Milan, seni Renaisans sareng Leonardo da Vinci

Nalika anjeun angkat ti liburan ka MilanSanaos anjeun sanés pameget seni anu hébat, mustahil pikeun nyabut diri sareng henteu ngaraoskeun warisan sareng sajarah anu euyeub ku kota Itali ieu khasanah sareng bangga ngajar pangunjungna.

Renaissance mangrupikeun salah sahiji periode anu paling penting dina sajarah seni, kumargi sateuacanna taun Abad Pertengahan sareng obskurantismeu na utamina ngahartikeun penciptaan sareng arus artistik abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Istilah Renaissance diciptakeun ku salah saurang sajarawan seni anu paling penting dina sadaya jaman, Giorgio Vasari, sareng dina sumangetna éta nunjukkeun – sakumaha namina nunjukkeun- lahirna jaman klasik sareng papanggihan deui tina peradaban klasik kuno Yunani sareng Roma ., anu warisanna mangrupikeun pangaruh anu penting pikeun seniman dina jaman sajarah ieu.

Sareng naon hubunganana sadayana ieu sareng Milan? Nya, seueur pisan, kumargi kota ieu salami abad opat belas, dipimpin ku Ludovico el Moro sareng kulawarga Sforza salaku papayung anu kawéntar, didamel Milan pusatna seni Renaissance, sareng Leonardo da Vinci salaku éksponén pangageungna pikeun lalaki anyar, pinter, multidisiplin sareng kréatip.

Leonardo da Vinci sareng Milan babarengan nyerat halaman emas henteu ngan ukur dina sajarah seni, ogé dina pamanggihan sareng dina téknologi sareng buktina anu paling saé dinten ieu nyaéta tiasa ngageter sareng bungah ngeunaan "Perjamuan Terakhir", Kamungkinan anu pangpayunna sareng paling luar biasa tina Renaissance. Nyiptakeun Leonardo anu luhur anu anjeun tiasa didatangan di garéja Santa Maria delle Grazie.

Sareng kanggo warisan Leonardo anu sanés, anu téknologi; Kagum pikeun gaduh sateuacan panon anjeun skétsa sareng kreasi na dipamerkeun di Leonardo da Vinci Science and Technology Museum di Milan.

Turismo budaya, seni, sajarah, budaya sareng hiburan, a liburan ka Milan Éta mangrupikeun rencana anu sampurna pikeun sabtu minggu anu teu tiasa hilap.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*