Milan sareng Napoleon Bonaparte

Arch Peace

di 1805 Napoleon bonaparte Éta ngarobih Républik Italia na, ogé katelah Républik Cisalpine, janten Karajaan Italia. Anjeunna nyatakeun dirina raja dina 26 Méi taun anu sami di Duomo sareng masihan ibukota ka Milan. Mangsa nalika jendral Perancis nutupan ibukota Lombard ku kamulyaan sareng monumen. Seueur diantara aranjeunna ayeuna mangrupikeun sababaraha tempat wisata utama kota ieu, maka éta mangrupikeun kunjungan penting.

Dimimitian ku Arch Peace, Karya seni arsitéktur Luigi Cagnola. Éta diwangun ku gaya neoklasik taun 1807 (padamelanna réngsé ku urang Australi dina taun 30an abad ka-XNUMX) pikeun ngarayakeun kadatangan Napoleon di kota sareng éta mangrupikeun hiji-hijina conto lengkungan jaya anu tiasa urang tingali di Milan. Urang teraskeun pikeun Arena Civic, diwangun antara 1805 sareng 1807 ku arsiték Luigi Canonica. Stadion neoklasik anu dianggo pikeun perayaan sababaraha acara sareng kompetisi olahraga.

Sejen tugu hébat dina waktos éta nyaéta Istana Sforzesco. Di dinya salah sahiji pengadilan paling anggun di Italia pendak sareng Francesco Sforza sareng Ludovico el Moro. Dina akhir abad ka-XNUMX éta sering dikunjungi ku seniman sareng inteléktual. Dina awal abad ka-XNUMX, Napoleon maréntahkeun pembongkaran témbok anu ngurilingan kastil ieu pikeun ngadegkeun Forum Bonaparte, saruntuyan gedong monumental anu ngalingkung bénténg. Sadayana janten nanaon, meureun kusabab waktos atanapi biaya operasi ageung.

Tanggal 15 Agustus 1809, dina kasempetan ulang taun ka opat puluh na, Napoleon ngaresmikeun dina Galeri Gambar Brera, salah sahiji musium pangpentingna di kota. Wangunan tempat ayana mecenghul salaku biara tina Orde of Humiliated. Mangtaun-taun saurna, sareng berkat Maria Teresa ti Austria, éta janten korsi sababaraha institusi budaya anu paling pikaresepeun di Milan. Di tengah halaman na parantos aya ti saprak 1859 patung "Napoleon as Mars the Peacemaker", karya perunggu ku Richini sareng ditugaskeun taun 1807 ku Eugene de Beauharnais, anak tiri Napoleon nyalira.

Akhirna urang kedah nyebatkeun Villa Nyata, tempat cicing kulawarga wakil raja Eugene de Beauharnais. Wangunan elegan ieu ti akhir abad ka dalapan welas kagungan tamu anu dibédakeun Joaquín Murat, Carolina Bonaparte atanapi Marshal Radetzky, anu pupus di dinya dina 5 Januari 1858. Dinten ieu tempatna béda-béda koleksi seni modéren.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)