatan anu cekap pikeun neraskeun ngawasa nagara.

Festival anu munggaran sapertos na dirayakeun saatos 30 taun kakuasaan sareng unggal tilu taun saatosna. Salaku conto, disebatkeun yén firaun Ramses II pupus langkung ti salapan puluh taun, janten anjeunna bakal ngagaduhan waktos pikeun ngalakukeun sababaraha festival, janten pangecualian dina waktosna.

Naha aya firaun anu menonjol salaku atlit?

Firaun Ramses II umur panjang sareng ngiringan sababaraha festival-ulang taun tapi éta Amenhotep II anu dianggap prototipe ti raja olahraga, tina sudut pandang éstétika atanapi fisik.

Gambar | Pixel

Naon kalungguhan Nil pikeun olahraga di Mesir?

Walungan Nil nyaéta jalan tol utama di nagara éta dina waktos éta, ngalangkungan barang-barang dipindahkeun sareng jalma-jalma ngumbara. Pikeun ieu, parahu dayung sareng balayar dianggo, janten urang Mesir saé dina disiplin ieu.

Éta sababna di Nil aranjeunna tiasa ngatur sababaraha persaingan swasta, boh ku kapal atanapi ngojay, tapi éta sanés turnamén sareng umum dimana juara meunang penghargaan.

Ngeunaan mancing, dokuméntasi disimpen anu nunjukkeun éta Di Nil ogé aya sababaraha pasanggiri anu sifatna pribadi pikeun ningali saha anu paling sanggup néwak..

Naha aya déwa anu aya hubunganana sareng olahraga dina mitologi Mesir?

Di Mesir kuno aya déwa pikeun ampir sadaya bidang kahirupan tapi panasaranna sanés pikeun olahraga sabab, sakumaha anu kuring tandeskeun tadi, dina waktos éta olahraga henteu dikandung sapertos urang ayeuna.

Nanging, urang Mesir upami nyembah déwa dina bentuk sato pikeun kualitas anu disababkeun ku aranjeunna. Nyaéta, déwa kalayan awak manuk kagum ku agility sareng kamampuanna ngapung, sedengkeun déwa kalayan bentuk banténg dilakukeun ku kakuatan anu dipiboga mahluk-mahluk ieu, sakumaha anu kajantenan sato-sato sanés sapertos buaya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*