Panjara San Vittore

Panjara San Vittore

Sanés sanés tempat anu leres pikeun didatangan, tapi Panjara San Vittore éta pantes pikeun sajarah yén urang sahenteuna ngahaturkeun tulisan pikeun éta. Tempatna di Piazza Filangieri, éta diresmikeun tanggal 7 Juli 1879, saatos ngahijikeun Itali, dina mangsa Raja Umberto I.

Sateuacan diwangun panjara ieu, tahanan dicandak ka Biara San Antonio Abad atanapi urut Biara San Vittore. Dibikeun seueur teuing tahanan, pamaréntah maréntahkeun pangwangunan panjara ieu ka Francesco Lucca. Anjeunna mendesain gedong anu katingali abad pertengahan, sanaos ayeuna katingalina benten saatos damel rekonstruksi ku alesan kaamanan.

Antara 1943 sareng 1945, taun-taun Perang Dunya Kadua, Penjara San Vittore aya dina kakendali SS. Sababaraha tahanan anu parantos ngaliwat ka katurunan parantos ngalangkungan éta dina sajarah Italia. Diantarana Dante Bernamonti, wakil Déwan Konstituén, Gaetano Bresci, anarkis Italia anu ngabunuh Raja Umberto I ti Savoy, Aldo Spallicci, Italia anti fasis, atanapi Indro Montanelli, wartawan Italia, sejarawan sareng panulis.

Sapertos seueur panjara-penjara sanés di dunya, San Vittore kakirangan tina buruk sareng seueur teuing. Nanging, Pamaréntah, kusabab nilai tinggi tina harta anu diilikanana, sigana henteu ngalakukeun seueur padamelan pikeun ngungkulan éta masalah. Ngan ukur sababaraha paningkatan anu dilakukeun dina sababaraha taun terakhir, leres-leres henteu cekap nunjukkeun yén éta mangrupikeun kompléks anu umurna ampir saabad satengah.

Gambar - Lombardia Beni Culturali

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Paola Nolasco cenahna

    Halo alus, punten, kuring hoyong terang upami anjeun gaduh tahanan anu namina Oliver Vicente Olivo. Anjeunna bapak putra kuring sareng numutkeun anjeunna anjeunna aya di panjara di tempat sél 40.

  2.   Damaris saez gatica cenahna

    Ola Abdi hoyong terang perkawis tahanan anu dingaranan kevin mendez roman Kuring henteu terang nanaon tentang anjeunna nyalira anu aya di panjara ieu

  3.   Gambar placeholder Fernando Maldonado cenahna

    Abdi hoyong terang ngeunaan tahanan Raul Guzman anu ngalukis gambar dimana kuring tiasa ningali lukisanna

  4.   Yasmin cenahna

    Halo, abdi hoyong terang upami Juan Manuel orellana lopez aya, aranjeunna nyarios ka kami yén anjeunna aya