Patung kuda Da Vinci

Kuda Da Vinci

Dipayuneun Taman Hippodrome Milan, aya hébat patung marmer. Éta mangrupikeun a kuda dina ukuran hirup anu diideuan ku salah sahiji gambar tina Leonardo Da Vinci.

Artis sohor dimaksudkeun pikeun nyiptakeun patung ekuestrian panggedéna di dunya Sareng anjeunna anjeunna mimiti ngararancang éta ku ideu yén anjeunna bakal nyiptakeun karya anu bakal ngahijikeun bakat seni na sareng katerampilan téknis na.

Pagawean ieu dilahirkeun ku urutan Galeazzo Maria Sforza, anu hoyong ngawangun patung kuda ukuran hirup pikeun nempatkeun di jero Istana Sforzesco. Dina awalna, sagala rupa seniman konsultasi dugi ka 1493 Leonardo janten resep sareng mimiti ngadamel sababaraha gambar.

Dina taun 1993, anjeunna ngadamel modél patung anu henteu pernah dialungkeun tapi henteu pernah berhasil maju sabab kajadian sajarah anu béda kapaksa Da Vinci nunda. Dina 1499 Leonardo ninggalkeun Milan sareng modél kuda na rusak parah nalika prajurit Perancis nganggo éta bodas pikeun panahan silang.

Tapi dina taun 1999 padamelan éta pulih sareng disimpen dina struktur marmer sareng granit. Saprak harita, anjeunna ngiringan lomba balap kuda pikeun narik pandangan sadaya jalma anu hoyong ngadeukeutan éta karya da Vinci.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*