Kuil Luxor

kuil luxor

Kota Mesir kuno Thebes masih nyéépkeun conto anu saé tina naon éta. Leres éta parantos aya dina bentuk ruruntuhan, tapi salah sahiji anu pantes didatangan. Dina jalan ieu urang bakal pendak sareng anjeunna Kuil Luxor. Salah sahiji tempat anu paling ikonik dina sajarah Mesir.

Janten urang masih tiasa ngemutan kumaha bagian tina sajarah komo legenda na, aranjeunna masih istirahat di tempat ieu. Dinten ieu kami bakal ngalalana sadaya ieu, urang bakal ningali deui sareng mendakan sagala hal anu disumputkeun, anu sanés sababaraha detil. Naha urang angkat ka Bait Luxor?

Dimana ayana Kuil Luxor

Éta namina nami ieu persis sabab tempatna di Luxor, anu mangrupakeun kota anu naék di tempat Thebes. janten ieu, sakumaha pastina anjeun parantos terang, ibukota Mesir kuno. Di gigireun walungan Nil nyaéta Luxor, anu mangrupikeun salah sahiji daérah anu utami, sapertos anu urang sebutkeun. Daérah anu ngagaduhan gurun sareng anu ngahontal 40º sareng langkung, dina waktos usum panas. Nami tempat disebat berkat istana atanapi candi-candi anu aya di dinya: Boh anu ayeuna protagonis sareng dikhususkeun pikeun Amun-Ra sareng ti Karnak. Janten upami anjeun hoyong ningali Candi Luxor anjeun kedah lebet ka kota sabab éta di tengah na.

naon ningali candi luxor

Sejarah Bait Allah

Kuil ieu diwangun nalika Karajaan Anyar. Salaku tambahan, éta aya hubunganana sareng anu sanés anu nembé kami sebutkan, nyaéta anu ti Karnak. Éta mangrupikeun jalan anu duanana tempat dibagi sareng éta pinuh ku sphinxes. Janten daerah candi janten langkung lega. Éta mangrupikeun salah sahiji tempat anu ngagaduhan seueur bagian anu tiasa dipanggihan. Salaku kanyataan anu penting, perlu dipikanyaho yén éta diwangun ku dua firaun anu Amenhotep III anu tanggung jawab ningkatkeun kawasan pedalaman. Di sisi anu sanésna, anu kadua dina Firaun nyaéta Ramses II anu nyandak kana dirina pikeun ngalengkepan éta.

Sanaos aranjeunna anu utami, leres aya anu sanés anu nambihan detail ka tempat ieu, dina bentuk apel hiasan sapertos anu ditempatkeunana Tutankhamun komo Alexander the Great. Kusabab di jaman Romawi janten salah sahiji kubu militér anu paling penting. Memang leres mangtaun-taun bagian penting parantos leungit, tapi seueur anu tetep tetep. Anjeun tiasa ningali teras sareng kamar, anu masih ngagaduhan ubin nyalira.

Harga lawang candi Luxor

Bagian utama candi Luxor

Tangtosna firaun nyéépkeun henteu aya biaya nalika ngawangun kuil anu khusus kanggo déwa. Dina hal ieu, éta ditakdirkeun pikeun Déwi langit sareng matahari. Janten hal kedah dilakukeun sasuai. Janten, dina hiji sisi, urang mendakan anu terkenal 'dromos'. Ngaran anu sami sareng Avenue atanapi bagian tengah pikeun tiasa dipeuntasan. Nalika anjeun dugi ka panto payun, anjeun dipapag ku dua obelisk ageung. Sanaos kedah diklarifikasi yén salah sahijina dicandak ka Plaza de la Concorde di Paris.

Sanaos kitu, urang kajebak ku dua arca anu dumuk di unggal sisi sareng anu ogé masihan anu pangsaéna. Kusabab sakumaha urang carioskeun, aranjeunna aya di payuneun lawang sareng mangrupikeun gambar Ramses II. Sakali di jero anjeun tiasa ngagem area teras, ogé colonnade atanapi atrium. Potongan konci candi éta sorangan. Dina perkawis kamar kami mendakan rohangan maturan ogé kamar anu dikhususkeun Mut saha Déwi surga sareng ogé anu sanésna, khusus pikeun Jonsu anu Déwa bulan. Tanpa hilap rohangan lahir sareng sagala rupa tempat suci. Henteu hilap yén ogé di beulah kalér, éta ngagaduhan masjid, sahingga ngagabungkeun detil Mesir sareng Islam.

kuil sajarah luxor

Sakumaha seueur harga lawang Bait Allah?

Kaleresan nyaéta Luxor ngagaduhan juru anu teu aya tungtungna pikeun didakan. Janten upami urang badé ngalaksanakeunnana lengkep sareng henteu ngan ukur nyanghareupan candi, disarankeun milih pituduh. Dina kasus candi, éta ogé pilihan anu saé pikeun sadaya bagian anu dipibogaana sareng pikeun sadaya carita anu aya di masing-masing na. The harga nganjang ka Kuil Luxor Éta 7,50 euro, anu dina parobihan pound Mesir sakitar 140 EGP. Sedengkeun candi tatangga, Karnak gaduh harga 150 EGP anu sakitar 8 euro (Anjeun gaduh ngan sababaraha kilométer jauh sareng dihubungkeun ku jalan Sphinxes). Anu ieu ogé ngagaduhan musium hawa terbuka, anu urang tiasa mayar 80 EGP, nyaéta 4,27 euro. Émut yén jamna tiasa bénten-bénten, janten langkung saé naroskeun sateuacanna.

Iraha resep nganjang ka Kuil Luxor?

Bener yén kami salawasna milih usum usum panas pikeun ngalakukeun jenis perjalanan ieu. Kusabab éta nalika urang leres-leres gaduh liburan. Tapi dina hal ieu teh bulan gugur. Langkung ti naon waé kusabab usum panas suhunya leres-leres tinggi, naék janten 40º. Disagigireun ti éta aya deui aglomerasi jalma. Leres upami mendakan tempat anu ampir kosong ieu mangrupikeun padamel anu rumit pisan. Tapi ngalih tina bulan anu paling ciri sareng milih anu gugur, urang tiasa leumpang rada santai.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*