La michetta, roti Milan

Michetta

Anjeun bakal mendakan waé Toko roti Milan sabab éta mangrupikeun roti anu paling khas sareng khas kota ieu. Michetta, katelah rosetta di tempat sanésna Italia, Éta mangrupikeun gulung 60-70 gram anu gaduh bentuk bintang panasaran. Éta kantos janten roti pagawé, roti anu ku ibu-ibu nyiapkeun roti lapis barudakna unggal dintenna ka sakola. Éta roti anu didahar kanggo tuang siang, roti kanggo sarapan, camilan atanapi tuang.

Asalna nyandak urang ka abad ka-XNUMX, nalika sababaraha pejabat Kakaisaran Austro-Hungaria anu angkat ka Lombardy saatos Perjangjian Utrecht di 1713 aranjeunna datang sareng resep kuliner anyar ieu. Saprak harita éta parantos janten tradisional sareng masih disiapkeun sapertos dina dasawarsa munggaran kaping XNUMX. Pikeun urang Milan mangrupikeun kabanggaan anu nyata, sabab aranjeunna sorangan bakal nyaritakeun yén éta mangrupikeun roti anu paling enteng di dunya. Éta henteu ngandung bahan aditif atanapi lemak kimia, ngajantenkeun idéal pikeun diet anu saimbang.

Éta roti kalayan sajarah anu panasaran pisan. Kusabab kalembabanna Milan anu luhur, tukang roti di kota sadar yén upami aranjeunna damel kalayan seueur remuk, éta moal awét sadidinten. Éta sababna aranjeunna mutuskeun pikeun ngosongkeunana, henteu nyésakeun hiji "Michetta", sareng janten kerung sareng garing. Para ahli nyarios yén sacara khusus damel pikeun ngadamel michetta anu saé. Éta mangrupikeun roti anu rada istiméwa, maka masing-masing guru ngagaduhan bukletna nyalira sareng pastina anjeun bakal mendakan anu béda ti hiji toko roti ka roti anu sanés.

Nanging, pikeun sababaraha waktos ayeuna, ngan 25% toko roti Milan anu teras-terasan ngahasilkeun éta. Aya beuki seueur jinis roti sareng, kusabab persiapan sesah ieu, anu sanés langkung dipikaresep. Michetta ayeuna parantos janten roti anu mahal. Upami anjeun gaduh kasempetan pikeun nyobaan, anjeun bakal ngaraosan rasa tradisional kota ieu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*