Sala delle Asse di Sforzesco Castle

Kamar Asé

Leonardo da Vinci, lahir di Florence tanggal 24 April 1452, sumping ka Milan dina 1482 dina yuswa 30 taun milarian kota anu langkung kabuka sareng pragmatik. Moal lami deui anjeunna bakal nempatkeun dirina dina paréntah Ludovico sforza, papayung sareng patih ibukota Lombard. Anjeunna persis ngagarap lukisan terkenal na The Last Supper nalika anjeunna ditugaskeun pikeun ngahias témbok kamar hébat anu aya handapeun menara belah wétan-kalér Istana Sforzesco, dina kasempetan perkawinan antara Gian Galeazzo Sforza, Adipati kagenep Milan sareng misan kahijina Isabel de Aragón, putri Naples.

Rohangan ieu, katelah dina waktos éta salaku Camara dei Moroni, dinten ayeuna ngagaduhan nami Kamar Asé. Dékorasina, hiji-hijina ku Leonardo anu salamet dugi ka ayeuna, diwangun ku pergola sareng daun sareng dahan kembang tina 16 tatangkalan anu saling saling campur, ngalambangkeun union dua pihak anu ngontrak. Di luhur anjeun tiasa ningali langit, dikurilingan pita emas, sakuliling jaket Sforza. Surat ti Kanselir Gualtiero Bescapé ka Adipati Ludovico, tanggal Séptémber 1498, nunjukkeun waktos anu pas nalika Leonardo réngsé damel hiasan di rohangan ieu.

Dékorasina nutupan témbok kalér kamar. Tina sudut pandang sajarah, kedah dicatet yén rohangan ieu mangrupikeun kamar anu dianggo ku pengadilan Ludovico Sforza pikeun ngarayakeun perayaan, rapat sareng jogét anu hébat dina waktos éta.

Hijina masalah ayeuna nyaéta sababaraha rupa restorsi parantos sacara signifikan ngarobih kageulisan asli lukisan. Lukisan éta, ditutupan ku plasters sanésna, kapendakan deui dina 1893, disimpen deui dina jero sapuluh taun ka hareup, sanaon anu terakhirna henteu didamel dugi ka 1954.

Inpormasi lengkep - Istana Sforzesco

Gambar - Roma Corriere


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*